"Rolling Stone" публикува последното интервю на John Lennon

8 дек 2010, 18:36 ч. 732 / 3 0
пред./следв.
"Metal Katehizis" получи следното съобщение:

   Три дни преди убийството на John Lennon на 8 декември 1980 г. редакторът от "Rolling Stone" Джонатан Кот прекарва девет часа с него, като разговарят за материал за бъдеща корица на списанието. Пълният текст на интервюто, който можеш да намериш в новия RS 014 (на пазара от 14.12.), никога не е публикуван преди. Избрани откъси от него се появяват в специалния брой, с който американското издание на "Rolling Stone" почита Lennon следващия месец след смъртта му (януари 1981 г.). Кот така и не сваля на хартия целия запис от интервюто. Тридесет години лентите с него остават в архива. "По-рано тази година разчиствах и търсех едни папки в дебрите на килера си, когато се натъкнах на две касети с надпис "Джон Ленън, 5 декември 1980 г." – разказва Кот. – Не бях ги слушал от 30 години и когато ги пуснах, този абсолютно жив, ободряващ глас се понесе, магически запечатан на магнитната лента." Интервюто на Кот с John Lennon – последното печатно интервю на музиканта – най-накрая излиза черно на бяло (от петък – в Щатите, от следващата седмица – и в България) като централна тема в "Rolling Stone", с която списанието почита 30-ата годишнина от смъртта му. В безкрайно откровения разговор Lennon напада феновете и критиците, които са го хулили по време на петгодишната пауза, в която скъсва с музиката. "Хората искат мъртви герои като Сид Вишъс и Джеймс Дийн – казва Ленън. – Е, ама аз не искам да съм шибаният им мъртъв герой… така че забрави ги." Той говори и за плановете си евентуално да започне и ново турне. "Може и да го направим – казва John. – Но няма да има димки, никакво червило, никакви мигащи светлини. Трябва просто да е уютно. Може и да се посмеем малко. Ние сме преродени рокаджии и започваме наново… Има време, нали? Достатъчно време."
   Йоко Оно също участва в броя с невероятно дълбоко и лично есе за последните си дни с Lennon. "Точно преди да тръгнем от студиото [минути преди смъртта си], той ме погледна – пише Оно. – Аз също го погледнах. В очите му имаше дълбочина като на човек, който се готви да каже нещо много важно. "Какво?" – попитах. Никога няма да забравя как с дълбок, нежен глас, сякаш за да издълбае думите си в съзнанието ми, той изрече най-прекрасните неща. Аз засрамено погледнах встрани."


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".