Бившият басист на METALLICA Jason Newsted иска да се свърже отново с фенове и приятели

17 ное 2012, 10:17 ч. 549 / 1 45
пред./следв.
Басистът Jason Newsted (METALLICA, VOIVOD, FLOTSAM AND JETSAM) пусна свой нов официален уебсайт на адрес NewstedHeavyMetal.com. В приветственото съобщение на страницата си музикантът казва "Време е да се свържа отново с всички мои фенове и приятели по света чрез стартиращото ми ОНЛАЙН присъствие". Гледайте интро-видеото и по-долу:



още за:

Jason Newsted


Коментари   (45)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Zeigheist 24.01.2014 11:46:34 отговори + 0 1
Аз не знам от къде му е хрумнала на Джейсън тази нелепа идея да си основе своя собствена група! Един от тук,друг от там-сбиротък! Пък и кръстил групата на себе си! Да не повярваш какъв егоист...Той какво си въобразява, че ще ще достигне успеха на Металика с тая група ,дето я е събрал "от кол и въже", дето се вика! Какво толкова иска от Джеимс и останалите,не знам-сигурно надмощие...Добре,като се е захванал със солова кариера,му пожелавам късмет-все пак именно той допринесе Металика да добие мега-известност! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Най-големия! 21.11.2012 15:52:14 отговори + 0 0
. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мартин 20.11.2012 17:27:45 отговори + 0 0
Zeke, не стоя пред компа цял ден. Музикант съм и ходя по концерти постоянно. Виждам как стоят нещата и нашите концерти, и на тези на другите банди. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 19.11.2012 18:42:15 отговори + 0 0
На мен пък ми писна да чета глупостите на разни дебели хеварски кратуни, които не са слушали нищо ново след 1989г. Гледайте си работата и си слушайте AC/DC и Manowar, дето 30 години въртят една и съща песен, и не коментирайте неща, които не разбирате!
Металика се били продали - ехо, още по времето на Мастъра Металика са можели да ви купят и продадат! Металика са група, чиято музика е в стотици пъти по-разнообразна от тази на любимите ви олдскуул трашерии и хевита и винаги ще бъде така! Няма друга група, която да е повлияла на толкова широк спектър от групи - от Disturbed до Moonspell, от Nickelback до Paradise Lost! Самият Кери Кинг казва за тях:
"Металика са единствената тежка група, която може да накара 80 000 човека да пеят песните им през цялото време с пълно гърло, и при това да ги знаят наизуст!" Щом един велик музикант като Кери Кинг, чиято група винаги е била нещо като основна конкуренция на Металика, може да каже това, значи е време вие, закостенели злобари, да си затваряте устите!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

redordead 19.11.2012 17:21:27 отговори + 0 0
за това, кой е измисли траша спорве много, айде да постне всеки първата песен, която според него е еталон за траш метъл:

http://www.youtube.com/watch?v=xjlgUx7_aN0

без да твърдя, че съм прав, но не се сещам за песен преди тази, която има толкова ясноз иразен траш риф и темпо...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


...{ 19.11.2012 15:34:36 отговори + 0 0

Измислили траша МУХАХАХХАХАХХАААААХАХХХАХАХАХАХАХАХ

А аз съм папата.А престанете с глупостите.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 19.11.2012 14:39:58 отговори + 0 0
Питанката е прав, дори нито един от плюещите да не е ходил на концертите им, пак всчики плюещи взети заедно, са една плюнка на фона на феновете, които ходят да ги гледат на живо..Група, която е дала много на тази музика и оставила солиден отпечатък за вечни времена в метъл музиката.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Zeke 19.11.2012 14:05:49 отговори + 0 0
Мартин - 2012-11-19 03:49:58

Мартине, много хора сме открили тази музика не заради Маталика!!! Когато сме я откривали те са били още в гаража! Повярвай ми, има доста хора, които ходят по лайфове и купуват БГ музика с което именно се подкрепя сцената! Ако ти седиш само пред компа и си свикнал да си теглиш музичка, някои прдпочитаме да съпортваме сцената по друг начин!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

пенчо питанката 19.11.2012 13:59:36 отговори + 0 0
много ме кефи как,когато се пусне нещо свързано с металика започва едно велико плюене,а в същото време на техен концерт се събират по 50 000 души нехаресващи бандата Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Panzergrenadier 19.11.2012 13:11:13 отговори + 0 0
Джейсън сам си е виновен, че беше помолен да напусне Металика.В клаузите в неговия договор с Металика пише, че няма право да участва в други групи и да получава печалба от тях. Разбира се, може да участва в приятелски проекти като гост музикант - и други от Металика са го правили, но само дотам. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


`max 19.11.2012 06:49:17 отговори + 0 0
Сайтът му не работи в момента... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мартин 19.11.2012 03:49:58 отговори + 0 0
90% от долните хейтърчета не се сещат, че са прослушали метъл именно заради мястото на Metallica в поп културата. Ако песни като Nothing Else Matters и Unforgiven не съществуваха, никой от вас нямаше да знае дори и имената на любимите си в момента групи. Почти всеки един метъл фен е заобичал музиката покрай Metallica. Всички групи имат спадове, защо никой не оценява обективно стиловите промени на дузина други групи? Нормално е с времето музикантите да променят стила си, все пак и те са хора. Не става въпрос само за пари. А дори и да е така, какво лошо има в това един кадърен човек да иска да спечели от това, в което е добър? Какво лошо има да иска да печели повече? Вие като сте много тру да не би да си давате заплатите под формата на дарения за метъл сцената в България примерно? Като ви гледам мненията за българските банди съм сигурен, че го правите от сърце... Както ние остаряваме, така и те. Можеш ли да си на 50 години, да скачаш по сцената като Лили Иванова, да свириш на китара за сто долара, да се наливаш с тонове бира, да псуваш всичко, което мърда и да пееш за битки на хеви метъл супер дупер мега хипер фантомни лордове или да призоваваш феновете си да скачат в огъня? На мен лично би ми било смешно. Metallica винаги са били творци с невероятен поглед върху ситуацията. Измислиха траша, изчерпаха го сами с Master и Justice, създадоха гениалния черен албум и започнаха да свирят рок - нищо лошо, след като са оставили невероятна следа в тежката музика. Load и Reload, а защо не и St. Anger също са повлияли на много от актуалните имена - Godsmack, Nickelback, Disturbed... S&M показва песните им в съвсем друга светлина. Нещо, което примерно Slayer(на които също съм фен) не могат да направят. Garage Inc. има невероятни кавъри, които са в пъти по-добри от оригиналните парчета и звучат като песни на Metallica. Вземете примерно агресията на Small Hours, настроението на Whiskey In The Jar, динамиката на Breadfan, цялата чувственост и тъга в Turn The Page... Мога да изброявам цяла вечер. А Death Magnetic обединява цялото им творчество - тежки рифове, мелодия, алтернативни моменти, рокаджийски похвати, акустични части... Когато другите банди се завръщат към корените си гледат да извадят първите си идеи с нов звук. При Metallica обаче не е така. Това също крие голяма доза риск. Може също да не се хареса. В световен мащаб обаче хората са доволни. Вие си оставате само със злобата пред монитора... Искрено ви пожелавам да постигнете поне една малка част от това, което са постигнали те и да бъдете една идея по-отворени за нещата, които се случват около вас. Това че съм фен на Load, Reload и баладите не ми пречи да се разбия утре на Kreator, Nile и Morbid Angel. Музиката не е само гриндажи, двойни каси и грухня... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

"Последния анони 18.11.2012 23:23:44 отговори + 0 0
Master, над 30те съм и периода с касетките съм го изживял и изстрадал. Повече не виждам смисъл да се коментира... Присъединявам се към redorded и долния Анонимен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

redordead 18.11.2012 22:49:59 отговори + 0 0
някой хора явно си живеят в 80-те и това е...о времето на МОП Джеймс е бил на 22 години...щеше да е странно, тъжно и жалко, да продължава да прави същото нещо, 27 години по-късно...

аз дори съм сигурен, че ако в момента металика издадат за пръв път мастър ъф пъпетс, съответно съобразен с днешните стандарти като звук итн. хейтърите пак ще плюят, че албумът е слаб...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Master 18.11.2012 21:47:03 отговори + 0 0
@ Morbid Angel - следващия път вземи и прочети към кого се отнася написаното, след това раздавай съвете за бране на грижи! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 18.11.2012 21:45:48 отговори + 0 0
Българският фен си иска миталицата от 86-та и нищо друго след това не става. Няма смисъл да спорите изобщо с такива хора. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ДИО 18.11.2012 20:12:41 отговори + 0 0
Ози си има само едно име - селски наркоман , алкохолно старче , малоумна курва, изтрещял дебил ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Morbid Angel 18.11.2012 19:40:56 отговори + 0 0
Живели сме , и още как. Ти не бери грижа. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Master 18.11.2012 19:37:03 отговори + 0 0
@ последния анонимен - доста си се заблудил. Явно не правиш разлика между коментари на хейтърчета и хора, живяли с музиката им през 80-те. Времената, когато батко ти Джеймс правеше истинска музика, която излизаше от душата му. Времената, когато да имаш тяхна касетка, презаписана "n" на брой пъти, беше все едно си най-богатия човек на света. Естествено с парите си отиде вдъхновението, което беше заменено с комерсиализъм във всяко едно отношение. Поради тази проста причина, албумите им след "Metallica" са толкова недолюбвани. Но за да разберете тези неща, трябва да сте живяли в онези времена. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.11.2012 19:03:24 отговори + 0 0
Morbid, то и това правят хората, ама някои имат нужда да плюят, за да се чувстват живи явно Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Morbid Angel 18.11.2012 15:44:02 отговори + 0 0
Всички албуми на групата са добри. На когото не му харесва даден албум, да не го слуша. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

...{ 18.11.2012 12:55:51 отговори + 0 0
Не,просто напомняме на по-малките фенове,да не станат и те заблудени като вас. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hellrider 18.11.2012 12:47:37 отговори + 0 0
Metallica не е единствената банда с промени в стила, но говорите само за тях негативно. Да не би да е модерно? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.11.2012 12:46:42 отговори + 0 0
По-скоро "дРиско фенове"
Ами те винаги скачат като ужилени, ако някой рече лоша дума за Лоудовете. Защото съвсем е същото като да ги настъпиш по мазола. Със скиорска обувка
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.11.2012 12:38:35 отговори + 0 0
Ама и вие сте едни, какво им обръщате внимание на "диско" феновете, ронещи сълзи на Load & Reload? След '91г. трябваше да творят под друго име! Фанатиците нека си харесват горепосочените две творби, но да не правят опити да втълпяват на хората колко адекватни и качествени са те. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


ти 18.11.2012 12:14:15 отговори + 0 0
Аз - 2012-11-18 08:12:51
Металика сега са пълен боклук,боклук са и след Черния албум
...а някои хора си остават боклуци цял живот
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Аз 18.11.2012 08:12:51 отговори + 0 0
Металика сега са пълен боклук,боклук са и след Черния албум.От Load и Reload има хубави песни колкото пръстите на едната ми ръка,като Until It Sleeps,King Nothing,Fuel.....донякъде Unforgiven II и с това се приключва всичко.....Колкото до разбирачите по-долу-драги ми всезнайковци,всеки ще ви изброи всичките песни от Kill Em All,Ride the Lightning,Master of Puppets,And Justice for All и Черния албум,а проблем си е на бандата колко класики свирят/макар че сетлистовете са им пълни с такива/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.11.2012 01:38:11 отговори + 0 0
Забравих да попитам още нещо: Като са толкова адекватни и качествени - защо на концертите си свирят по не повече от 1-2 парчета от тях? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.11.2012 01:37:06 отговори + 0 0
Кажи от кои класики са по-качествени, че като се събудят утре кокошките да започнат деня си със смях Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Монти Бърнс 18.11.2012 01:02:16 отговори + 0 0
"Load" и "Reload", сами по себе си, са доста по-качествени и адекватни албуми от някои от т.нар. "класики" на Metallica.
Друг е въпросът, че огромна част от феновете на ортодоксалния метъл имат зебло вместо мембрана на тъпанчетата.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Hellrider 17.11.2012 22:14:09 отговори + 0 0
Гош - 2012-11-17 18:17:58
Тая група винаги е била една буфосинхронада!
Моцарт и той е по-некадърен от теб, нали?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гош 17.11.2012 18:17:58 отговори + 0 0
Тая група винаги е била една буфосинхронада! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феята на Смъртта 17.11.2012 16:24:40 отговори + 0 0
Джейсън беше най-правилният заместник на Клиф!Много съжалявам,че Металика го изпуснаха.Джейсън е страхотен музикант,а относно двата Лоуда-прекрасни албуми на Металика,в които Джейсън показва наистина какво може и колко добър басист е!Аз специално,бих се изкефил страшно,ако Съдбата реши да го върне обратно в Металика!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Явор 17.11.2012 14:50:23 отговори + 0 0
Мен пък Load и Reload си ме кефят. \2\ Това, че се разминават с предишния стил на групата, не значи, че са слаби творби. Наистина силни албуми. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

the stupid 17.11.2012 14:20:28 отговори + 0 0
Newsted не успя да си създаде статут на равностоен в групата, остана наемник...което беше жалко, а и заради което напусна Металика! Мисля, че двамата водещи юнаци в бандата трябваше да му предоставят поле за изява, да го допуснат със неговите собствени идеи и музикални виждания, но, уви, това не се случи! От всички басисти на групата Newsted е с най-приятно излъчване, все пак the chosen one за мен си остава К. Бъртън! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 17.11.2012 13:30:18 отговори + 0 0
Мен пък Load и Reload си ме кефят. В началото доста бях шашнат от тях, но с времето ми се наместиха екстра. Не знам какви проблеми цитира първия пич, но евала на Джейсън, че в крайна сметка прави това, която иска, за което мога само да му завидя.
Иначе клипчето е свежо
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.11.2012 12:59:04 отговори + 0 0
Смятах Жейсън за пич. Но той участва онези ла*на - Load и Reload за което няма оправдание! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.11.2012 12:50:31 отговори + 0 0
Анонимен - 2012-11-17 11:02:28
Според мен нито Джейсън, нито Матилика имат какво да покажат вече.
За разлика от тебе например...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.11.2012 12:06:38 отговори + 0 0
Единственият свестен пич, бил в Metallica. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Izrod 17.11.2012 11:48:38 отговори + 0 0
Джейсън е метъл! метлалика в момента са геове и позиори! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 17.11.2012 11:12:09 отговори + 0 0
Джейсън беше човека! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.11.2012 11:02:28 отговори + 0 0
Според мен нито Джейсън, нито Матилика имат какво да покажат вече. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sladuk_Kelesh 17.11.2012 10:54:08 отговори + 0 0
* "съжалявам" :-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sladuk_Kelesh 17.11.2012 10:52:40 отговори + 0 0
Съгласен... За мен Джейсън ще си остане най-правилният басист за Metallica след Клиф. Като фен на групата, наистина съжалявам за решението му. Предполагам, когато парите не са ти проблем, да държиш на своето е лесно... Дали решението е било правилно, само той си знае. Колкото до Трухильо - да, единствено той хващаше ухото на кастинга, представен в DVD-то "Some Kind of Monster". Сега, може и неписаните закони в групата да не му позволяват голяма изява, не знам, но да ударим една равносметка с какво точно този човек изпъкна в Metallica: с "маймунското подскачане" в началото на Enter Sandman и с "торнадото/пумпала" в Seek & Destroy... "...и той прави всичко това, използвайки единствено пръстите си, мен, кен ю билийв ит???"... П.П. - съжелявам, просто изказвам мнение, нямам за цел да паля темата "фен на тоя и оня"... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

borknagar 17.11.2012 10:21:33 отговори + 0 0
Цялото ми уважение към Бъртън и Трухильо, обаче този човек буквално гореше на сцената. Такъв дивак все още не съм виждал, беше дал цялата си душа на групата. Жалко, че сега има такива проблеми, но дано да продължи напред, а тази новина именно такова сочи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".