"Bohemian Rhapsody" на QUEEN - най-слушаната онлайн песен от 20 век

11 дек 2018, 10:38 ч. 1218 / 7 0
пред./следв.

   Емблематичната песен на QUEEN от 1975 г. "Bohemian Rhapsody" е най-често слушаната онлайн песен от миналия век, както и най-слушаната класическа рок композиция за всички времена.

   Информацията съобщава музикалната компания "Universal Music Group". Отчетени са слушания в "Spotify", "Apple Music", "Deezer", както и в "YouTube". Общият им брой е над 1,6 млрд.

   Зад "Бохемска рапсодия" остават "Smells Like Teen Spirit" на NIRVANA, "Sweet Child O' Mine" и "November Rain" на GUNS N' ROSES и "Take on Me" на A-HA.

   Класиката на QUEEN даде името на биографичния филм за легендарната банда и Freddie Mercury, който се появи по кината в началото на ноември и има рекордни приходи. Само в България те са над 1 млн. лева, а в световен мащаб - вече близо 600 млн. долара.

 

 

queen

още за:

Queen


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".