Biff Byford от SAXON формира THE SCINTILLA PROJECT за албума "The Hybrid"

28 авг 2014, 10:31 ч. 615 / 6 0
пред./следв.

   "Сцинтила" е научно-фантастичен трилър, в който се разказва за група наемници, които трябва да проникнат в секретна лаботратория на бившия Съветски съюз и да откраднат резултата от генетичен експеримент. Те се сблъскват с отряди на милицията и странни чудовища, обитаващи изоставени тунели в стар съветски бункер. Най-накрая оцелелите от наемниците се срещат с учения, провеждащ експеримента, и разкриват ужасяваща тайна, че се създава хибрид между човек и извънземно.

   Филмът подтиква вокалиста на SAXON Biff Byford да формира групата THE SCINTILLA PROJECT за албум, вдъхновен от фабулата на лентата. Творбата се нарича "The Hybrid" и ще излезе на 2 септември в САЩ чрез "UDR Music". Някои от песните в албума са ко-продуцирани от именития британски продуцент Andy Sneap, който изпълнява в тях и китарните партии.

   Biff Byford разказва: "Бях представен на Lionel Hicks от Toby Jepson [вокалист на групата LITTLE ANGELS] още, когато записвахме албума "Call To Arms" (2011). Това подтикна SAXON да запишат песен за продуцирания от Lionel Hicks филм "Сцинтила"."

   С напредването на работата по снимките, идва идеята за концептуален албум, вдъхновен от филма. Самият Lionel Hicks е барабанист на мелодик метъл групата BALANCE OF POWER и заедно с басиста от същата банда - Anthony Ritchie, подемат идеята на Byford. Така е създадена формацията THE SCINTILLA PROJECT. Biff Byford е вокалист и продуцент, а както споменахме, Andy Sneap е ко-продуцент и китарист. Съставът на групата е:

Biff Byford - вокали
Lionel Hicks - ударни
Anthony Ritchie - бас
Andy Sneap - китара

   По-долу може да видите списъка с песни и обложката на албума "The Hybrid", видеоклип на песента "Beware The Children", ЕРК за THE SCINTILLA PROJECT и трейлър на филма "Сцинтила".

01. Scintilla (One Black Heart)
02. Beware The Children
03. Permanence
04. Some Nightmare
05. Angels
06. Pariah
07. The Damned And Divine
08. Life In Vain
09. No Rest for The Wicked (SAXON recording as featured in the film – taken from "Call To Arms")

scintilla-project-2014-the-hybrid

 



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".