Арестуваха Robin DiMaggio в САЩ по подозрение за присвояване на 750 хил. долара за благотворителен концерт в България

11 дек 2018, 10:54 ч. 1693 / 7 7
пред./следв.

   По-рано днес "Асошиейтед Прес" разпространи новината за ареста на Robin DiMaggio - барабанист и бивш музикален директор на ООН, с обвинения за присвояване на 750 000 долара, които е трябвало да бъдат предназначени за благотворителен концерт в България. По-точно обявеното за септември 2016 г. мегасъбитие на стадион "Васил Левски", в което трябваше да участват Mick Jagger, Джони Деп, Bruno Mars и мн. др. повече и по-малко известни музиканти.

   Концертът бе анонсиран от режисьора Живко Ботев и неговата фондация "Мира за теб, мир за мен" с амбициите да е подобен на легендарното шоу от 1985 г. "Live Aid". Начинанието се провали с гръм и трясък, като българските организатори декларираха, че са били излъгани именно от DiMaggio. Вместо да преведе парите за хонорари на музиканти, той ги използвал за лични нужди и за да купи къща на бившата си съпруга. Ако бъде признат за виновен, Robin може да получи до 20 години затвор.

 

 



Коментари   (7)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Пич 12.12.2018 16:16:57 отговори + 2 7
Добре де, нали уж става въпрос за благотворително събитие? Пък този тип е свил парите за хонорари? Значи хем, е благотворително, ама изпълнителите все пак имат хонорари? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Голиат 12.12.2018 16:43:44 + 6 0
Ти що си мислиш, че задължително и всички групи на благотворителни концерти свирят без хонорар? Може да го направят някои, може някои да си намалят хонорара. Но няма концерт от такъв мащаб без пари. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пич 12.12.2018 17:41:15 + 0 5
Нещо почваш да клинчиш, май. Значи не е благотворително събитие. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Голиат 12.12.2018 19:23:25 + 6 1
А ти продължаваш да си измисляш. Благотворително събитие се прави такова от организатора. Как участват групите си е между тях и него. Може на всички да е платил и ако даде приходи от билетите за благотворителност - това е благотворително събитие. Може да се даде не целия, а част от прихода за благотворителност. Групите пак ли без пари свирят? Правят дарение и на каузата и на организатора
Пълни глупости са, че задължителни всички свирят без пари.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пич 14.12.2018 08:45:35 + 2 4
Притча за полу-добрия самарянин не съществува, мой човек С приказките си май се издаде. Благотворителността не е била нищо, освен фалшива маска за нещо друго още от самото начало. Затова не е изненадващо, че цялото събитие е отишло по дяволите, след като ангелите очевидно не са го подкрепили Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Голиат 16.12.2018 18:48:46 + 3 0
Престани със смешките и глупостите. Нямам време да ти вадя 1001 резултата. Ето най-първите:

- Част от приходите на "Бързи и яростни 6" отиват за благотворителност
- Крис Браун дарява част от приходите от Royalty за благотворителност
- Благотворителен концерт във Военната академия - Част от приходите на концерта ще бъдат дарени и за храна и косумативи за детенце с рядко генетично заболяване
- Част от парите от концерта на LORD BISHOP ROCKS отиват за благотворителна кауза
- Дует "Ритон" с благотворителен концерт в Пловдив - Част от приходите от концерта, дует "Ритон" ще дарят за изграждането и подпомагането на Младежка зона за активно гражданство

Та какво викаш за притчи-митчи?
И сега, ако не спреш с глупостите си просто т*п.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Знайко 11.12.2018 13:16:09 отговори + 8 1
Ех тия барабанисти, все шмекери - първо Юзбаши (R.I.P), сега ДиДжорждо... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".