BULLET FOR MY VALENTINE се присъединяват към "Summer Chaos Festival 2016"

27 апр 2016, 11:24 ч. 3032 / 5 47
пред./следв.

Получихме следното съобщение:

След вече обявеното участие на „чудото” The Prodigy и легендите на пънка The Exploited, имаме удоволствието да обявим още едно голямо световно име, което ще се качи на сцената на Summer Chaos 2016 преди големия хедлайнър.

метълкор сензацията от Уелс Bullet for My Valentine

Фестивалът Summer Chaos 2016 ще се състои на 13 август 2016 г. (събота), начало 15:00ч., Стадион Лазур, Бургас

По повод предстоящите великденски празници, само на 28 април (четвъртък) между 13:00 и 14:00ч. във всички каси на Тикетпро ще се проведе Summer Chaos Happy Hour, като билетите от всички ценови категории ще се продават с 20% отстъпка.

Билети за предстоящото издание на фестивала могат да бъдат закупени от мрежата на Тикетпро България в цялата страна, бензиностанции OMV и онлайн на www.ticketpro.bg.

* * *

Bullet for My Valentine е една от големите музикални сензации през последните години, която ударно наложи своето име сред най-добрите банди в световната метъл история.
Нахъсаната четворка от Уелс има зад гърба си 21 милиона продадени албума в цял свят, огромни европейски и американски фен клубове и куп престижни музикални награди, сред които пет отличия на Kerrang! Awards и злато в категорията „Най-добра британска група“ на наградите Мetal Hammer Golden God.

Групата се събира през 1998 г. под името Jeff Killed John, а стилът им е повлиян от класически метъл групи като Metallica, Iron Maiden, Pantera, Sepultura и Slayer. През 2003 г., след като преминават през няколко различни имена, музикантите окончателно решават да се кръстят Bullet for My Valentine, а две години по-късно излиза и дебютният им албум „The Poison“, който веднага печели златен статус в американския чарт Billboard 200.

Британците правят силни участия на световни фестивали като Download Festival, Rock am Ring и Nova Rock, последвани от голямо американско турне с небеизбестнния Rob Zombie. Техни парчета озвучават най-полулярните видеоигри като NHL 2006, NFL 2006, Need for Speed: Most Wanted и Burnout Revenge.

През август 2015 г. излиза „Venom” - последният (пети) албум на Bullet for My Valentine. В подкрепа на тавата бандата прави оргомно световно турне, част от което е и участието им на Summer Chaos 2016.

На 13 август на стадион Лазур в Бургас българската публика ще чуе на живо най-силните хитове на британците като „Tears Don't Fall“, „All These Things I Hate (Revolve Around Me)“, „Hearts Burst Into Fire“, „Your Betrayal“ и много други. Очакваме Bullet for My Valentine в България в състав Матю Тък (вокали, ритъм китара), Майкъл Паджет (китара, бек вокали), Майкъл Томас (барабани) и Джейми Матиас (бас).

 

bfmv_press_2



Коментари   (47)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


въпрос 13.07.2016 17:42:21 отговори + 0 0
Вече трети месец няма новини за този фестивал. Ще го бъде ли изобщо? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-елек 29.04.2016 03:16:33 отговори + 3 11
От толкова модерни банди,баш тези които не харесвам,а и вече съм ги гледал.Ама тях са набарали свободни,тях са взели.В БГ изборър е ограничен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

D.M. 29.04.2016 00:32:46 отговори + 3 10
Boring Summer Fest. Сега да видим кви ценички ще изперат за тая еднодневка. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tabloto 28.04.2016 18:46:28 отговори + 9 1
Аз тези не ги слушам... но все пак са слушаеми. Слушам Експлойтед и Продиджи, тези ще ги прежаля, дано само не тръгне надолу и не запълнят афиша с пълнеж от Odd Crew и "една велика румънска група, която обаче в България не се знае". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

... 28.04.2016 18:40:45 отговори + 8 7
С къф акъл някой ще твърди, че при този лайнЪп стадиона щял да е пълен ако няма силна група, мирише на голям провал! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


странник 28.04.2016 20:15:10 + 14 2
колкото и да не ти се вярва, Bullet и Prodigy имат много повече фенове, отколкото бандите, свирещи по някои други фестивали и концерти тази година. А със сигурност ще има поне още 2 чужди имена. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

... 3.05.2016 12:58:41 + 3 0
Дано, Prodigy разбиха в Бургас преди има няма 4 години, но пък тая година бол концерти Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тру позьор 28.04.2016 17:00:48 отговори + 14 2
Гледам голяма дискусия се е заформила за позьори, непозоьори, тру-та и ънтру-та... :-D
Истината е, че в метъла определено има позьорство, ама важното е то да ти иде отвътре, ако ме разбирате. Трябва да си артистичен и харизматичен - тогава поведението ти увлича другите. Ако нямаш пълнеж - си само поза и ставаш смешен. Но и това е относително. За мен примерно Менуор са поза, но Джудас - не са. За друг е обратното...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

siXXX 28.04.2016 15:37:46 отговори + 5 8
Даааа.. като чух за Експлоитед бях навит, но тези пичове нямат нормален албум от Scream aim fire насам. Започнаха доста добре, но последните години са пълен провал. Въпреки че мразя Godsmack, няма как да не призная, че миналогодишният line up на този фест беше в пъти по-добър. Като се има предвид, че Продиджи са доста далеч от понятието музика ще пропусна. Не ми се дават сумати пари за 40 минутен сет на Експлоитед. Няма хубави фестивали в България вече, като се сетя между 2008 и 2011 какви неща ставаха. И в Каварна и в София. Сега-нищо общо. А все пак трябва да се отбележи , че и Експлоитед и Продиджи са идвали сумати пъти в България, както и Булет. Стига едно и също. Хайде нещо - Green day, Foo Fighters, Disturbed, Avenged Sevenfold, стига едно и също само. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Емо Лаптопаджията 28.04.2016 14:57:21 отговори + 17 2
абе на тоя анти-терлик няма ли кой да му спре безплатния интернет под моста под който живее... под всяка новина се изс*ра безработния клошар... трол ли е какъв е не мога да го разбера... то не бе коментари то не бе квалификации то не бе чудо... ходи някъде се скрий в норвежките гори и там слушай само истински метъл и остави малко и другите хора да покоментират и да си починат от теб разбрахме че на никой концерт/фест няма да ходиш и ти благодарим за това! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

дядо-рок-стар хеви-метъл 28.04.2016 14:45:25 отговори + 15 6
Призовавам екипа на сайта да спре тия истерични крясъци във стил СМЪРТ НА ФАЛШИВИЯТ МЕТАЛ и такива невероятни простотии и всякакви истерични призиви за това кой МЕТАЛ бил истински и кой не бил истински.

Вече е 2016 а въпросната група BULLET FOR MY просто е много добра банда и се продава отлично във САЩ и във Европа.Това е индустрия за пари и огромен бизнес.Икономика от билетите за турнето през лицензираните фанелки и продукти до хотелите и транспорта на публиката.Такива са правилата са правилата на индустрията а метъл е икономика.Метъла отдавна е излязъл от прашният гараж и мазето и се прави във 2016 със пари и много-бизнес.

Стадиона във Бургас ще е пълен до край.

Който живее във 1984 да не ходи във Бургас на фестивала.Абсурдно е някакви фенове които не харесват тази или онази група да раздават морални присъди-кой вид метъл бил по-истински и кой бил фалшив.Пазара определя индустрията а метъла е огромна икономика.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стефан 28.04.2016 18:50:49 + 4 2
Надявам се, че не си искал да кажеш, че добра група = добре продаваща се група. Че ще има много да спорим! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 28.04.2016 22:31:02 + 9 5
Понеже сме заговорили за продажби и популярност... (от една стара статия, написана през 2011)

1. Creed имат повече продажби в САЩ от Джими Хендрикс.

2. Led Zeppelin, R.E.M. и Depeche Mode ниога не са имали номер 1 сингъл - Риана има над 10.

3. Песента "Tik-Tok" на Ke$ha има повече продажби от който и да е сингъл на Бийтълс.

4. Песента "Low" на Flo Rida е точно толкова продавана, колкото и "Hey Jude" на Бийтълс.

5. "I Gotta Feeling" на Black Eyed Peas е по-популярна от която и да е песен на Елвис.

6. Кейти Пери и Майкъл Джаксън държат същия рекорд за номер 1 сингли от един и същ албум.

Продажби и популярност не са еквивалент на талант или това колко добра е една група. Само погледни кой оглавява Топ 40 и Billboard класациите в наши дни (и не само). Ще ми кажеш, че Джъстин Бийбър и Ники Минаж имат талант?! Що се отнася до BFMV, те са си чисти емота, никакви метъли не са и нямат място на рок/метъл фест (не че този в Бургас е).
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 29.04.2016 07:44:11 + 3 2
Терлика почна добре тук и освен, че продажби и талант не са еквивалентни, никой не трябва да се чувства длъжен да харесва нещо само защото куп други хора също го харесват. Обаче след това пак си изпадна в неговите си брътвежи...

Терлик, колкото и да не ти харесва, това, което наричаш емо абсолютно попада в графата рок и метъл. Погледни лайнъпа на някой сериозен метъл фестивал на запад и виж дали няма "емонца", които в 80% от случаите на живо се оказват по-тежки от разни викинг, фолк или дино смешници примерно.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

метъл 28.04.2016 10:32:22 отговори + 13 4
Анти терлик, много си прост бе момче. кой си ти, че да казваш кои са позьори и кои не,а? Като не ти харесва ходи нека другаде, кво спамиш тук?Тъпанар! А какви задръстеняци сте тук всички не е истина. Големи разбирачи нема що хаха. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


метъл 28.04.2016 10:47:35 + 14 2
Ами ако слушам Qeen, или JUDAS педал ли трябва да съм Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 28.04.2016 11:12:28 + 11 8
Разликата между истински метъл и фалшив метъл е точно толкова голяма, колкото е и разликата между метъл и чалга. Да наречеш разни емота, ревящи за това колко неразбрани и нещастни са, "метъли", е все едно да наречеш някой като Джъстин Бийбър "метъл".

Опитай се да сравниш Judas Priest с женчовци като Bring Me The Horizon и после сравни Queen с емота като Bullet For My Valentine - огромна разлика - СТОМАНА срещу ТЕНЕКИЯ
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

метъл 28.04.2016 11:43:49 + 7 4
Е,явно в днешно време анти терлиците са критерий за това кой е истински метъл и кой не всички останали да педали Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 28.04.2016 15:16:14 + 7 4
Само дето "женчовците" ще се окажат доста по-тежки от дядовците и тогава ще се окаже, че единствената тенекия, която дрънка на празно е очукания шлем, който наричаш доста пресилено глава Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 28.04.2016 22:33:06 + 3 4
Язе,

Ако идеята ти за "тежка музика" е хленчене и реване за разбити сърчица, вафлички и храсти, разбира се...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-елек 29.04.2016 03:27:34 + 3 4
To пък защото "истинките" мето.То не ъли не са позьори и гейове,ама хич.Фактът,че потоянно ревът срещу модерните групи,показва колко комплексирани и жадни за внимание са.За мен най-позьорската банда е Меноар примерно.То не са речи,то не са кожени облекла,то не са песни на всякаки езици,то не е "Брадърс оф риъл метъл..."
И къде е казано,че в мтъла трябва да се пее само за епични битки,война и змейове,мен пък това ми е смешно.Отворил книгата на Толкин и се надъхал.Каква стомана?Kaкви викинги?Нереални неща,нямащи нищо общо с истинския живот.Аз като изляза на улицата не виждам викинги,рицари,тролове,сатани,змейове и т.н.Митове и легенди,айде моля ви се.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 29.04.2016 05:11:06 + 3 6
Не си достоен да говориш за Толкин! Не си достоен да говориш за Истински Метъл! Не си достоен да говориш за Manowar! Не си достоен да говориш за рицари! Не си достоен да говориш за викинги! Не си достоен да говориш за тролове! Не си достоен да говориш за змаейове! Не си достоен да говориш за стомана! Тенекия за теб! Турбо фолк за теб! 50 нюанса сиво за теб! Здрач за теб! Женчо! Позьор! Нека Один те срази с гръм! Нека Один те срази с мълния!

Слава на Истинския Метъл!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 30.04.2016 11:14:29 + 0 1
Тежка музика е понятие, което на първо място се отнася до музиката, а не до текстовете, които са доста разнообразни във всички стилове. Не виждам особена разлика в нивото на лигавост между това да пееш за детски приказки и за разбити сърца така или иначе.

А това, че великите ти оди звучат като "творчеството" на неосъществена тийн поетеса е друг въпрос. Чесно казано доста се забавлявам като го обърнеш на змейове, рицари и принцеси, но не съм сигурен, че влагаш иронията, с която го чета аз
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Педро 28.04.2016 10:12:39 отговори + 12 9
съмър гей фест 2016 Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Марийчо 27.04.2016 22:30:05 отговори + 7 3
тия са смегмаийтъри. истина ви казвам! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 27.04.2016 21:35:39 отговори + 10 15
В Каварна успяха да направят качествен рок/метъл фест, макар и с Червената вещица на власт, пък в Бургас за втора година се излагат - и то епично. И това ако е "най-голямото рок събитие за лятото", както го рекламират!

Цонко, вярваме в теб!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

............. 28.04.2016 09:23:57 + 9 4
Защо да се излагат? Миналата година на Godsmack си скъсах шушоните, а тази просто няма да ходя, защото не ме кефят обявените групи. Но, естествено, мнението ми е субективно и важи само за мен. Повярвай ми, ще се съберат достатъчно фенове на Bullet-a и Prodigy. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 28.04.2016 10:08:38 + 2 10
Защото въпреки Godsmack, също така поканиха едни от най-големите позьори, познати на "метъла", които единствено Limp Bizkit могат да задминат по позьорщина - Papa Roach. А що се отнася до тази година, просто нямам думи. Води рок/метъл фест (уж), а пък канят лаптоп герои и... емота. Емота! Това е все едно от Пайнер да поканят Мик Джагър или Ози и 100 кила да делят една сцена! Пълна излагация... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

............. 28.04.2016 10:18:56 + 5 2
Сравнението ти е глупаво, защото (независимо дали на нас ни харесват или не) това са рок и метъл групи. Имат фенска маса и според мен стадионът ще е пълен. Не могат да канят само банди, които да се харесват само на една определена група от хора. Трябва да има разнообразие, за да са доволни всички. И аз чакам Axel Rudi Pell, Edguy и да не говорим за Alice Cooper... Ама си чакам.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 28.04.2016 10:29:05 + 5 6
Точно това казвам, че не са рок/метъл групи. Prodigy свирят електронна музика, а Bullet For My Valentine са емота, позиращи като метъли... не и истински метъли. Дай да поканим и One Direction тогава, те също се водят "рок" музика (някои от феновете им дори ги сравняват с Бийтълс). Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 28.04.2016 15:11:13 + 5 3
И да ги поканят, и да не ги поканят, това, което ти е късо няма да ти порасне Като не ти харесват групите - не отиваш на феста. Знам, че ще ти липсва Каварна в изтъркан рок динозавър вариант, но ще трябва да се примириш - има много хора, за които товоите "герои" са по-смешни от Bullet. Amon Amarth да не би да не са позьори? Manowar с дране и детски стериоперени мечове, големо тру, нема що... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

siXXX 28.04.2016 15:58:46 + 8 2
Да бе, защото Сабатон не са хич пози. Ама хич Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 28.04.2016 22:37:41 + 2 2
Язе, не знам защо си мислиш, че нещо ми е късо? Да не би "нещо" твое да е късо, та избиваш комплекси по интернет? Марш в ъгъла, надуй емо на макс, поплачи си на спокойствие и нека Тор те срази със стомана! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 27.04.2016 21:27:35 отговори + 22 19
Тези шутове ако са "сред най-добрите банди в световната метъл история", аз по-добре да спра да слушам такава музика изобщо и да стана чалгар.

Като фен на Истинския Метъл и рок музиката, не искам да бъда асоцииран с каквито и да било емота, женчовци, позьори и прочие, от сорта на Bullet For My Valentine, Asking Alexandria, Bring Me The Horizon, Papa Roach, KoRn, Marilyn Manson и всякакви подобни тенекии, ревящи за това колко са неразбрани и правещи се на нещо, което не са (в случая "метъли")!

СМЪРТ НА ФАЛШИВИЯ МЕТЪЛ!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 28.04.2016 15:05:37 + 8 4
Е на теб манталитета така или иначе ти е на чалгар с елементи на батка Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

siXXX 28.04.2016 15:47:32 + 7 3
Това е фестивал за по-нови банди, нормално. А ти си супер селтак, типичен представител на населяващите хомосапиенси на това държавоподобно образование в центъра на Балканите . Като не ти харесва, не ходи. Не мисля, че се казва True Metal fest, but only for people with no brains and small dicks 2016. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 28.04.2016 22:45:14 + 3 5
След като според вас аз съм супер селтак с манталитет на чалгар и батка, нека не казвам вие какви сте! Явно и двамата сте комплексирани за малките си... понеже виждам, че само за това пишете в коментарите! Емонца... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 27.04.2016 21:17:20 отговори + 9 14
Първо лаптопаджии, сега емотата. Кой следва? Ники Минаж или Фики? Приятен "рок/метъл" фест! Ахахахахахахахахаха! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


filmiran 27.04.2016 16:53:19 отговори + 7 10
Ужас! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 27.04.2016 16:29:37 отговори + 7 6
Преди няколко години щях да се зарадвам и да отида да ги гледам. Сега, обаче, има много по-добри оферти, а и да не забравяме и истинските фестивали по-назапад. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Нищото 27.04.2016 15:40:54 отговори + 7 14
Мачкай, Ганчо! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

oldschool 27.04.2016 13:48:12 отговори + 8 11
яко емо като за бургас, хахаха Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

до Master 27.04.2016 12:57:23 отговори + 15 21
Цонковият катун ще има ли фестивал или само кавърите в Сопот и Шкорпиловци? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Елена Кучкова 27.04.2016 13:04:58 + 12 11
Не четеш ли новини? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

некъФ никъФ 27.04.2016 11:56:38 отговори + 13 5
ами...да, може и да не са някакви нови имена, но пък ще е забавно :-) Няма да се превъзнасям"Там сме !!! , МЕГА Яко" и т.н. но пък аз лично мисля, че е ок. А даже и май ще има еднодневни билети :-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

............. 27.04.2016 11:54:48 отговори + 28 12
Да, сигурно е, че този фест се пропусна.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

странник 27.04.2016 11:29:18 отговори + 13 19
супер новина! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".