Барабанистът на QUEENSRYCHE Scott Rockenfield съди Michael Wilton и Eddie Jackson

16 окт 2021, 12:27 ч. 1000 / 3 3
пред./следв.

   Барабанистът и един от основателите на QUEENSRYCHE Scott Rockenfield е завел съдебно дело срещу другите двама оригинални членове на групата Michael Wilton (китара) и Eddie Jackson (бас).

   Предмет на спора е обстоятелството, че първият е бил изключен от всички компании на бандата - "Tri-Ryche Corporation", "Melodisc LTD.", "Queensryche Merchandising, Inc.", "EMS Music" и "Queensryche Holdings". Ударникът обвинява колегите си в нарушаване на договор и в неправомерно отстраняване, както и че по този начин са го лишили от полагащия му се дял от приходите на QUEENSRYCHE.

   През февруари 2017 г. Rockenfield се е оттеглил от групата, тъй като годеницата му е имала усложнения при раждането на сина им. Отсъствието му е било след уведомяване и със съгласието на другите двама от оригиналните членове на бандата. През октомври 2018-а обаче те са гласували да изключат Rockenfield от общите им фирми, като за причина са посочили оттеглянето му от предходната година. Според барабаниста, това е в нарушение на редица клаузи от договора помежду им. Wilton и Jackson не са му предоставили и необходимата документация, в която се отчитат приходите на QUEENSRYCHE. Ударникът посочва, че до момента получава само отчисления от каталога на бандата до 2017-а, но не и полагащите му се дялове от фирмите, отговарящи за мърчандайза и др.

   Scott свидетелства и че и по време на почивката, която си е взел заради семейните проблеми, е бил в непрекъснат контакт с другите музиканти, като е участвал и в композирането на нови песни.

 

Scott Rockenfield



Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Феята На Смъртта. 18.10.2021 23:30:04 отговори + 8 0
Жалко... Една от любимите ми и големи групи се превърна в пълен цирк! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

GapstaR[13] 19.10.2021 11:25:21 + 7 0
Queensryche полетяха стремглаво надолу още след напускането на Крис ДеГармо, а след изгонването на Джоф Тейт, буквално престанаха да съществуват, като група, въпреки привличането на Тод Ла Тор, който е страхотен певец, разбира се, но за съжаление е кръгла нула, като композитор. Любима и уникална банда, чиито албуми от "The Warning" до "Hear in the Now Frontier", са истински музикален феномен. Иначе - да, в момента циркът е пълен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mccrypt 18.10.2021 21:08:35 отговори + 6 0
Не само ние българите правим подобни изпълнения.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".