БАЛКАНДЖИ е следващата група за "Рок Фест Хоталич 2019"

10 юни 2019, 13:52 ч. 1323 / 5 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

"Балканджи" идват за рок феста в Севлиево 20 години след основаването на групата

Български фолклор и хеви метъл ще зазвучат край стените на крепостта „Хоталич"

В края на лятото едно рок събитие ще разтърси цялата страна и ще събере всички фенове на качествената музика. Мястото е новата рок столица на България, събитието - третият национален рок фест „Хоталич" – Севлиево' 2019, а датите 30 и 31 август.

За третото издание на рок феста за първи път в Севлиево ще дойде групата „Балканджи". Основана преди точно 20 години и претърпяла някои промени в състава си, тя радва и до днес своите фенове с умението да съчетава в музиката си български фолклор с хеви метъл. Не е тайна, че в повечето им песни присъстват различни традиционни инструменти, а текстовете обхващат вечни теми като любовта, приказните и митични същества. Клавирът пък придава готически оттенък на цялостното звучене.

„Небето, звездите и гората ще пеят с нас", казват в специално видео обръщение към своите фенове музикантите и канят всички фенове на българския рок на 30 и 31 август край стените на крепостта.

Богатият състав на групата определя и богатото ѝ звучене. Зад китарата и микрофона застава Кирил Янев, Николай Баровски - клавири, кавал и вокали, бас китарист е Владимир Левиев, Спас Димитров е вокал, а Валентин Моновски свири на тамбура и също е един от вокалите. Зад барабаните е Николай Трайков, а Калин Христов свързваме с барабани и перкусии. На синтезатора застава и Явор Пачовски, а на гъдулката свири Серафим Биденев.

Макар че групата за първи път ще пее на севлиевска сцена, градът за един от членовете е по-специален. Корените на Николай Баровски са от Севлиево и завръщането пред родна публика го кара да изпитва нескрито вълнение.

„За всеки наш концерт готвим нещо специално за публиката, а в Севлиево ще дойдем с голямо желание и още по-големи очаквания. Проследихме големият интерес към фестивала предишните години и се радваме, че имаме възможността да се качим на сцената на толкова невероятно красиво и магично място, каквото е крепостта „Хоталич", споделят членовете на бандата.

След кратък застой, през 2016 година бандата се завръща активно на сцената и прави нови песни, някои от които: "Камене", "Бела девойка" и "Дириндака дака". Групата ще изпълни и някои от старите си песни, както и първото си парче "Аз тебе, либе, съм залюбил", с което се издигат в класациите. Макар записана в домашни условия, тази песен си прокарва път към конкурс в БНР през 2000 г.

През лятото ще видим „Балканжи" с изцяло нова музика, а посетителите на рок феста ще са сред първите, които ще могат да се насладят и на най-новата им музика.

Не пропускайте третото издание на Националния рок фест „Хоталич" . На 30 и 31 август край Севлиево!

Видеото вижте тук.

 



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".