Четворен чар в първия ден на "Kavarna Rock Fest"

23 юли 2010, 18:34 ч. 997 / 9 61
пред./следв.
Под погледа на пълната луна и пред повече от 5000 зрители, на сцената на петия юбилеен "Kavarna Rock Fest" в първата му вечер, 23 юли, се вихриха самодиви, русалки и сирени, чиито бляскави дълги коси се мятаха под ритъма на китарите и барабаните, а ангелските им гласове се издигаха до небесата. LEAVES' EYES и EPICA за пръв път имаха възможността да омаят българската публика, Doro Pesch идваше на второ посещение след дебюта си на родна територия през 2003 г., а за скандинавския славей Tarja Turunen участието в Каварна беше трето посещение в рамките на последните три години.

   Най-нетърпеливите фенове нахлуха на мократа от следобедния порой трева на стадион "Калиакра" още в 17:30 ч., а около половин час по-късно бе дадено началото на първата по рода си "дамска вечер" на "Kavarna Rock Fest" - с появата на групата на бившия нежен глас на THEATRE OF TRAGEDY Liv Kristine Espenaes Krull - LEAVES' EYES. Сопраното на русата норвежка вокалистка си партнираше с грубите вокали на съпруга й Alexander Krull на фона на мелодичен симфоничен метъл, който успя да вдигне ръцете и да разклати главите на събиращата се тълпа. По-голямата част от сетлиста се състоеше от парчета от последния албум на групата, "Njord", излязъл миналата година. След 45-минутното си представяне LEAVES' EYES освободиха сцената за холандските симфоник метъли EPICA.

   Все още по светло, Simone Simons и компания излязоха пред публиката под звуците на симфоничното интро от актуалния си албум "Design Your Universe" - "Samadhi", което директно преля във вихрената "Resign to Surrender". По-късно прозвучаха и любимата на Simone "Unleashed", още по-надъхващата "Martyr of the Free Word", както и класиките на групата, "Sensorium" и "Cry for the Moon". Като оставим на страна неоспоримия чар и гласови възможности на огненокосата холандска вокалистка (което би било трудно), правеше впечатление, че и петимата й колеги демонстрираха завидна химия и синхрон помежду си, приятелски контакт с публиката и увличащо енергично сценично поведение. При такова представяне, нямаше как слушателите и зрителите да останат безразлични. "Някои от вас не виждам за първи път," каза лидерът на бандата, китаристът Mark Jansen, като погледна към група фенове във фронтовата линия. "Те ми казаха, че публиката в България е много дива и много ще ни хареса. Със сигурност е така. Обещавам ви, че ще се върнем!" След това признание, финалният пирон на едночасовия сет на EPICA бе забит с епичната "Consign to Oblivion" от едноименния албум на холандците. Под съпровода на мелодия от филма "Карибски пирати", музикантите се сбогуваха с почитателите си, сред които вероятно вече имаше немалко нови попълнения.

   С падането на мрака настъпи царството на немската хеви метъл богиня от унгарски произход Doro Pesch - дамата, която тази вечер най-много заслужаваше епитетите "класика", "легенда" и "кралица". "След повече от 26 години на сцената, тя ви разтърсва и продължава да го прави все така силно" - нямаше по-подходящо представяне за фурията Doro от това, което направи басистът й Nick Douglas - самият той над 20 години в групата й. Миналата година излезе нов неин албум, "Fear No Evil", и разбира се, не малка част от сет листа представи тези актуални композиции.
   Платиненорусият ураган ни връхлетя в 20:40 с "Earthshaker Rock" и не ни пусна до "All We Are" един час по-късно. Времето сякаш подминава тази неукротима рокаджийка - тембърът й е все така характерно дрезгав, а от лицето й не слизаше сияйната усмивка, докато Doro тичаше по сцената и подскачаше като 20-годишна девойка. Нейните верни фенове й отвръщаха със скандирания на името й, а тя беше доста словоохотлива между песните, благодареше с "Мерси" и дори каза на чист български "Обичам ви!". Именно на феновете си, които са я подкрепяли през всичките тези години, Doro подари песента "Fur Immer", а на "едно момче, което вече не е между нас, сигурно е в рая - става дума за Ronnie James Dio" посвети парчето "Egypt". "Ще поддържаме духа ти жив, Рони!", извика с дрезгавия си глас певицата.

   Не бе пропуснат и възпламеняващият кавър на класиката на JUDAS PRIEST "Breaking the Law", с която Doro благодари на групата, която я бе взела като съпорт на турнето си през 1986 г. и така й бе дала шанс да се превърне в това, което е сега.
   Тъй като публиката очевидно не искаше да я пусне след малко повече от час шоу и скандираше "Още! Още!", Doro се върна за бис с "Always Live To Win" - много добра житейска философия, както отбеляза самата тя. После пожела на всички да се забавляват с Tarja и се оттегли от сцената.

   Каквото и да се каже за настъпилата след 22:30 ч. кулминация на вечерта, трудно може да се обясни интензивната емоционална връзка между Tarja Turunen и българската й публика. На стадиона вече имаше над 5000 души, които тръпнеха в очакване да зърнат финландската прима. За трети път в България, но сякаш никога не е достатъчно. Клавирното интро като че ли продължи твърде дълго, а звездата все още не изгряваше под прожекторите.
   Най-накрая очарователната певица се възцари с вече добре познатите песни от първия си солов албум "My Winter Storm" - заредиха се "Enough", "My Little Phoenix", "Lost Northern Star"… А между тях разцъфваха и така очакваните и споделени обяснения в любов към българските фенове. Млади девойки въодушевено пееха с идола си всяка дума от текстовете й, а на по-бурни и рифови парчета като "Ciaran's Well" мъжете разтърсваха глави.
   Ударникът Mike Terrana също даде повод за куфеене с ритмичното си соло, с което за пореден път демонстрира извънземната си класа. А в програмата намериха място и няколко кавъра, сред които новият поглед на Tarja върху класиката на Whitesnake "Still of the Night", както и изпълняваните някога от нея заедно с Nightwish парчета "Sleeping Sun", "Wishmaster" и "Over the Hills and Far Away". Ангелогласната вокалистка спази обещанието си и представи няколко чисто нови песни от албума, който се очаква на пазара в началото на септември, "What Lies Beneath". От него чухме "Falling Awake", "In For A Kill" и "We Are". Певицата сподели, че когато дискът й излезе официално, с нетърпение ще чака възможността отново да се върне в България при следващото си турне. След час и четвърт представление и петнадесет минути бис, Tarja и групата й се поклониха, помахаха за довиждане и малко преди полунощ сцената опустя.

   Малко по-късно вечерта бе закрита от около едночасово сценично афтърпарти с ATROCITY, групата на Alexander Krull (в общи линии, LEAVES' EYES без Liv), която с безкомпромисния си метъл изцеди последните сили (доколкото имаше такива, неизпити от ангелогласните самодиви) на останалите не повече от 500 ентусиасти. В малките часове на съботния ден, Liv Kristine отново се качи на сцената при внушителния си съпруг, за да изпълни с него няколко от включените в албумите "Werk 80" и "Werk 80 II" метъл преработки на 80-арски поп парчета. Сред тях се откроиха "Fade to Grey" на VISAGE, "The Sun Always Shines on T.V." на A-HA и "Shout" на TEARS FOR FEARS. Към 1:30 сутринта стадионът вече се обезлюдяваше.

   Приключи шеметната първа вечер от петия "Kavarna Rock Fest". Снощи Liv, Simone, Doro и Tarja недвусмислено показаха на малкото останали скептици, че момичета и метъл не са взаимно изключващи се понятия и тежката музика е територия, в която и нежният пол се чувства в свои води. Днес и утре предстоят още концерти на световно известни банди в Каварна - в събота се изявяват KORPIKLAANI и светата троица на немския траш: SODOM, KREATOR и DESTRUCTION, а в неделя ни чака нашествието на VOIVOD, ANNIHILATOR, PRIMAL FEAR и ACCEPT.

   Ето и сетлистове на четирите банди, участвали в "дамската вечер" на 23 юли на "Kavarna Rock Fest":
Сетлист на LEAVES' EYES:
01. Njord
02. My Destiny
03. Emerald Island
04. Take The Devil In Me
05. At Heaven's End
06. Ragnarok
07. Elegy
08. Froya's Theme

Сетлист на EPICA:
01. Samadhi
02. Resign to Surrender
03. Sensorium
04. Unleashed
05. Martyr of the Free Word
06. The Obsessive Devotion
07. Quietus
08. Cry for the Moon
09. Sancta Terra
10. Consign to Oblivion

Сетлист на DORO:
01. Earthshaker Rock
02. I Rule the Ruins
03. Running from the Devil
04. Burning the Witches
05. Bad Blood
06. True as Steel
07. Egypt (The Chains Are On) (DIO cover)
08. The Night of the Warlock
09. Metal Racer
10. Fur Immer
11. Burn It Up
12. Breaking the Law (JUDAS PRIEST cover)
13. All We Are
Бис:
14. Always Live to Win

Сетлист на TARJA:
01. Enough
02. My Little Phoenix
03. Lost Northern Star
04. Sleeping Sun
05. Ciaran's Well
06. Poison (Alice Cooper cover)
07. Mike Terrana's drum solo
08. We Are
09. I Walk Alone
10. Still of the Night (WHITESNAKE cover)
11. Over the Hills and Far Away (Gary Moore cover)
12. Falling Awake
Бис:
13. In For A Kill
14. Wishmaster
15. Die Alive
Florimel


      Ето и връзки към почти пълен набор снимки от изпълнителите на първия ден на "Kavarna Rock Fest 2010" (липсват единствено кадри на ATROCITY, но всички членове на групата могат да бъдат видени на фотосите на откриващата банда):
LEAVES' EYES
EPICA
DORO
TARJA
















Коментари   (61)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


gotica 1.08.2010 16:19:39 отговори + 0 0
жалко че не успях да дойда... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

stani 29.07.2010 11:56:43 отговори + 0 0
Всички много ми харесаха, но аз слушам точно такава музика, така че нямаше как да е друго Яд ме хвана ( и то много), че на Епика звука беше определено прецакан! А аз очаквах вечерта най-вече заради Епика!! И наистина казах на Марк, че публиката в БГ е луда и шоуто ще им хареса )) Доро беше определено доминацията на вечерта! Тотално накефи! Тария наистина трябваше да ни спести този слабо казано ужасен кавър на Whitesnake ( като че ли този на Poison не стигаше )) Харесвам много гласа й, но песните не са нищо особено, явно за това залага на кавъри. Те пък не винаги и се получават.
И още нещо - няма ли някой админ, който да следи за коментарите? ...Някой са слабо казано отвратителни! Бас ловя, че тия хора никога не са слушали която и да е от групите
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ямашнтвщг 28.07.2010 10:36:12 отговори + 0 0
Вечерта може да се опише само с две думи - УНИКАЛНА ДОРО! Лив Кристин беше доста приятна изненада-не очаквах да изкара такъв глас, Таря - може би щеше да ми хареса повече, ако Доро преди нея не беше подпалила стадиона. Симончето - секси маце, но нещо много пискливо го даваше. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

YKPS 28.07.2010 08:28:44 отговори + 0 0
Leaves' Eyes, заради които бях дошъл всъщност, също ме разочароваха Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

YK 28.07.2010 08:27:08 отговори + 0 0
Кавъра на Still Of The Night, който Таря направи, беше и е най-калпавият кавър, който ушите ми някога са чували било то на живо или на запис... по-принцип много трудно понасям Whitesnake и дори парчето да не ми харесва особено, не мисля, че заслужаваше Таря да се изгаври така с него... МНОГО МНОГО ЗЛЕ! И кавърът на Poison също беше отвръщаващ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


SAW 27.07.2010 21:57:01 отговори + 0 0
ДОРО показа класа. Метал кралицата! Leave`s Eyes и Epica също се представиха добре. Звукът малко куцаше при техните изпълнения. Atrocity не ги бях слушал, но и те ме изненадаха приятно. Само Таря не ми хареса. По всички параграфи си е оперна певица. А кавърите на Снейк и Алис Купър звучаха повече от трагично. Особенно голяма излагация беше кавъра на Poison. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.07.2010 17:57:23 отговори + 0 0
Wishmaster - Nightwish Cover Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

florimel 27.07.2010 13:12:24 отговори + 0 0
Ето още малко снимки на Epica:
http://album.flografix.net/thumbnails.php?album=8&page=1&sort=na
Имам и на Leaves'Eyes, малко на Доро и Таря и малко на Primal Fear, но още не съм стигнала до тях
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.07.2010 11:23:42 отговори + 0 0
Най-доброто от вечерта за мен беше Атросити. От Таря очаквах повече - според мен се оака, ма сигурно не й е харесал хотела и се е вкиснала... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

boodoom children 27.07.2010 09:34:15 отговори + 0 0
Жестоко беше! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


BloodyRose 27.07.2010 00:38:54 отговори + 0 0
Беше невероятно шоу.Адски много ме зарадваха всички,но Epica и Доро направо разтърсиха сцената. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

conan 26.07.2010 21:44:42 отговори + 0 0
Eй,тия Атросити ме изненадаха и накефиха много,особено като започнаха с музиката на Конан варварина,големи свежари.А Таря има глас,но е толкова скучна и толкова изкуствено стои на сцената,няма никакъв живец в музиката и,както почти всички скандинавски групи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Depositus Cordis 26.07.2010 21:40:50 отговори + 0 0
Хубаво беше, наистина женските вокали на първите 2 групи не са моя стил, но това не пречи. Доро беше метъл-гласа на вечерта. Таря направи шоу, а сценичното и поведение все повече отива на поп-певица. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Methodius 26.07.2010 21:24:19 отговори + 0 0
Обаянието на Таря е неотразимо - на 38 г. се влюбих като тийнейджър... Групата обаче е обидно (ученически) слаба (за нивото най-вече на самата Таря)! (Нямам предвид Майк Терана - който е виртуозен, мощен и атрактивен дръмър, макар и недотам изкусен брейкър. Но Майк е за друг стил.) А единствената завладяваща композиция бе (нямам идея кой композира песните) "I Walk Alone". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mor-Rioghain 26.07.2010 21:24:10 отговори + 0 0
@SLEAZE: Tarja e безкрайно мила и очарователна дама, коятo, за разлика от Doro, присъства на meet & greet с феновете си. Ако имаше надувки, то това бяха Epica (но пък са красавци всички, и безспорно талантливи). Liv Kristine е ангел, а Alla Fedynitch - най-яката мацка в метъла. Всички групи на фестивала се представиха възможно най-добре, някои ме спечелиха за фенка, беше страхотно, дори и озвучаването! Чакаме Sirenia, Lacuna Coil и сетлиста на Atrocity, моля. :-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 26.07.2010 17:45:56 отговори + 0 0
И аз търся сетлиста на Атросити, заради една песен, която издирвам от много време. Беше и заставка на Ринг ТВ едно време, пускаха я и даваха кадри от мачове, а сега Атросити я изпълниха. Мисля, че е инструментал с ясно изразена солираща китара. Ако някой се досеща за коя песен говоря ще съм му много благодарен да ми сподели заглавието й. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

gad 26.07.2010 16:04:50 отговори + 0 0
http://www.youtube.com/watch?v=5nvB-qdBHG0 и ако някой знае как се казва това парче ще съм благодарен Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

gad 26.07.2010 15:25:45 отговори + 0 0
Има ли някой сетлиста на Атросити? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хм 26.07.2010 14:19:27 отговори + 0 0
Сега чакаме Within Temptation и Lacuna Coil Страхотно беше! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

__BloodRose__ 26.07.2010 12:57:57 отговори + 0 0
Фотоси на LEAVES' EYES може да разгледате тук на EPICA тук, очаквайте скоро и още снимки от събитието.

Ама още няма никакви.... пък KOrpiklaani си бяха втория ден, нормално в тази новина да няма линк....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Valfar 26.07.2010 12:32:40 отговори + 0 0
ATROCITY бяха Най-Големите на целият ФЕСТ !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Frances 26.07.2010 11:50:29 отговори + 0 0
А защо няма снимки на Doro, Atrocity и Korpiklaani?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

gad 26.07.2010 10:50:16 отговори + 0 0
Могъщ ден се получи С много приятни изненади - Epica забиха супер яко а включванията на мъжкия вокал направо ме втрещиха - по едно време на блек метълия го избиха, тоя човек трябва да прави нещо такова в друга група защото има ебаси гласа! Кака Лив ... е няма такъв ангелски глас бе, <3. Атросити - още една изненада, аз всъщност им бях слушал само Werk 80 албумите и си нямах идея за каква бруталия става дума, който тръгнал-тръгнал, ама останалите бяхме прилежно изклани! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

SLEAZE 26.07.2010 09:13:30 отговори + 1 0
И НЕКА не забравяме, че ДОРО отново се погрижи за феновете си и присъства на сайнин сешън, а Таря не го направи, защото е надувка без покритие.. Епика бяха също здрави и ме изненадаха много, китаристчето яко се дереше и нахъсваше! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

__BloodRose__ 26.07.2010 01:46:58 отговори + 0 0
Ае вие бавни ли сте? правите ли разлика между гасовете на Таря и Доро изобщо? Щото нямат нищо общо, едни харесват Таря, други - Доро , а някои и двете. Така са преценили, в един ден ги сложили, който беше за Доро, си тръгна след сета й. Комплексарите останаха да плюят Таря. Да се спасяват... тия мами вярно бяха мега дразнещи, но поне хлапетата са тръгнали да слушат правилната музика, а не евтините к**ви, за които вече стана въпрос. Колкото до мястото на жените в метъла, алкохолизираните сексисти винаги ще са в правото си да полъскат на лунна светлина, защото с тяхното отношение към нежния пол трудно ще им обърне внимание нещо различно от дива трактористка. Успех!
На мен коцертът ми хареса, спасявайте се.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Frances 26.07.2010 01:15:11 отговори + 0 0
Гюро Ахмедов - 2010-07-24 15:34:04
ДОРО размаза всички на стадиона.Уникална,съвършенна,БОЖЕСТВЕННА И ЕДИНСТВЕНАТА МЕТЪЛ КРАЛИЦА!!!!Невероятен глас,секси излъчване,неповторимо музикално поведение и много добри музиканти.Завинаги номер едно в Метъл музиката.

+1
Много добре го каза ;-)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

angreal 25.07.2010 21:08:38 отговори + 0 0
Амиии,прилично беше първата вечер,като разбира се изключим някои фактори,от сорта на някакъв пияница,който пробва да започне бой пред сцената и злобни майки,пробващи да избутат 11 годишните си дъщерички с тениски на Linkin Park напред за Таря.... хубаво каза един познат,що не ги бутаха напред да видят Доро? Хубаво казаха надолу,озвучаването на Leave's Eyes и Epica издишаше - гласовете на вокалите на места буквално се губеха... и такива неща,надявам се и на останалите да им е харесало толкова,колкото на мен Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

зло същество 25.07.2010 15:37:58 отговори + 0 0
баси детската градина!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

florimel 25.07.2010 12:11:12 отговори + 0 0
Мерси на Анонимен - 2010-07-24 20:08:35 за допълнението - знам, че парчето има име, подозирах дори кое е (сверявах с други сетлистове на LEAVES' EYES напоследък), но когато не съм поне на 90% сигурна за нещо, не го пиша. Разчитам на мили хора като вас да помагат Ще бъде коригирано при първа възможност. Отново благодаря! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимна 25.07.2010 11:10:24 отговори + 0 0
Беше супер яко!Leave's eyes, Epica и Doro Pesch изкъртиха публиката.Сега разбирам защо всичко мъжко точи лиги на Симоне... Страшна мацка е, с уникален глас и наистина много красива.Doro e уникална, личеше си, че наистина и харесва да е тук, а и бъллгарската публика много се раздаде.Liv Cristine също ми направи много добро впечатление, мацката се раздаваше на макс За Таря ще кажа само,че я гледам за 3-ти път и нямам думи.Всеки път е очарователна!!!Силно се надявам 4-тият път да е скоро Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


dominici 24.07.2010 20:16:02 отговори + 0 0
Авторката просто не е знаела името. Мисля, че е напълно допустимо да не знае всичко, особенно ако организаторите не са предоставили сетлистовете за журналистите. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 24.07.2010 20:08:35 отговори + 0 0
Последната песен от сетлиста на Leaves' Eyes има име (невероятно) и се нарича Frøya's Theme ;] Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Andrey End-of-ray 24.07.2010 16:23:11 отговори + 0 0
най вече във България се печелят пари само с "красота" с пряк термин - перверзни изцепки или казано с една две думи: чалга-рап терапия... болни сте! признайте си!) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

без име 24.07.2010 16:05:06 отговори + 1 0
Анонимен - 2010-07-24 01:02:42
това не е музика печелят пари само с красотата си

Ти какъв си рапър,или чалгаджия?Това да не е чалга,че да печелят пари с това.Те ИМАТ гласови данни заразлика от Емилия,Драгана,Андреа И Петкана.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Andrey End-of-ray Ku 24.07.2010 15:44:43 отговори + 0 0
С две думи: Еpica и после Doro... ами няма да казвам че съм фен, напротив.. просто всяко нещо с времето си) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Гюро Ахмедов 24.07.2010 15:34:04 отговори + 0 0
ДОРО размаза всички на стадиона.Уникална,съвършенна,БОЖЕСТВЕННА И ЕДИНСТВЕНАТА МЕТЪЛ КРАЛИЦА!!!!Невероятен глас,секси излъчване,неповторимо музикално поведение и много добри музиканти.Завинаги номер едно в Метъл музиката. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Варненец 24.07.2010 14:00:57 отговори + 0 0
Doro и Epica направиха шоуто. Таря освен глас нищо друго не показа, да ходи в операта по-добре, както писаха преди мен.
Не съм сексист, ама нито една банда не ме грабна. Виж тази вечер, ще е голямата сеч :>>>
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Frances 24.07.2010 13:05:22 отговори + 0 0
Кака DORO беше божествена !!! Невероятна жена, страшен глас и тоооолкооова много енергия!!! Разкошен концерт направи! ;-)))))))))))))))))))))) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 24.07.2010 12:10:34 отговори + 0 0
нормално тъз с червената коса е на 25 Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dominici 24.07.2010 11:47:18 отговори + 0 0
Чудесно ревю. Все едно бях там. Аз съм точно от тези скептици, за които Florimel споменава. Мястото на жените/момичета в метъл културата е под мъжете в хоризонтално положение. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Ставрогин 24.07.2010 10:31:26 отговори + 0 0
"А в програмата намериха място и няколко кавъра, сред които новият поглед на Tarja върху класиката на Whitesnake "Still of the Night",хахаха е тва е пародията на века, човек може да умре от смях на такова трагично изпълнение!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 24.07.2010 09:20:09 отговори + 0 0
що ли лъжете хората.озвучаването на първите две групи беше отвратлколкото и да се стараха хората нищо не се чуваше(особено от втората група).при включване на баскитарата всичко друго се губеше.Доро беше върхът.таз жена се раздаде от първата до последната минута.а колкото до тария да ход да пее в операта и да гледа кака си доро как се прави рокмузика,а не да се дуе толкоз и да се праска с гласови възможности. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

The Fifth Horseman 24.07.2010 08:10:34 отговори + 0 0
Просто сте невероятни от Катехизис! Не очаквах толкова бързо да се появи репортажът. Концертите от първия ден на феста бяха просто изключително, като Таря за мен блестеше най-силно. Много се радвам, че тя самата изрази желание да посети отново България във връзка с новия й албум, така че очаквам да я видя отново в София догодина (за четвърти път). Доро също беше впечатляваща и публиката най-много се радваше на нея. Епика показаха голяма класа, а Leaves' Eyes и Аtrocity имаха за съжаление твърде малко време за изява. Особено Атросити изпаднаха в неприятно положение да свирят пред само няколкостотин фена, но това можеше да се очаква. Жалко е, че толкова малко хора дойдоха на феста. По мои наблюдения публиката не беше повече от 5,000 човека. Също така намирам за странно, че през цялото време се вееше германският флаг от някакъв фен-ентусиаст, но днес определено ще бъде най-германският ден на феста. Време е за Sodom, Destruction & Kreator! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

драго чая 24.07.2010 02:18:07 отговори + 0 0
Абе музиката на тия дами не ме кефи ама тази червенокосата е доста привлекателна на външен вид. На втората и снимка ако махнете микрофона и сложите един пенис ще е като снимка от някое порно, хаха. Майтапя се естествено, а и без тва на нея не и пука кво си мислят такива като мене и ония отдолу с оргиите . Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен...Но Красив 24.07.2010 01:09:37 отговори + 0 0
Ivan - 2010-07-23 20:29:09
Как е посещаемостта ?

Тъкмо се върнах от там и лично според мен е ниска но това се дължи на доста фактори най-малките сред които са финансовата криза и мото събора в предел
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 24.07.2010 01:02:42 отговори + 0 1
това не е музика печелят пари само с красотата си Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

THe_tormentor 24.07.2010 00:46:30 отговори + 0 0
Айде ся оргиите ги запазете за след 1 часа вечерта,това не е порно сайт.А тия които са били там да пишат коментари и да си изразят мнението за това как е минал концерта . Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 23.07.2010 23:58:51 отговори + 0 0
Анонимен - 2010-07-23 22:48:24
искам ги и трите в оргия

Няма да е зле, доста ще им се радвам
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 23.07.2010 23:30:16 отговори + 0 0
Ей пропуснахме на Таря рокличката.. ;(
А БАБА ДОРА, ама си заслужава да я чуеш на живо ( жалко, че пропуснах ) ;(
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 23.07.2010 22:48:24 отговори + 0 0
искам ги и трите в оргия Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 23.07.2010 22:37:52 отговори + 0 0
оооооххххх, симонкеееееееее..... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

SUNGRIEF 23.07.2010 22:00:12 отговори + 0 0
Баси, колкото и пъти да чуя как пее Egypt, за Доро става дума, направо настръхвам ) Респект! :> Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kefq sa na jensko 23.07.2010 21:58:00 отговори + 0 0
Страшна музика , ама тая с оранжавата коса доминира (h) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 23.07.2010 21:54:44 отговори + 0 0
Ееее баба Дора идва за втори път тук,треаше да научи поне едно изречение дееба.Шейм он ю. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

tallica fan 23.07.2010 21:02:07 отговори + 0 0
дееба колко е секси (in love) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Ivan 23.07.2010 20:29:09 отговори + 0 0
Как е посещаемостта ? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

usurper 23.07.2010 20:25:56 отговори + 0 0
Що ги гледам тия снимки, само яд да ме хваща начи... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Slayerz 23.07.2010 20:00:59 отговори + 0 0
И няма да искам пари.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Slayerz 23.07.2010 19:37:52 отговори + 0 0
Взимам стопаджии утре...slayerz@abv.bg Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Adi 23.07.2010 19:31:31 отговори + 0 0
така е!чакаме коментарите утре : ) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Miroslava 23.07.2010 19:09:04 отговори + 0 0
Благодаря ви,че качвате информация и снимки! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".