Българското издание на списание "Rolling Stone" прекратява излизането си

18 авг 2011, 11:55 ч. 1153 / 14 79
пред./следв.
От българското издание на списание "Rolling Stone" публикуваха следното изявление:

   Скъпи читатели и приятели, С огромно съжаление ви съобщаваме, че списание "Rolling Stone" прекратява излизането си на български език. В продължение на две години целият екип на изданието работи с огромно желание и вложи много труд, енергия и професионализъм, за да създаде продукт, който отговаря на високите стандарти на световната марка.

   Поради неблагоприятния икономически климат в България, издателите прецениха, че не могат да продължат издаването на списанието. Надяваме се скоро да настъпят по-добри времена за целия медиен пазар в страната ни.

   Благодарим на всички ви за прекрасните писма и градивната критика през изминалите две години!

още за:

Rolling Stone


Коментари   (79)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 16.09.2011 21:57:24 отговори + 0 0
Нема липсва никому Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ицо 10.09.2011 09:11:01 отговори + 0 0
Честно казано, това списание е нито на време, нито на място в България. Също качеството на ревютата и част от статиите са на доста по-различно ниво от оригиналния формат. Който сериозно се вълнува от Английската музикална преса, не би си купил българският измислен вариант. Освен това има и MOJO, NEW MISICAL EXPRESS, MELODY MAKER, Q, VINYL SURRENDER... Който е запознат надали ще страда твърде за БГ версията на RS, а и на 90% от българските пъпеши и алабаши и с чук, дрелка и фуния, не можеш им вкара микрон музикална култура... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

зоро 9.09.2011 16:02:28 отговори + 0 0
Оказва се че никой не е разбрал за какво е списанието.
Специално аз не съм го и докосвал. Не съм фен на едноименната група, в добавка името ми навява прекалено неприятно ретро усещане.
Българско (?) списание с оригинален американски надпис.
Презрени "известни личности" на корицата...
Как би могло да ми хрумне, че всъщност има нещо смислено вътре? Още повече, това смислено да ме вълнува и мен..
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

gillan 6.09.2011 17:13:15 отговори + 0 0
Хмм... а защо досега не чух/прочетох да фалира някое чалга издание или муз. компания? Може би защото не се интересувам от тази т.н. "култура".
Факт е, че четох един-единствен брой на РС и то само защото го спечелих от наградна игра по едно радио. )) Признавам си, че аз съм от тези, които не се интересуват от комерсиални еднодневки, каквито бъкат из списанията и музикалните телевизии. Явно толкова ми е музикалната култура. И акълът, след като не желая да се информирам за съвременните тенденции в музиката, политиката, икономиката, светския живот и т.н. и в този смисъл не мога да кажа, че РС ще ми липсва. Но е жалко, че подобен род списания губят живот у нас сравнително бързо. В същото време разни пасквили (да не ги цитирам, има ги достатъчно и в интернет) продължават да си живуркат в милата ни татковина и да леят щедро своя стремеж към опростачване на нацията...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ulfheddin 1.09.2011 02:05:29 отговори + 0 0
Останах с впечтление, че си там и много се радваш от това. Не искам да обиждам никого, но се дразня на българите в чужбина прехласващи се по земята там Иначе прав си много за списанието. Имаше едно издание за игри Gamers Workshop и то си отиде за жалост, и то беше култ, и там се бориха хората ама уви. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Кико 31.08.2011 12:10:46 отговори + 0 0
Шефе,аз тука си живея.И аз си се боря.Успокой се. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ulfheddin 29.08.2011 23:16:32 отговори + 0 0
Абе Кико! Ти си НЕЩАСТЕН, че живееш в сащ, радвам се, че няма да се върнете тука, ние поне се борим ТУК да оцелеем. Хау казано на ваш език и жив и здрав да си.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

... 24.08.2011 20:53:03 отговори + 0 0
По-скоро читателите на Максим могат да се нарекат чикиджии. Да сравняваш Ролинг Стоун с професионализма на еротично издание е смешно и жалко и говори много, но не за музикалните предпочитания на човека... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

SSS 22.08.2011 17:23:50 отговори + 0 0
Българският РС не е музикално списание, а лайфстайл. Максим е почти толкова музикално, колкото и РС само дето е по-добре списано. Ай стига сте си чесали езиците... Повечето от вас, вербални чикиджии, сигурно през живота си не са си купували списание... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

oxo 22.08.2011 12:10:21 отговори + 0 0
Съгласен съм с Тигър - в ерата на Интернет е много, много трудно на каквото и да е било ново (а и не само) печатно издание да просъществува. А РС сравнително ново списание на родния пазар, така че... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 22.08.2011 11:35:14 отговори + 0 0
дааа,
последният коментар е много точен
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Кико 22.08.2011 09:51:48 отговори + 0 0
motley - 2011-08-22 08:40:52
Новината ,че спира да излиза едно музикално списание не трябва да радва никого ...имам щастието да живея в Сащ с времето разбирам колко мн ни лъжат хората в бг по точно политиците ,че американеца или индиеца тн са мн прости ,а видите ли ние Българите сме НАЙ ,НАЙ на нас българите ни липсва култура манталитет и куп други неща ,не може в Бг да се бичи чалга на всяка пряка и да искаш едно такова списание да върви и още дно малко отклонение у нас мн обичаме да се оправдаваме преди с комунизма ,сега с капитализма ,след някоч друга година може и с марсианците де да знам ....но пради всичко трябва да погледнем към себе си ,жалко че младите хора НИКОГА НЯМА ДА СЕ ВЪРНАТ
+++1
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

motley 22.08.2011 08:40:52 отговори + 0 0
Новината ,че спира да излиза едно музикално списание не трябва да радва никого ...имам щастието да живея в Сащ с времето разбирам колко мн ни лъжат хората в бг по точно политиците ,че американеца или индиеца тн са мн прости ,а видите ли ние Българите сме НАЙ ,НАЙ на нас българите ни липсва култура манталитет и куп други неща ,не може в Бг да се бичи чалга на всяка пряка и да искаш едно такова списание да върви и още дно малко отклонение у нас мн обичаме да се оправдаваме преди с комунизма ,сега с капитализма ,след някоч друга година може и с марсианците де да знам ....но пради всичко трябва да погледнем към себе си ,жалко че младите хора НИКОГА НЯМА ДА СЕ ВЪРНАТ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 20.08.2011 13:15:07 отговори + 0 0
хах,крайно време беше Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Кико 20.08.2011 12:00:15 отговори + 0 0
Дани,имах предвид,че е за мен твърде необективно и грешно,да твърдиш,че списание за музика и политика няма перспектива.Ако говориш за България,частност,бих се съгласил,но донякъде.А ако го говориш за световен мащаб,вече категорично не съм съгласен.Мисля,че разбираш защо. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 19.08.2011 23:16:20 отговори + 0 0
Ицо - 2011-08-19 16:46:22
Честно казано, гова списание е ните на време, нито на място в България. Също качеството на ревютата и част от статиите са на доста по-различно ниво от оригиналния формат. Който сериозно се вълнува от Английската музикална преса, не би си купил българският измислен вариант. Освен това има и MOJO, NEW MISICAL EXPRESS, MELODY MAKER, Q, VINYL SURRENDER... Който е запознат надали ще страда твърде за БГ версията на RS, а и на 90% от българските пъпеши и алабаши и с чук, дрелка и фуния, не можеш им вкара микрон музикална култура...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Danny Carey 19.08.2011 19:48:11 отговори + 0 0
@Кико
Не, на 3 х 14 съм, така че може да ми имаш доверие дали това списание струва или не струва.
Издателите му не можаха да осъзнаят, че не сме в началото на 90-те години. По-онова време бяха твърде големи и за държава като България не им дремеше. Когато започнаха да им падат тиражите, сетиха се за такива като нас, но ние не сме тъпи американци, които се водят по името, пък било и то без съдържание.
Сега вече е късно, добрите им времена заминаха безвъзвратно.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бъчвата 19.08.2011 18:42:38 отговори + 0 0
Когато пуснаха Роулинг Стоун в България адски много се изкефих, след това обаче се оказа, че то няма нищо общо със западния вариант.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Gustaf 19.08.2011 18:05:05 отговори + 0 0
Точно такива,псевдоентелегенти от рс! опитаха да унищожат метъла и рока през 90! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ицо 19.08.2011 16:46:22 отговори + 0 0
Честно казано, гова списание е ните на време, нито на място в България. Също качеството на ревютата и част от статиите са на доста по-различно ниво от оригиналния формат. Който сериозно се вълнува от Английската музикална преса, не би си купил българският измислен вариант. Освен това има и MOJO, NEW MISICAL EXPRESS, MELODY MAKER, Q, VINYL SURRENDER... Който е запознат надали ще страда твърде за БГ версията на RS, а и на 90% от българските пъпеши и алабаши и с чук, дрелка и фуния, не можеш им вкара микрон музикална култура... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Тигър 19.08.2011 16:35:28 отговори + 0 0
Списанието е било и продължава да е социален фактор,
---
Така е. В САЩ, където излиза от десетилетия и където не е трябвало да се бори с интернет за живота си в началото. Тук това беше невъзможно поради причини, които вече изброих. Ако беше започнало да излиза десетина години по-рано, картинката щеше да е много различна. В смисъл, или щеше да доживее два-три броя, или щеше да се утвърди, но не и да спре по този начин.

А ти мислиш ли, че ако Кинг беше написал книгата преди три години, а не преди трийсет, сцената, която си цитирал, изобщо щеше да присъства в нея, вместо, примерно, Чарли да получи необходимата информация от някой форум, вместо в библиотеката, и след това да се обърне към някой особено посещаван блог, вместо към редакцията на "Ролинг Стоун"?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Лео Меси 19.08.2011 16:18:57 отговори + 0 0
Аз също купих един брой и не повторих!Много тъпо списание... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Кико 19.08.2011 16:18:03 отговори + 0 0
Дани* Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Кико 19.08.2011 16:17:30 отговори + 0 0
Аьни,не си никак наясно,приятелю.Не се заяждам,просто е така.Надявам се да си на възраст м/у 14-17 гадини.Тогава и аз поствах такива коментари,нормално е.Ако си по-уъзрастен,обаче,се замисли,над това,което постна. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Danny Carey 19.08.2011 13:33:42 отговори + 0 0
Купих си първият брой, когато излезе в България, но не повторих. Списание за музика и политика няма бъдеще в днешно време. Няма нищо специфично в него, само ала-бала.
Примерно, Про-Рок е много по-интересно като материали, абстрахирайки се, че е метъл-списание.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


redordead 19.08.2011 13:19:47 отговори + 0 0
тигър,

казвам какво е списанието като институция, дай сега всичко дето е създадно преди 30 години, в пре-интернет ерата да го отхвърлим?

Списанието е било и продължава да е социален фактор, а мрънкачите, че списанието не било само за метъл са същите катот ези дето мрънкат, че на спирита в бургас бил свирил моби...като нямат интерес към псианието и не са го чели никога, да не се изказват по-добре. Навремето и списание, а впсоледствие вестник - Ритъм - също не беше само за метъл, но всички обичащи музиката хора го четяха.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 19.08.2011 12:50:27 отговори + 0 0
Когато в едно списание няма статии за групите, които ме интересуват, няма да го купувам, много ясно! Въпрос на личен вкус! Не съм задължен да им купувам списанието, само защото съществува! Същото важи за Про-Рок. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 19.08.2011 11:17:32 отговори + 0 0
"Подпалвачката" е много велика книга... И е писана преди повече от трийсет години. Не знам какво се опитваш да докажеш с този пример. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

redordead 19.08.2011 10:57:40 отговори + 0 0
понеже тук стана малко шумно, бих искал да постна последните 2 глави от Подпалвачката на Стивън Кинг, прочетет ги, за да разберете какво е отношението по света към Ролинг Стоун:

Библиотекарят беше млад мъж, двайсет и шест годишен, с брада и дълга коса. Пред бюрото му стоеше малко момиченце със зелена блузка и дънки. В едната си ръка държеше книжна кесия. То бе плачевно кльощаво и младият мъж се почуди с какво, по дяволите, са го хранили майка му и баща му… ако са го правили изобщо.

Той изслуша въпроса й внимателно и почтително. Татко й, обясни тя, й бил казал, че ако имаш наистина труден въпрос, трябва да потърсиш отговора му в библиотеката, защото там знаели отговорите на почти всички въпроси. Зад тях голямото фоайе на нюйоркската обществена библиотека глухо ечеше; каменните лъвове отвън стояха на безкрайната си стража.

Когато тя свърши, библиотекарът обобщи, като вдигаше по един пръст на всяка от важните точки.

— Честно.

Тя кимна.

— Голямо… тоест национално.

Тя кимна отново.

— Да няма връзки с правителството.

За трети път кльощавото момиченце кимна.

— Ще имаш ли нещо против, ако попитам защо?

— Аз… — тя се поколеба — трябва да им кажа нещо.

Младият мъж се замисли за няколко мига, понечи да заговори, но вдигна показалец и отиде да се консултира с друг библиотекар. После се върна при момиченцето и изрече две думи.

— Можете ли да ми дадете някакъв адрес? — попита то.

Той намери адреса и грижливо го отпечата върху къс жълта хартия.

— Благодаря — рече момиченцето и се обърна да си върви.

— Хей — извика той, — кога за последен път си яло нещо, момиченце? Искаш ли няколко долара за обяд?

Тя се усмихна с една удивително приветлива и нежна усмивка. За миг младият библиотекар почти се влюби.

— Имам си пари — отвърна тя и наведе кесията така, че той да може да надникне.

Книжната кесия беше пълна с монети.

Преди да успее да добави нещо: да я попита например дали не е счупила своето прасенце-касичка, тя си бе отишла.

Малкото момиченце се качи в асансьора до шестнайсетия етаж на небостъргача. Някои от мъжете и жените, които се возеха с него, го изгледаха любопитно — само момиченце със зелена блузка и дънки, което държи смачкана книжна кесия в едната си ръка и позлатен от слънцето портокал в другата. Но те бяха нюйоркчани, а за Ню Йорк е характерно всеки да си гледа своята лична работа и да оставя другите да си гледат тяхната.

Тя слезе от асансьора, прочете табелите и зави наляво. В края на коридора двойна стъклена врата водеше към красива приемна. Под двете думи, които библиотекарят й бе казал, беше написано следното мото: „Всички новини, които отговарят на истината“.

Чарли поспря отвън още за миг.

— Ето, правя го, тате — прошепна тя. — О, дано да го правя както трябва.

Чарли Макджий отвори едната от стъклените врати и влезе в редакцията на „Ролинг Стоун“, където я бе изпратил библиотекарят.

Секретарката беше млада жена с ясни сиви очи. Тя мълчаливо гледа Чарли няколко секунди, възприемайки смачканата книжна кесия, портокала, крехкостта на самото момиченце; то бе слабо, почти до изтощение, но високо за възрастта си и лицето му излъчваше някакъв спокоен, хладен блясък. „Тя ще стане много красива“ — помисли си секретарката.

— Какво мога да направя за теб, сестричке? — попита секретарката и се усмихна.

— Необходимо е да се видя с някой, който пише за вашето списание — заяви Чарли. Гласът й беше тих, но ясен и твърд. — Искам да разкажа една история. И да покажа нещо.

— Точно като „разказвам и показвам“ в училище, а? — попита секретарката.

Чарли се усмихна. С усмивката, която бе очаровала библиотекаря.

— Да — каза тя. — Отдавна чакам този момент.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Rock Thrashler 19.08.2011 10:44:11 отговори + 0 0
Един рупор на чужда култура си отива заради некадърността на списващите и издаващите го! Хора, които твърде често ходят на екскурзии в чужбина си въобразяват, че могат да ни предават уроци по култура и да ни поучават!?! Разни хора се взимат доста на сериозно. По същите причини си заминаха Ритъм, Хаос и няколко по-дребни. Добре е че ги няма вече всичките. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Тигър 19.08.2011 10:35:56 отговори + 0 0
ОК, може и да съм се изразил по-силно от необходимото в някои от предните си постове.

Всъщност нямам нищо против списанието, нито против хората, на които ще липсва. Никога не съм се интересувал от музикални списания, всъщност, така че трудно ще имам нещо против едно такова. Това, против което съм, е псевдоелитаризмът, демонстриран от хора като Феята на Смъртта и WeltherrschafT тук. Не за друго, а защото те явно не се замислят на какво се дължи успехът на списанието на запад и защо тук не прокопса.

Загледайте статията в Уикипедия. Списанието е започнало да излиза в САЩ през 1967 година. Което е преди 44 години - време, в което няма интернет и достъпът до информацията е много по-ограничен от сега. Естествено, купувало се е като топъл хляб - все пак е било качествено, надали е имало и свястна алтернатива. Хората, които го купуват там сега, са - буквално - израснали с него, свикнали с него от десетилетия, знаят го, обичат го. Тук, обаче, това нямаше как да стане поради очевидни причини. Това е и което го уби. Поне отчасти по подобни причини "Про-Рок" още съществува, между другото - когато започна да излиза, децата в училище все още се питаха едно друго "Имаш ли компютър?" - т.е. домашният интернет още не беше толкова масов, колкото стана в последствие.

Как мислите, дали ако подобно списание започне да излиза *сега*, ще оцелее 40+ години където и да е? Мен доста ме съмнява, понеже. Сега има хиляди сайтове с ревюта, статии, репортажи, интервюта и тъй нататък на абсолютно всяка тематика, за която човек може да се сети. Интернет е навсякъде и яде както вестници, така и списания. "Ролинг Стоун" не е първото периодично издание, което си отива заради него, няма и да е последното.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ева 19.08.2011 10:24:47 отговори + 0 0
Слава богу! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

`max 19.08.2011 08:44:58 отговори + 0 0
Occulta - 2011-08-19 01:14:15
Няма да ми липсва точно това и не знам какво общо имаше то с метъла/рока.

Доста правилно.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

the black corsair 19.08.2011 03:27:08 отговори + 0 0
Когато някой се опита да направи бизнес - без да се съобрази с заобикалящата го реалност - обикновено е обречен на неуспех. Затова на Кривата Ракета - Космоса не й е виновен !
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Reality 19.08.2011 02:18:11 отговори + 0 0
Цели две години са оцеляли в културния мегаполис мангалия - дайте им медали. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Occulta 19.08.2011 01:14:15 отговори + 0 0
Няма да ми липсва точно това и не знам какво общо имаше то с метъла/рока. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 19.08.2011 00:14:33 отговори + 0 0
Ааааааа, кво е тва отворениии...Искам Сабатон да да ми бичи до ухото с палярски рифове и Удото да грачи здраво, тукатаме сатанисти блекметъли да клят безпризорни котки под звуците на Бихимотя, а един як дет метълец дет можеш да танцуваш на погото па що не и малко трашче мрашче от Содом...Остай ги тия прости западняци дет не знаят ко да слушат ми са се хванали списания да издават, яаааа вързо да се прекфалифицират не фенове на скандинавския ектремизъм и Дърк Транквилитиии Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

soregashi 18.08.2011 23:32:04 отговори + 0 0
Тигъре, колкото ти харесвам адекватните коментари толкова се оака тука. Rolling Stone е водеща медиа, чиято основна насока е музика, но винаги в списанието е имало силно критични статии на политическа тематика. Очевидно не си чел нито една от тях, защото имаш достатъчно акъл, че да оцениш добрите писания.
Освен това в RS се пише за културни явления. Популярни културни явления. Там няма да видите статия за WASP, защото WASP са част от историята. Там ще видите съвременна поп, рок, джаз, електронна и всякаква друга музика - нещо, което в България няма почва. И да, няма почва, точно защото българската публика е ограничена и не приема нищо по-различно от установените норми. Политическото ни развитие доказва това и в по-широк от музикалния спектър.
Освен това, повярвай ми, Ladytron интересуват всеки българин, тъй като наред с Moby това е най-успялата група, в която има българско участие и 100% техните парчета са най-популярните парчета, в които се пее и на български. Нищо, че е електронна музика, а не жица - вика му се широк мироглед.
Освен това Ейми Уайнхаус даде началото на една силно позитивна промяна в поп музиката и заслужава да бъде на корицата на всяко музикално списание, което се счита за себеуважаващо се издание. Не за друго, а от просто уважение към музикант, бил той и наркоман и т.н.
И за пореден път се чудя как така само в България може да се критикува културното и музикалното разнообразие, било то на списание или фестивал (визирам спирита). Нормалните интелигентни хора на 21-ви век са отворени към нови и непознати неща и дори ги търсят. В България хората плюят. Тъжно е.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.08.2011 22:32:56 отговори + 0 0
Не знам откъде се реши, че това е списание за рок музика (само) или за музика (само). Ето описание:

Rolling Stone is a US-based magazine devoted to music, liberal politics, and popular culture that is published every two weeks. Rolling Stone was founded in San Francisco in 1967 by Jann Wenner (who is still editor and publisher) and music critic Ralph J. Gleason.

The magazine was known for its political coverage beginning in the 1970s, with the enigmatic and controversial gonzo journalist Hunter S. Thompson. Rolling Stone magazine changed its format in the 1990s to appeal to younger readers, often focusing on young television or film actors and pop music. This led to criticism that the magazine was emphasizing style over substance. In recent years, the magazine has resumed its traditional mix of content, including in-depth political stories, and has seen its circulation increase.

Това си е просто списание за популярна култура. Това, че навявва сравнения с име на група на рок група не значи нищо.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

... 18.08.2011 22:24:02 отговори + 0 0
Тепърва ще разбираме за последиците от демографската криза. Да, нашата страна има ЗАСТАРЯВАЩО население. Да, младите хора стават все по-малко и всички медии, които се стремят да спечелят вниманието им, страдат от това. Изчезват не само музикални списания, а и музикални телевизии - всичко, което НЕ Е поп-фолк, запада. Това е ГРОЗНАТА ИСТИНА. И малкото младежи, които останаха в страната ни, не се интересуват от това, което вълнува връстниците им на запад. А "Ролинг Стоун" е определено ЗАПАДНО списание, което се опита да пробие на нашия пазар. Не успя. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 18.08.2011 22:04:19 отговори + 0 0
Тигър - 2011-08-18 21:58:08
Ти може и да имаш дебилна музикална култура, обаче с доста хора не е така.

Стига вече. Едно списание спира да излиза. К'во от т'ва? Това, че не е успяло, не говори, повтарям, НЕ ГОВОРИ за музикалната или каквато и да било култура на хората, които не са го купували. Говори САМО И ЕДИНСТВЕНО за лош маркетинг. Това разни хора да се опитват, моля ви се, да *вменяват* на тези, които НАПЪЛНО ОСНОВАТЕЛНО не са спомагали на изданието да успее, че са нискокултурни плебеи, е просто ГРОЗНО.

Абе не така, не е толкова маркетинг, коккото къв е пазара и кой купува и кой не, то и голям маркетинг не се получава винаги, знчи от купувачите зависим, марктеинга е само допълнителен
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.08.2011 22:02:45 отговори + 0 1
Sclnick - 2011-08-18 21:17:01
Няма шанс!!!Един Про-рок остана!!!Дано поне него да запазим!

Аааа, не! Каквото и да става с разни списания, важното е, че Катехизис продължава и стои!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 18.08.2011 21:58:08 отговори + 0 0
Ти може и да имаш дебилна музикална култура, обаче с доста хора не е така.

Стига вече. Едно списание спира да излиза. К'во от т'ва? Това, че не е успяло, не говори, повтарям, НЕ ГОВОРИ за музикалната или каквато и да било култура на хората, които не са го купували. Говори САМО И ЕДИНСТВЕНО за лош маркетинг. Това разни хора да се опитват, моля ви се, да *вменяват* на тези, които НАПЪЛНО ОСНОВАТЕЛНО не са спомагали на изданието да успее, че са нискокултурни плебеи, е просто ГРОЗНО.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феята на Смъртта 18.08.2011 21:44:14 отговори + 0 0
Кико - 2011-08-18 19:31:40
Въпрос към аудиторията:
Има ли шанс според вас,едно списание,да бъде рок ориентирано и БЕЗ Джеймс Хетфийлд или Стив Харис,да бъде на корицата?
Не се заяждам,просто ми е любопитно
Отговор:
Разбира се,че има шанс!
Хетфилд и Харис може и да са ни любимци,ама те НЕ СА цялата музика!
Рокът е многолик и има стилове в него,колкото ти душа пожелае.
И повярвайте ми-навсякъде е интересно.
Има едно направление,което се казва АРТ РОК.
Само за групите в него,могат да се издадат броевете за цяла година!
Ама,колко хора слушат АРТ у нас?
И отново си заставам зад думите от първия ми пост:действително имаме много дебилна музикална култура...
Съжалявам,че го казвам...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Skolnick 18.08.2011 21:18:47 отговори + 0 0
Съжалявам за списанието имам първите десетина броя!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Sclnick 18.08.2011 21:17:01 отговори + 0 0
Няма шанс!!!Един Про-рок остана!!!Дано поне него да запазим!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Uis Elveti 18.08.2011 20:31:09 отговори + 0 0
Кико - 2011-08-18 19:31:40
Въпрос към аудиторията:
Има ли шанс според вас,едно списание,да бъде рок ориентирано и БЕЗ Джеймс Хетфийлд или Стив Харис,да бъде на корицата?
Не се заяждам,просто ми е любопитно

Нем, трябва да има Ensiferum, Eluveitie, Equilibrium, Finntroll и Heidevolk. Всеки има различни музикални предпочитания. Ще си купя списание, което ме интересува, и в което има нещо за мен. Хората в България, които слушат рок или метал са прекалено малко, но за сметка на това се разпиляват в различни жанрове и доста малко от тях ги интересува за Кейти Пери, Лейди ГаГа и тем подобни едноклетъчни, а статиите за тях преобладаваха в РС. Рок ориентираните статии бяха прекалено малко, за да си струва да си го купуваш. От друга страна лайф-стайл статиите бяха доста добри, ама то такива има и във Vice.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.08.2011 19:41:50 отговори + 0 0
не няма Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Кико 18.08.2011 19:31:40 отговори + 0 0
WeltherrschafT,добре си се изразил и си прав,но като ги нападаш няма да усвоят нещата по-лесно.Само ще те напсуват и ще се задълбочат в посредствеността си.За някои говоря,не казвам,че всички критикували списанието са "долни" хора.
Въпрос към аудиторията:
Има ли шанс според вас,едно списание,да бъде рок ориентирано и БЕЗ Джеймс Хетфийлд или Стив Харис,да бъде на корицата?
Не се заяждам,просто ми е любопитно.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeltherrschafT 18.08.2011 19:12:32 отговори + 0 0
Кико - 2011-08-18 17:55:03
"значи не ви е толкова под нивото да го четете"

Съгласен съм с нещата които посочи, но е прекалено над нивото им списанието за да го четат, впрочем продължават да пишат хора, които както казах съдят за него само от кориците или просто щото само в тая новина няма техен коментар, безсмислено е да се спори.

Деде - 2011-08-18 17:38:00
"Аз гласувам за бирата и кебапчетата!"

Така ще си и умреш. Ей тва е простотията българска, затва ни се смеят хората и ни сравняват с турци и румънци. Подобно изказване е по-долно и от това да слушаш музика със силно ориенталски привкус.

Fruzo - 2011-08-18 16:33:26
"Ако това списание можеше да те напие и нахрани..."

Ако това списание беше ЕДИНСТВЕНОТО нещо за теб, което не може да те напие и нахрани ти ще ми оправиш живота. Кълна се.

Кретенгъл - 2011-08-18 14:12:55
"Ще ме извинявате, ама хайде да не се правим на по-велики, отколкото сме. Ясно е, че метъл и най-вече рок феновете ги гони псевдоелитаризъм, ама да казвате, че в тролинг стоун имаше трудносмилаема информация показва или снобизъм, или доста ниски способности за усвояване на информация."

Не си извинен, мисля, че теб конкретно те гони безличния псевдотрагизъм на това да оставиш отпечатъка си (макар и мръсен) под тази новина.
Ако посочиш къде точно някой е говорил за трудносмилаема информация, къде е демонстриран снобизъм или неразбиране за какво иде реч, с изключение теб самия, ще защититиш жалкото си изказване и идеята да използваш повече от 3-4 непознати за теб самия думички в едно изречение.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Кико 18.08.2011 19:03:42 отговори + 0 0
Тигър,ок.Съгласен съм с доста от нещата,които каза.Но първо- имаше 2 броя изцяло посветени на велики рок песни,един изцяло посветен на Боб Дилън и един на Стоунс.Имаше един брой с Хендрикс,имаше брой с Уотърс.Те какво?Да не са етно-джаз?Иначе,да,имаше и с Лейди Гага.
Достатъчно рок има в това списание.Подчертава - РОК,не метъл.И то класически,истински рок.
Колкото до Про-рок,аз пък ,макар да съм метъл фен,не намирам винаги какво да чета там,макар,че много готини пичове пишат.А и не забравяйте,че в този случай говорим за високи такси,които трябва издателите на Ролинг Стоун да плащат на компанията майка.Също така,ще сравниш ли изданието на Ролинг Стоун с това на Про-рок?РС е по-голямо,повече информация има вътре,има множество интервюта и то с много известни хора.Тези неща струват пари.Докато Про-рок за същите пари ми предлагат "Скенер" и статии по 2 страници + блек метъл секция.От 2 години близо не съм пропуснал брой на Про-рок,така че не казвам нищо срещу списанието.Просто явно в Бг няма кой да оцени Ролинг Стоун.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

'убава.. 18.08.2011 18:51:46 отговори + 0 0
Съгласна с Тигър. Ролинг Стоун вероятно някога е било рок-ориентирано списание, но в наши дни си е чисто и просто лайф-стйл такова. Та за какъв лайф-стайл да си говорим, като всички сме бедни и гладни...?

+1 за бирите и кебапчетата
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.08.2011 18:50:01 отговори + 0 0
Абе и Плейбой и Максим също са по-скоро лайфстайл, отколкото просто еротични списания, Тигре. Виж колко интервюта и материали има там. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 18.08.2011 18:39:39 отговори + 0 0
Плйебой обаче не го лови кризата...Максим и т.н също.
_
Нормално. Не виждам за какво се учудваш. Просто тия списания са си намерили целевата аудитория, нали... Много хора ги интересува това, което е публикувано вътре, съответно купуват.

С "Ролинг Стоун" положението е различно. Пак казвам, съдейки по корицата горе, че това не е музикално списание. Зак Галифианакис(да, така му се чете името, не е Галъфанакис), Кевин Смит, Андрей Паунов, ***ДАЛАЙ ЛАМА***... Нямат нищо общо с музиката, а тези, които имат, пък нямат нищо общо с мен. Какво да купувам? При всички случаи седемдесет процента от това списание на мен не би носило ама НИКАКВА полза.

И хайде стига с това за ограничеността на българските меломани, че става смешно вече. Това, което погребва списанието, е фактът, че вместо специализирана музикална медия с ясна таргет-аудитория е "лайф-стайл" тюрлю-гювеч, чийто издатели не са наясно в кого се целят. "Про-Рок" защо още съществува?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

BO 18.08.2011 18:31:12 отговори + 1 0
Ladytron са велики! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Кико 18.08.2011 17:55:03 отговори + 0 0
Не знам и аз как се реших да пиша тук,но многото некомпетентни коментари ме провокираха.
Пичове,това,че в списанието не се говори често за Бурзум,Найтуиш,Хелоиун,УАСП и други банди,които уважавам междувпрочем,не означава,че то не става.
Списанието беше МНОГОквалитетно написано,от квалифицирани хора.Имал съм своите забележки,но като цяло беше добро четиво,засягаше всякакви музикални стилове,политика,засягало е също и икономически въпроси.Полезно четиво.Интересно.След като цял свят го купува и класациите му се цитират наясякъде,макар невинаги да съм съгласен с тях,значи не ви е толкова под нивото да го четете.
Един от първите коментари по темата - на "Феята на Смъртта",говори достатъчно по темата.Жалко,че повечето хора в България са застинали във времето и са твърде ограничени,за да осмислят заобикалищия ги свят.Много жалко.
Плйебой обаче не го лови кризата...Максим и т.н също.там,където Галена е по цици криза няма.Чекиджийска държава!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Деде 18.08.2011 17:38:00 отговори + 0 0
Ама то било за интелигентни хора, дето се интересували от нови групи и бла-бла - айде нема нужда. Ейми Уайнхаус, Кейти Пери, Лейдитрон (излючително некадърна формация), Далай Лама (не знам на какво свири той), АЛ ГОР (!!!), режисьор някакъв си... И за кво да си го купя тва??? То не само не е за рок, ами не е и за музика въобще - някакво изтръпнало снобарско списание, насаочено изключително към мейстрийма. Аз гласувам за бирата и кебапчетата! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 18.08.2011 17:24:24 отговори + 0 0
хгладх - 2011-08-18 16:30:18
Хората не могат да отделят пари за "по-луксозно" издание, но могат да отделят пари за бири и кебапчета. Аре няма нужда.
----
Много ясно... Бирата и кебапчетата ми носят удоволствие, лайф-стайл списанията - не. Проблем?

Не съм отварял никога това списание, обаче от корицата горе съдя, че не е музикално издание. Какво търси в музикална медия статия за Далай Лама? Или за разни режисьори и актьори?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fruzo 18.08.2011 16:33:26 отговори + 0 0
"хгладх - 2011-08-18 16:30:18
Хората не могат да отделят пари за "по-луксозно" издание, но могат да отделят пари за бири и кебапчета. Аре няма нужда. "

Ако това списание можеше да те напие и нахрани.... ;D
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хгладх 18.08.2011 16:30:18 отговори + 0 0
Хората не могат да отделят пари за "по-луксозно" издание, но могат да отделят пари за бири и кебапчета. Аре няма нужда. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


хм 18.08.2011 14:44:56 отговори + 0 0
@ - 2011-08-18 14:36:29
Списания като Метъл Хамър, Терорайзър, Ролинг Стоун и т.н. са за хора за които освен Слейър, Металика и Джудас други групи няма.

По-голяма глупост не можа ли да изтърсиш? Това са списания, които пишат обширни материали за НОВА музика! Ролинг Стоун дори не е РОК списание!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

:) 18.08.2011 14:36:29 отговори + 0 0
Абе кво се карате за глупости - има си специални форуми (разбира се не български) от които лично аз се информирам за стиловете които ме интересуват и то за групи които издават в тираж от 50 до 500 броя.
Списания като Метъл Хамър, Терорайзър, Ролинг Стоун и т.н. са за хора за които освен Слейър, Металика и Джудас други групи няма.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Кретенгъл 18.08.2011 14:12:55 отговори + 0 0
Ще ме извинявате, ама хайде да не се правим на по-велики, отколкото сме. Ясно е, че метъл и най-вече рок феновете ги гони псевдоелитаризъм, ама да казвате, че в тролинг стоун имаше трудносмилаема информация показва или снобизъм, или доста ниски способности за усвояване на информация. Ае сиктир! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeltherrschafT 18.08.2011 13:38:02 отговори + 0 0
"където би могъл да действа факторът разводняване, отблъскващ по-специфично насочени фенове."

Това, че в Метал Катехизис, рядко попадам на информация, свързана с по-специфичните групи или стилове с които се отъждествявам, не ми пречи да ми е любимата рок медия. Да създадеш продукт достъпен за широк кръг от хора, противно на разбиранията е по-трудно отколкото да пишеш (например) за ъндърграунд диваци или "стари пушки" (без някакъв негативизъм към едно от двете го казвам). факта, че списанието Ролинг Стоун беше точно такава медия, която заслужаваше вниманието на интелигентни читатели (и купувачи, защото двете не се припокриват) донякъде предричаше подобен развой на нещата - а именно да спре да се издава и да чака (може би) по-добри дни.

И ако се върна замалко отново на Метал Катехизис искам да изкажа следното мнение. Сайтът е нож с две остриета и това лесно се забелязва - от една страна представя много информация от всички спектри на рок музиката, а коментарите под новините вършат следното: дават информация (не лоша) за състоянието на публиката в тези среди, ориентират за социални нагласи и икономически фактори, емоционално състояние и интелект на читателите. Дразни ме другата страна - тази в която въпреки горе посоченото на читателите им се "дава думата", и те като я "подхванат"... чудя се понякога не им ли е болно на екипа, за това което феновете пишат на собствения им сайт. Знам, че е трудно да се намери балансът между тези неща, както и, че коментирането под новините е една от основните причини за големия брой посещения в сайта - да не се лъжем, махнете ли ги, нещата ще изглеждат по друг начин Със здраве!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Oreada 18.08.2011 13:26:58 отговори + 0 0
Това е тъжно.Наистина не всички хора могат да отделят пари за по-луксозни списания като това.
Подкрепям напълно мнението на WeltherrschafT.Хората,които са коментирали статията по-надолу трябва да понаучат малко за историята на списанието и да погледнат чуждите издания малко.Хора,разберете,Rolling Stone не е рок или метъл списание!В него има информация предимно за музиката (да,всякакъв стил),но и за икономика,политика и кино...така че не виждам какъв ви е проблемът на корицата да е Ейми Уайнхаус (R.I.P.).
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


конън 18.08.2011 13:21:08 отговори + 1 0
тъпи метъли, млъквайте !!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Jurisprudent 18.08.2011 13:13:25 отговори + 0 0
WeltherrschafT - 2011-08-18 13:03:36
От почти всички изказвания по-долу става ясно, че освен, че българските рок/метъл ориентирани "читатели" не са чели списанието в англоезичния му вариянт, едва ли са си го купували и на български, какво остава да знаят какво има вътре. Да четеш Про-Рок не е единствения начин да си мислиш, че си "ебати рок-манияка", наистина няма как да се очаква от такива маси да приемат или усвоят подобен род информация, която присъстваше в Ролинг Стоун. Хареса ми и сравнението на колегата (предполагам, ако съдя по прякора) Jurisprudent за пирамидата с уточнението, че за съжаление дори вече и под 20 години затъпяването е стигнало до зашеметяващи размери. Границата на възможностите за асимилация на общозначими събития, идеи, музика, култури е достатъчно ниска, за да имам доверие в каквато и да е рок-култура и съзнание на българския масов фен.

Не чета "ПроРок", пък слушам рок музика. Иначе точно това исках да кажа - по естествен път рок аудиторията се свива. Хората, които днес са на 20, са всъщност бъдещето. Те ще станат на 30, на 40, и ако те в масовата си част нямат интерес към рока, все по-малко издания или концерти могат да се радват на широка аудитория. Обратно, някой пък може да спечели от тясното профилиране, а друг да не успее в търсене на широкодотъпен формат, където би могъл да действа факторът разводняване, отблъскващ по-специфично насочени фенове.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeltherrschafT 18.08.2011 13:03:36 отговори + 0 0
От почти всички изказвания по-долу става ясно, че освен, че българските рок/метъл ориентирани "читатели" не са чели списанието в англоезичния му вариянт, едва ли са си го купували и на български, какво остава да знаят какво има вътре. Да четеш Про-Рок не е единствения начин да си мислиш, че си "ебати рок-манияка", наистина няма как да се очаква от такива маси да приемат или усвоят подобен род информация, която присъстваше в Ролинг Стоун. Хареса ми и сравнението на колегата (предполагам, ако съдя по прякора) Jurisprudent за пирамидата с уточнението, че за съжаление дори вече и под 20 години затъпяването е стигнало до зашеметяващи размери. Границата на възможностите за асимилация на общозначими събития, идеи, музика, култури е достатъчно ниска, за да имам доверие в каквато и да е рок-култура и съзнание на българския масов фен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дъртака 18.08.2011 12:40:15 отговори + 0 0
Според мен форматът на това списание не беше годен за нашите гео ширини,опитваше се да обхване твърде много събития(включително и такива който нямат нищо общо с тематиката на списанието)както и стилови видове.Това за западняка няма значение защото той може да си позволи за една две статии или новини да си го купи ,но за нас това излищен разход.Мисля че бъдещето за този вид преса е малко по-тясна насоченост(много добър пример за това е ПроРок). Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

The Black Corsair 18.08.2011 12:38:41 отговори + 0 0
с подобни Корици и съдържание - БГ краят бе предиизвистен.Слава богу , българския фен, не се поддава лесно на англо-американските ПОП напъни. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 18.08.2011 12:31:26 отговори + 0 0
Gustaf - 2011-08-18 11:57:53
Ебати тъпото списание!!!

!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Jurisprudent 18.08.2011 12:24:17 отговори + 0 0
Поправка: обърнатата пирамида не излезе долу Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Jurisprudent 18.08.2011 12:23:27 отговори + 0 0
/
/ над 40, 50 г. и т.н.
/ около 30 г.
/
/ около 20 г.

По този начин - с обърната пирамида - се представя разположението на хората, интересуващи се от рок музика в широк смисъл, спрямо възрастта им.

Извод: аудиторията се стеснява и ще се стеснява в бъдеще; интересите са насочени главно към стари и класически имена, познати от младостта на по-възрастната категория фенове
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.08.2011 12:16:52 отговори + 0 0
Що да не научим и за кейти пери пък..... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хм 18.08.2011 12:12:07 отговори + 0 0
Поредното музикално издание, което отива в небитието. Много жалко Как пък не фалира "Нов фолк" например? Обаче в голямата си част младата публика в България си бичи чалгата, а по-възрастната е зациклила на Джудас, Мейдън и сие. На колко души у нас им се чете за новите групи на световната музикалната сцена? Явно недостатъчно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Феята на Смъртта 18.08.2011 12:06:57 отговори + 0 0
Много кофти новина.
Проблемът не е в лошия икономически климат.
Проблемът е,че в у нас има тотална липса на музикална култура!
Това,че за 5-6 години надойдоха една камара групи,още не означава,че сме станали по-музикално възпитани.
Като оставим в страни чалгаджиите и рап ориентирание,хората които слушат всички подразделения на рок музиката ,са си се затворили в един класически кръг и трудно възприемат новите течения в рока изобщо.Колко човека според вас знаят и/или/ искат да научат нещо повече за My morning Jacket.Как да си купи този брой на списанието някой който си е свикнал с...Меноуър или Мейдън,примерно?
Наистина много жалко,че спира да излиза...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Grosskopf 18.08.2011 12:00:23 отговори + 0 0
Тъжно! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Gustaf 18.08.2011 11:57:53 отговори + 0 0
Ебати тъпото списание!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stoyan 18.08.2011 11:57:40 отговори + 0 0
Никаква загуба, и без това беше насочено прекалено много за масовата публика, поне според мен . Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".