Бащата на Lars Ulrich - Torben Ulrich, почина на 95 години

21 дек 2023, 07:56 ч. 3685 / 50 4
пред./следв.

   Барабанистът на METALLICA Lars Ulrich съобщи в социалните мрежи за кончината на своя баща Torben Ulrich на 20 декември. Ето думите му:

Torben Ulrich: 1928-2023 г. 95 години приключения, уникални преживявания, любопитство, преодоляване на границите, оспорване на статуквото, тенис, музика, изкуство, писане... и доста критично датско мислене. Благодаря ти безкрайно! Обичам те, татко.


   Самият Lars е определял своя баща, отишъл си на 95-годишна възраст, като "най-големият фен и най-големият критик на METALLICA". Torben има кариера на професионален тенисист и макар да не постига големи успехи, този спорт дълго време е основен и стабилен източник на приходи за семейството.

   Когато в интервю през 2005 г. питат Torben дали е разочарован, че синът му не е избрал тениса за свое основно занимание, той отговаря: "Не, не. Най-важното, че той направи това, което смяташе за свой избор, не наш избор. Но за да осъзнае това по-ясно, ние го насърчихме да напусне Дания за една година и да замине за Флорида на място, наречено тенис академия "Ник Болетиери". Той отиде там, когато беше на 13 или 14 години. По онова време се интересуваше много от тенис, но и от музика. След една година той все още искаше да излиза и да гледа концерти и мисля, че в Академията не бяха много ентусиазирани от това, че той е навън дълго време, така че му направиха забележка, че остава до късно."

   В документалния филм от 2003 г. "Some Kind of Monster" е включено станало изключително популярно изказване на Torben, когато Lars е поискал мнението му за песен от албума "St. Anger". Баща му е казал "Изтрий това".

 

lars & torben ulrich



Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


st.nicola 23.12.2023 17:51:58 отговори + 0 0
Послушаха го, въпросната песен, с която мениджърът им е изразил мнение, че трябва да открият албума, не е включена. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бичи Рлекмор 23.12.2023 17:19:33 отговори + 0 0
Почивай в мир, Старши! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

мда 21.12.2023 11:44:33 отговори + 20 3
По-добре да го беше казал за целия албум, не само за една песен. И да го бяха послушали.

Да почива в мир.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dominici 21.12.2023 09:12:55 отговори + 21 2
"Изтрий това" - мъдър човек. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".