Бившите членове на CHILDREN OF BODOM казват, че името на бандата е тяхно

24 дек 2019, 09:57 ч. 1655 / 7 8
пред./следв.

   Както знаете, на 15 декември CHILDREN OF BODOM сложиха край на настоящия състав на групата със специален концерт в Хелзинки.

   Събитието под надслов "A Chapter Called Children of Bodom" отбеляза напускането на трима дългогодишни членове: Jaska Raatikainen - барабани, Henkka T. Blacksmith - бас и Janne Wirman - клавишни. Те се разделиха с Alexi Laiho след 25 години и 10 албума.

   Появи се информация обаче, че името на CHILDREN OF BODOM е регистрирано и е собственост не на Laiho, а на тримата гореизброени. Сега те разпространиха официално изявление, в което потвърждават този факт. 

   RaatikainenBlacksmith и Wirman са собственици на компанията "AA & Sewira Consulting Oy", която е получила правата върху името на бандата от Патентното ведомство на Финландия за срок от пет години с начало 1 октомври 2019-а. Нещо повече - Alexi е продал на останалите своя дял от фирмата и така той сам се е отказал от името CHILDREN OF BODOM на този етап.

   Тримата напуснали групата успокояват феновете, заявявайки че няма да предприемат нищо, което да е неуважително към марката и дългата кариера, която имат заедно. Все пак, плановете им за бъдещето са още неопределени.

   Какво от своя страна замисля Laiho също не е ясно. Той коментира, че напоследък между музикантите е имало много напрежение и спорове и на практика не е можело да продължат заедно. Фронтменът уважава решението им да поемат по свой път. Самият той има съпруга и осиновена дъщеря в Австралия, а заради работата си прекарва много малко време с тях. Жена му разбира ситуацията, но Alexi казва, че в момента за него семейството му е на първо място.

 



Коментари   (8)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Крава и пиле 25.12.2019 21:40:57 отговори + 2 0
Алекси може просто да продължи през следващите 5 години под името Alexi's COB. Какъв проблем има тогава? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

popfolk_headbanger 25.12.2019 11:41:54 отговори + 6 0
Всеки има право да е щастлив и са си върви по пътя,. Щом като така са решили - така да бъде ... Аз буквално се просълзих, защото ги следя зорко от “Follow the Reaper” насам. Но нещата са такива, каквито са. И те са хора, може да има и бърнаут. Били са деца, когато излиза “”Something Wild”. Над 20 години бяха максимално активни. Да са живи и здрави , успех на всички нататък, пък времето ще покаже Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Guci 25.12.2019 17:28:31 + 1 1
Something WIld е най-добрият им албум Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 25.12.2019 23:46:02 + 9 0
Според мен първите пет албума са почти на едно и също, изключително високо ниво. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мастъра 24.12.2019 15:37:34 отговори + 5 8
Айде, почна се!!! Гледаме 132-ри епизод от сериала "Рок/метъл музиканти се замерят взаимно с кал"... Основен сюжет (както и в предишните 131 епизода, само, че с различни действащи лица от различни "геройски паднали в бой" рок/метъл банди)- довчерашни (предполагам) приятели от сега нататък ще общуват един с друг единствено чрез адвокатите си... Тъжно, но нищо ново под слънцето... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 24.12.2019 20:53:29 + 9 2
Засега не виждам да се замерват с кал. Но пък както обикновено сериалът "Фенове замерват рок музиканти с кал" си върви вече шейсетина сезона... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мастъра 25.12.2019 19:47:51 + 0 2
Почакай, почакай, въпрос на време е да започнат ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

White Laces 24.12.2019 15:23:30 отговори + 6 2
То това е ясно от месеци. Не е новина. Предишните 2-3 статии по темата казват същото. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".