Белгийците SAILLE се присъединяват към "Autumn Souls Of Sofia 2017"

23 яну 2017, 13:52 ч. 449 / 2 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Понеделник е, студът няма никакво намерение да отстъпва, а ние от Autumn Souls Of Sofia решихме да ви зарадваме, като обявим следващата група, която ще пристигне на нашия фестивал, който както знаете ще се проведе на 25 и 26 ноември в столичния клуб Live & Loud.

Скъпи приятели, имаме удоволствието да ви представим белгийската блек метъл група Saille.

Saille идва от ирландски и означава „върба“. Групата стартира като едноличен проект от Dries Gaerdelen – клавишни. Без реално намерение да продължи, но докато записва дебютния си албум през 2009 г. в него се заражда идеята за истинска лайв банда. И така през лятото на 2010 г. Saille вече са завършена група с китарист/вокал, барабанист и втори китарист, който става постоянен член след сесийните записи в студиото.

Отличителна черта на музиката на Saille е това, че те използват много класически инструменти (виолончело, цигулка, корнет, тромпет флигорна, туба, тромбон и още), като за това канят голям брой сесийни музиканти, с които записват албумите си. Силно повлияни от блек метъла техните песни включват както харш вокали, така и дълбок гроул, а понякога даже и чисти вокали.

Първият им албум „Irreversible Decay“ излиза през 2011г. след почти година усилена работа и участието на голям брой сесийни музиканти. Албумът излиза през пролетта на 2001г. В негова подкрепа Saille правят и първата си концертна изява на Graspop Metal Meeting през юни 2012г.

Още два албума имат белгийците на сметката си „Ritu“ от 2013 и „Eldritch“ (2014). Интересно е да се споменат някои подробности за „Ritu“. За неговите записи те присъединяват вокалиста Dennie Grondelaers, който е силно вдъхновен от H.P. Lovecraft и Cthulhu, и албумът освен, че е със същата текстова тематика и музикално е доста „по-тъмен“. Мастеринга на албума е направен от Tom Kvålsvoll в Strype Audio, известен с работата си с блек метъл класици като: Mayhem, Emperor, Arcturus, Limbonic Art, Ulver, Vreid и още много.

В момента групата работи над нов албум със заглавие „Gnosis“, който се очаква да излезе на 13 март чрез Code666 Records, които са техни издатели от самото начало.

Saille вече имат завидно количество концертни и фестивални изяви. Свирили са с групи като Negura Bunget, Napalm Death, Belphegor, Rotting Christ, Marduk, Asphyx, Moonspell, Septicflesh, Eye of Solitude, Impaled Nazarene, Nargaroth, Dødheimsgard, Thulcandra, Cradle of Filth и много други. Последните концертни изяви на Saille за 2016 са били на Dark Easter Metal Meeting, Ragnarök Festival и Summer Breeze Open Air.

Концертните им планове за тази година включват и Autumn Souls Of Sofia 2017. Така, че ако това, което прочетохте за белгийските блекове ви е заинтригувало, елате да ги видите на живо есента.

С двудневни пропуски на цена 40 лева можете да се снабдите от eticketsmall.com, както и на каса на ул. Раковски № 67 в София или в Магазин ЯКО!

За въпроси и текуща информация можете да посетите нашата страница.

Интересното тепърва предстои, така, че останете с нас!

 



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".