"Bohemian Rhapsody" на QUEEN е първата песен на британска банда с диамантен статус в САЩ

25 мар 2021, 15:22 ч. 1052 / 3 0
пред./следв.

   Класическият хит на легендарната рок банда QUEEN "Bohemian Rhapsody" получи рядко постигания диамантен статус в САЩ. Това означава продажби (вкл. в дигитална форма) на над 10 млн. копия.

   Това е и първият случай в историята, в който парче на британска група има такъв успех зад Океана. Китаристът Brian May коментира, че е изключително радостен и всеки път, когато разбере за подобно грандиозно постижение, "трябва да се ощипе, за да повярва". Музикантът допълва и че и най-смелите мечти на бандата са вече многократно преминати. И той, и барабанистът Roger Taylor (единствените двама все още активни членове от оригиналния състав на QUEEN) благодарят на феновете и на тези, които са повярвали в групата.

   Разбира се, това не е единственият връх, който "Bohemian Rhapsody" достига. Освен безброй успехи в чартовете, композицията има над 1 млрд. гледания в "YouTube" (първо парче от преди 1990 г., което минава тази граница), включена е в "Grammy Hall of Fame", както и присъства в почти всички "вечни" фен и редица други класации и т.н.

 

 

още за:

Queen


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".