Bono от U2 с официално изявелние относно скандала с досиетата "Парадайс"

8 ное 2017, 08:23 ч. 1543 / 12 7
пред./следв.

   Преди няколко дни гръмна поредният скандал с разкрития за пране на пари, офшорни сметки, избягване на данъци и др. финансови машинации, извършвани от известни личности - политици, спортисти, музиканти и т. н. Документите станаха известни като досиетата "Парадайс".

   Сред имената се споменава и фронтменът на U2 Bono, който е инвестирал 5,1 млн. паунда през 2007 г. в мол в Литва. Дотук - нищо нередно, но това е направено чрез компания, регистрирана в Малта - държава, в която данъкът печалба е само 5%. По-късно фирмата се мести на британския остров Гърнзи, където има нулев данък печалба.

   Представители на музиканта заявяват в официално изявление, че Bono е бил само пасивен съдружник с миноритарен дял и се е оттеглил от участие през 2015 г. Както и че Малта е уважавана страна в Европейския съюз, чието законодателство е синхронизирано с това на ЕС. Самият певец казва, че е много разстроен от обвиненията и приема въпроса с плащането на данъци много сериозно. Той смята, че името му е изнесено, за да се търси скандал. 

   Дали обаче това е така? U2, чиято благотворителна дейност е широко известна, и по-рано са били критикувани за данъчната си политика. Според мнозина, те биха помогнали за справяне с бедността в Ирландия, ако данъците на бандата се плащаха там. Това обаче се случва в Холандия, където групата получава значително по-голяма печалба. През 2011 г. по време на участието на U2 като хедлайнър на фестивала "Glastonbury" сред публиката имаше протестиращи, които издигнаха плакати "U Pay Tax 2" (Вие също плащайте данъци).

 

още за:

BonoU2


Коментари   (7)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


RockPro 8.11.2017 15:49:33 отговори + 3 5
Само бедните българета се редят на опашка за плюване и завиждане. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kuzman 8.11.2017 13:45:19 отговори + 5 3
Илюминати. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

AVA 8.11.2017 13:32:57 отговори + 4 3
Много ясно, че всеки човек би спестил! Струва ми се доста лицемерно да обвиняваме еди-кой-си, че е регистрирал фирма, има банкова сметка или жителство някъде, където може да плаща по-ниски данъци, такси и т.н. И аз бих си позиционирала милионите на такова място Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ей! 8.11.2017 09:38:27 отговори + 6 1
Не предизвиквайте Лаптопаджията ей! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Лаптопаджия 8.11.2017 09:43:52 + 7 8
Хуанхъ залива ежедневно праведния сайт! Докога?! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeRock.bg 8.11.2017 09:49:21 + 10 1
Ежедневно? Дайте пример от вчера! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ей! 8.11.2017 10:47:10 + 1 6
@Лаптопаджия
Кажи им го!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".