BURY TOMORROW 2023 - "The Seventh Sun"

10 апр 2023, 16:12 ч. 936 / 35 0
пред./следв.

Всяко ново начало идва от края на друго начало - Сенека

 

burry tomorrow


   Британската метълкор банда BURY TOMORROW издаде новия си дългосвирещ студиен албум, озаглавен "The Seventh Sun", на 31 март. Поради ред причини дискът е ключов за развитието на групата, но за да разберем защо, трябва да върнем лентата назад.

   Датата е 10 януари 2020-а и BURY TOMORROW пуснаха заглавния сингъл от тогавашния си нов дългосвирещ студиен албум "Cannibal". По първоначални планове творбата трябваше да се появи на музикалния пазар три месеца по-късно - на 3 април. Избухналата пандемия от коронавируса COVID-19 размести графика на британците и дискът в крайна сметка излезе на 3 юли същата година.

   Поради пандемията промотирането на "Cannibal" така и не се случи. От музикална гледна точка, този албум напомня доста на втората вълна метълкор банди (KILLSWITCH ENGAGE, AS I LAY DYING, AUGUST BURNS RED и т.н.), които изиграха важна роля в популяризирането на жанра. От лирическа гледна точка, фронтменът на бандата Daniel Winter-Bates сподели в интервю за WeRock.bg, че "Cannibal" е първият албум, в който толкова открито "говоря" за психичното си здраве. Всички текстове са написано изцяло от собствената ми перспектива, което се оказа истински катарзис за мен самия.

   Година по-късно, на 14 юли 2021-ва, групата се раздели с един от своите основатели Jason Cameron (ритъм китара/вокали), чиито гласови възможности са едни от малкото със собствен почерк в жанра. Един от онези, които веднага разпознаваш щом си сложиш слушалките.

   BURY TOMORROW продължиха смело напред и на 18 март 2022 г. обявиха не едно, а две нови попълнения - Ed Hartwell (китара) и Tom Prendergast (чисти вокали и клавишни). Не след дълго беше издадена и първата музика с новия състав - самостоятелните сингли "Death (Ever Colder)" и "Life (Paradise Denied)". Последва едно интензивно лято, в което сезонът на концертните фестивали се завърна с пълна сила. Част от разписанието на британците беше и родният фестивал "Hills of Rock 2022", на който свириха заедно с BEHEMOTH и MERCYFUL FATE в рамките на втория ден от събитието.


   Време е да се върнем в настоящето. Безспорен факт е, че Tom и Ed вдъхнаха изцяло нов живот на BURY TOMORROW, a "The Seventh Sun" е стъпка в една нова и различна посока, която е ключова за развитието на музикалната им кариера. Всяка една от 11-те песни изпъква по свой собствен начин, а членовете на бандата са по-щастливи от всякога. Казано с други думи, новата ера в дискографията на BURY TOMORROW започва с летящ старт.

   Основните акценти в "The Seventh Sun" са няколко - тежката разбивация "Heretic" с участието на Loz Taylor от WHILE SHE SLEEPS; парчето "Wrath", чиито припев е добър пример за това колко много си пасват гласовете на Daniel Winter-Bates и Tom Prendergast; мелодичната балада "Majesty", в която гласът на Tom се преплита с нежно пиано и в края се допълва от мощния рев на Daniel; закриващата "The Carcass King" с участието на певицата Cody Frost, в която групата забавя темпото, слагайки края на "The Seventh Sun" с мелодичен епилог, който оставя у слушателя приятно чувство за завършеност и удовлетвореност.

   В рамките на творбата BURY TOMORROW показват, че притежават може би най-ценното качество, нужно за съвременната музикалния индустрия - умението да се адаптираш към форсмажорни фактори в кариерата си и да познаваш средата, в която се развиваш. Те взимат познатите за тяхната музика елементи и успешно ги комбинират с влиянието, което новите попълнения в състава им носят, за да разгърнат пълния си потенциал. Черешката на тортата е стъпката, която групата е предприела за да може "The Seventh Sun" да се усеща като цялостен музикален пейзаж - всяка една от песните завършва със затишие, което прелива в началото на следващата и това създава чувство за хомогенност между парчетата.

   Новият облик на BURY TOMORROW показва, че промяната невинаги е нещо лесно, особено когато иде реч за раздяла с важна от теб самия част. Въпреки цайтнота, в който момчетата от Саутхемптън попаднаха преди почти две години, изгревът на Седмото слънце ги превърна във феникс, който се издигна от пепелта, за да покаже, че е по-силен от всякога.

Автор: Eino

 

   Лейбъл: "Music For Nations"/"Sony Music Entertainment"
   Дата на издаване: 31 март 2023 г.

 

bury tomorrow

още за:

Bury Tomorrow


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".