CHILDREN OF BODOM, DECAPITATED, MEDEIA - бързи, тежки, сръчни

14 ное 2013, 07:58 ч. 801 / 10 35
пред./следв.
В хладната сряда вечер на 13 ноевмри столичната зала "Универсиада" бе окупирана, но не от протестиращи, а от орди метъл феновe, които бяха дошли да видят за втори път финландските мелодични детметъли CHILDREN OF BODOM. Mr. Wildchild и компания бяха тук по покана на "Phoenix Entertainment" в партньорство с "Loud Concert", като част от турнето "Halo of Blood over Europe 2013", което e в подкрепа на новата дългосвиреща творба на групата. Някой от феновете търпеливо изчакваха пред вратите, докато други бяха превзели близката градинка и унищожаваха алкохолните си запаси. Като по чудо вратите на залата отвориха половин час преди обявеното време - в 18:30 ч., вместо в 19:00, като по този начин се предотврати излишното блъскане и имаше време на феновете да разгледат двата мърчандайз щанда и да се заредят с обилно количество бира.

   Организацията беше доста добра и точно в 20:00 ч. на сцената се качиха финландските детметъли от MEDEIA. Без да губят излишно време в приказки те започнаха да свирят. Въпреки че групата може би е била известна на малцина, тя успя да събере доволно количество хора пред сцената, като някои от тях куфееха, а други заформиха мошпит. След първата песен "We All Fail" последва кратко представяне на групата от страна на вокалиста Keijo Niinimaa. Фронтменът не пропусна да благодари за подкрепата, като постоянно отправяше призиви за повече мошпит. Групата завърши своето участие с парчето "Misery Prevails" и преди да напусне сцената обяви, че музикантите ще очакват феновете на мърчандайз щанда.

   На сцената се появи черно платно, на което с бели букви бе изписано DECAPITATED. Поляците направиха кратък саундчек и загряха с песента на PANTERA "Walk". Началото на разстрела бе дадено с аутрото "Silence" от актуалния албум на групата "Carnival is Forever". За 40-те минути, които й бяха отредени, полската дет машина успя да натроши костите на присъстващите със своята музика. Rafal и компания излязоха на сцената и за "Добър вечер" засвириха "Pest" от последния си диск, а нечовешкият рев на Мr. Piotrowski раздра въздуха в залата. DECAPITATED бяха безпощадни към нас и още с първите рифове част от множеството се хвърли в лудото пого, което се заформи. Полският дет метъл отряд стоеше като монолит на сцената, откъдето безчинстваше и режеше глави. Чухме и по стари неща от творчеството на групата. "Lying and Weak", "Flash B(l)ack", a като завършек бандата ни подлуди със "Spheres of Madness". След като благодариха на зрителите DECAPITATED слязоха от сцената.
Сетлист:
01. Pest
02. 404
03. Lying and Weak
04. A View From a Hole
05. Flash-B(l)ack
06. Homo Sum
07. Spheres of Madness

   Знаейки какво следва, тълпата скандираше "BODOM, BODOM, BODOM!!!". Сцената бе разчистена от техниката на другите изпълнители и на микрофона пред барабаните на Jaska бе закачен българският трибагреник. Последва кратък саундчек. Засияха червени и сини светлини, а на заден фон се чуваха сирени. И точно в 22 ч. моментът, който всички очаквахме, настъпи. Сцената на зала "Универсиада" бе атакувана за втори път от мело-дет дивизията CHILDREN OF BODOM. Началото на концерта бе дадено с песента "Sixpounder", последвана от "Living Dead Beat". Бодомци просто загатваха какво ни очаква тази вечер, а солата на Alexi бяха умопомрачителни. След втората песен Wildchild обяви, че са много щастливи от факта, че отново гостуват в нашата страна. С третото парче се върнахме през вече далечната 1999 година при албума "Hatebreed" с песента "Silent Night, Bodom Night". Публиката пощуря, а емоциите се развихриха из залата. Групата изобщо не щадеше инструментите си и издевателстваше над тях. Скоростното свирене на Alexi Laiho ни оставяше с впечатлението, че китарата му ще има нужда от охлаждане, защото ще се запали. Начинът му на свирене бе просто феноменален. Последва заглавната песен от новия албум на групата "Halo of Blood". Тя беше приета повече от добре от публиката. Време за малко почивка с пaрче, което също е от актуалния диск на групата - "Scream for Silence".

   "Колко от вас искат олдскул?", изкрещя Alexi, като броени секунди след това бяхме върнати 13 години назад във времето с "Bodom after Midnight" от супер успешния албум на групата - "Follow the Reaper" (2000). Музиката отново върна предишното си бързо темпо. На видеостената с червени букви бе изписано "COB". Погото се разрастна под звуците на "Lake Bodom" от албума "Something Wild" (1997). Мозъците ни се топяха от солата, a крясъците на фронтмена сякаш излизаха от дълбините на злокобното езеро Бодом. Краят на песента бе последван от смяна на китарата на Alexi и обявяването на следващото парче - "Hate Crew Death Roll". По средата на песента излезе човек от екипа на групата, който метна една палка в тълпата. Сред публиката течеше щуро забавление. Бавната композиция "Dead Man's Hand" отново ни даде време за почивка, а на видеостената се появи луна, която бавно смени цвета си в алено червено. Цялата зала бе осветена от красиви малки светлинки. Изпълнението на "Are You Dead Yet?" накара изтощената публика да направи сетни опити да събере останала й сила. Глави, коси и хора се мятаха навсякъде. Отново имахме възможността да чуем "Blooddrunk" и "Every Time I Die", като на последната роудитата позатегнаха микрофона на Alexi, явно разнебитил се от мощните му крясъци. Тази песен не е свирена тук, изкрещя Wildchild. Няма как да сбъркаме началните тонове на "Towards Dead End". Феновете тотално изтрещяха, а погото беше във вихъра си, хората пееха с пълни гърла, а мелници от коси се въртяха навсякъде. Точно преди края на песента без предупреждение BODOM засвириха задължителното парче "Hate Me!". Зала "Универсида" се тресеше от крясъците "I don't give a fuck if you hate me". Характерното клавирно интро на "Downfall" загатваше за последствията от строшени вратни прешлени. Henka, Jaska, Janne, Roope и Alexi бяха безпощадни. Настана истинска сеч сред феновете. Точно когато мислехме, че това е краят, всички бяхме "изненадани" с още едно парче от албума "Are You Dead Yet" - "In Your Face". В "помощ" на Alexi излезе и вокалистът на MEDEIA - Keijo. Сцената отново бе озарена от червени и сини светлини на фона на полицейски сирени. Очевидно бе, че групата иска да изцеди от нас и последната капка енергия, която кътахме в себе си. Личеше си, че музикантите се забавляват, като дори клавиристът Janne извади телефона си и започна да снима тълпата от фенове.

   Около 1500-1700 човека станаха свидетели на един страхотен концерт и на невероятно представяне. Получи се една незабравима разходка из цялостното творчество на бандата. Сетлистът бе изпълнен предимно с парчета от по-старите албуми на групата, за сметка на скромните три песни от настоящата им творба. CHILDREN OF BODOM за пореден, а и да се надяваме че няма да е за последен, път ни показаха, че са група, която си струва да се гледа на живо.
Сетлист:
01. Sixpounder
02. Living Dead Bеat
03. Silent Night, Bodom Night
04. Halo of Blood
05. Scream for Silеnce
06. Bodom After Midnight
07. Lake Bodom
08. Hate Crew Deathroll
09. Dead Man's Hand on You
10. Are You Deаd Yet?
11. Blooddrunk
12. Every Time I Die
13. Towards Dead End
14. Hate Me!
15. Dоwnfall
16. In Your Face
Ивайло Джогов


   Точно 66 снимки от концерта на CHILDREN OF BODOM, DECAPITATED и MEDEIA може да разгледате в нашите галерии.

medeia live sofia
decapitated live
cob live sofia


Коментари   (35)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


satanic psycho 666 29.11.2013 21:52:20 отговори + 0 0
@Полумрак
След концерта до сцената отдясно като излизаха.Здрависах се с тях, а пък Алекси го видях само на няколко крачки от мене! Ние му се провикнахме, но той само ни помаха с ръка.Беше незабравимо!!!!!!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

КЗЛ - 2 27.11.2013 10:56:09 отговори + 0 0
Уникален!!!Алекси е в топ 5 на най-добрите китаристи изобщо.Следващия път само се моля за Red light in my eyes i Follow the reaper ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Цани 19.11.2013 21:27:43 отговори + 0 0
Останах без глава, без глас, абе умрях от кеф- първият концерт на CoB, на който присъствах... и определено няма да е последният!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Полумрак 16.11.2013 20:59:35 отговори + 0 0
Страхотен концерт беше! Размазващооо!!! Просто нямам думи, беше наистина голям кеф - както за нас, така и за групата (то просто нямаше как да не се забележи)!

Абе ей, @satanic psycho 666, къде ги намери Рууп и Хенка?? Бахти късметлиите!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 15.11.2013 16:10:07 отговори + 0 0
Ало пушачите - пушете си бе дреме ми. Ама много миришите. Не се трае около вас Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 15.11.2013 15:43:44 отговори + 0 0
Е,оправете сетлиста де,иначе е хубав репортажа! :p Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

странник 15.11.2013 12:49:14 отговори + 0 0
@Ще пуша
заради селски гниди като теб ме е срам, че съм българин
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.11.2013 23:31:36 отговори + 0 0
Ще пуша! - 2013-11-14 22:35:11

Аз пък обичам мед и гледам пчели. Ще си взема един взвод и ти ги пускам У гащите. Ако няма да ти хареса - седи си у вас. Щото след това дълго време няма да можеш да седиш.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

The Crimson Idol 14.11.2013 22:46:48 отговори + 0 0
@Bad Wolf - и аз се зачудих как не съм разбрал кога са свирили Аngel's при условие, че не съм мърдал от пред сцената Концерта - убийствено як. Повече класики за сметка на новите неща и най-важното - Silent Night, Bodom Night!!! За следващия път си пожелавам Children Of Decadence.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ще пуша! 14.11.2013 22:35:11 отговори + 0 0
х - 2013-11-14 19:15:14
Смрт за тия адски престъпници,които пушат цигари на метъл концерт

Аре само ми ела педантче и ще ти дам смърт.Като не ти понася си седи у вас!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


\m/ 14.11.2013 22:32:51 отговори + 0 0
Да си поправите сетлиста. Не изпяха "Agels don`t kill", a "Everytime I Die"... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

satanic psycho 666 14.11.2013 22:08:27 отговори + 0 0
Бях там. Размазах се, дивях куфеех и като за капак на края се здрависах с Рууп и Хенка!!!! Беше незабравимо, адски много ще се радвам да ги видя и чуя на живо отново някой път.
Наздраве!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

darkerroom 14.11.2013 22:01:55 отговори + 0 1
Звукът беше ужасен, но пък самия концерт беше смазващ!! Евала и за репортажа...с огромна усмивка го изчетох, разчупен и от сърце! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tulymyrsky 14.11.2013 21:54:04 отговори + 0 0
"Полският дет метъл отряд стоеше като монолит на сцената, откъдето безчинстваше и режеше глави."...

... "Част от най-запалените почитатели на поляците, дошли най-вече заради тях, не дочакаха края на концерта и си тръгнаха без главите си, които същевременно останалите в залата весело подритваха насам-натам."
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

TheDeadClown 14.11.2013 21:42:57 отговори + 0 0
Концерта беше страшно добър, организацията беше на високо ниво, бандите се справиха страхотно, публиката беше жива!
Обаче самият репортаж, с извинение, не струва. Сетлистът има грешка в него, има прекалено изблици на фенщина в репортажа, като цяло очевидна липса на опит. Гласувам с палец надолу заради самият репортаж, не заради концерта.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Bad Wolf 14.11.2013 21:31:50 отговори + 0 0
А и песента е Hate Crew Deathroll, а не Hate Crew Death Roll Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bad Wolf 14.11.2013 21:27:33 отговори + 0 0
Пичове, не са правили Angels Don't Kill. На нейно място правиха Everytime I Die Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Aries 14.11.2013 20:09:00 отговори + 0 0
Не се ли оплаквате малко повечко, а? Какво не ви хареса? Е, да, като българска пасмина все ще има нещо, което да не ни хареса, но все пак?
Цигарите, викате? Няколко хлапета запалиха, и какво? И аз съм непушач и димът ме дразни, но съм отишла заради музиката, толкова ли е важно кой какво е правил около теб? Нямаше блъсканица като миналият път, бандите се раздадоха до край, след концерта дойдоха за автографи и снимки, концерта беше просто перфектен! Научете се малко на мярка, каква е тая черна неблагодарност? За 40 лв ви изнесоха концерт, който се запомня до живот, а вие мрънкате като ученички, я си стегнете задниците!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

х 14.11.2013 19:15:14 отговори + 0 0
Смрт за тия адски престъпници,които пушат цигари на метъл концерт Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

theclansman 14.11.2013 18:46:00 отговори + 0 0
Катехизис, една малка поправка - не свириха Angels Don't Kill, а Everytime I Die. Иначе концерта беше убийствен! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


popfolk_headbanger 14.11.2013 18:45:06 отговори + 0 0
До: всичко 666 - 2013-11-14 18:08:17

За пушачите - че си прав - прав си. Аз също съм пушач, но спазвам закона, защото така съм възпитан, така смятам, и че е редно.

Но сякаш съдиш прекалено строго - ти защо не се обади на охраната - хора със зелени жилетки щъкаха навсякъде.
Освен това много бързо забравихме какво беше преди да въведат забраната за пушене на закрито. Групите нямаха нужда от димни машини, на практика, целия дим идваше от публиката.
Мисълта ми е, че аз снощи видях точно 5 човека от общо 1500-1600, за целия концерт. Че имаше нарушители, имаше, но хората се стараят да се съобразяват като цяло, отчети го и това.

PS: Тоя с лулата и аз го видях, и толкова ме изкефи колко е нагъл, че ми стана повече смешно, отколкото нещо друго.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

DM 14.11.2013 18:30:48 отговори + 0 0
Е честно ли?! Не успях да отида на концерта и са изкарали бахти якия сет! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

всичко 666 14.11.2013 18:08:17 отговори + 0 0
единственият минус беше че организаторите не се бяха погрижили да сканират залата за пушачи! Малките келеши явно не са наясно че пушенето на затворени места е забранено - трябва ли да ядат шамари заради това? Имаше някакъв тип с лула? Трябва ли да му бъде завряна в задника, понеже бичмаците/охрана ги мързи да се разходят???!? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Amon Amarth 14.11.2013 17:11:59 отговори + 0 0
Концерта беше екстра. Казва ви го човек който не е особенно голям почитател на CHILDREN OF BODOM. Подгряващите групи на много високо ниво изкефих се на макс. А погото просто беше потресаващо така се прави момчета наздраве от мен! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.11.2013 15:24:53 отговори + 0 0
Тоя концерт беше невероятен! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Tulimyrsky 14.11.2013 14:24:14 отговори + 0 0
Определено много добър концерт и на трите групи. А Бодом - определено по-добре от предният път. В началото ми изглеждаха и звучаха (най-вече Алекси), сякаш карат машинално - свирене, заучени фрази и т.н. Но имам усещането, че по едно време наистина почнаха да се кефят. И пак ще дойдат - така казаха Хенка, Яска, Яне отвън след концерта (е, това сигурно зависи от договори и т.н., но поне от тяхна страна настроението го има)! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

popfolk_headbanger 14.11.2013 14:15:06 отговори + 0 0
До: MalmSuite - 2013-11-14 13:00:42

Не желая да те дразня излишно, но трябва да ти кажа, че наистина по-скоро изтърва, че не присъства на концерта. Наблегнаха предимно на старите неща, но вече като много по-опитни и по-добре сработени музиканти. Например, "Halo Of Blood" я изсвириха още по-бързо и тежко, отколкото е на записа, не знаех, че е възможно. Същото беше и със "Silent Night, Bodom Night"

За коловоза си прав/а (извинявай, но не знам от кой пол си), но с последния албум са излезли тотално от него.

Не се ядосвай много, по реакцията на самата банда, останах с впечатлението, че са доволни, и мисля, че при следващото турне - ще дойдат пак, да сме живи издрави Но тогава гледай да не пропускаш

Stay Heavy !
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 14.11.2013 13:00:42 отговори + 0 0
Спрях да си купувам СДтата им щото минаха в коловоза, но като чета отзивите и съжалявам, че не съм бил на концерта. На предния ми направи впечетление, че са като една добре смазана машина. Следващия път като дойдат няма да пропусна! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.11.2013 12:31:38 отговори + 0 0
За хората оплакващи се от звука (както и моя милост) - групите си водеха свои озвучители, така че моля оплаквайте се от тях. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

popfolk_headbanger 14.11.2013 12:30:10 отговори + 0 0
По погрешка цъкнах "палец надолу" - беше несъзнателно, моля да бъда извинен.

А концертът снощи беше един от най-добрите на които съм бил ... подгряващите свриха много готино, а Children Of Bodom какво направиха, ще го помня цял живот. И ако пак дойдат - пак ще отида.

И аз също смятам, че този концерт беше по-здрав от предишния. Любопитно ми е да прочета подробния репортаж в Katehizis.com, за да видя на какво мнение са.

Не изсвириха "Follow The Reaper" и "Deadnight warrior", и като че ли никой от публиката не го забеляза, защото свириха много други неща, и щяха да съборят залата.

PS: Звукът на C.O.B. беше сред най-качествените, чистите, и ясните, които съм слушал на концерт. Не знам как го направиха, но се справиха блестящо(бях на трибуните, и се чуваше перфектно).
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Аз 14.11.2013 12:22:06 отговори + 0 0
Първите - според мен групата на вечерта. Жалко, че звука беше като в кофа и трудно се разбра какво могат.
Вторите - някаква оптимизирана Пантера в полски вариант. Стегнат и организиран шум с приличен звук.
Третите - новото творчество смуче, старите неща ОК, водка Финландия смуче от жизнения палар. Оценка 3 от 10.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

\m/ 14.11.2013 12:02:08 отговори + 0 0
Невероятен концерт!!!! Чакаме ги пак!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MegaDave 14.11.2013 11:18:59 отговори + 0 0
We're hate crew.Жесток концерт. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

левски 14.11.2013 10:12:02 отговори + 0 0
Концертът беше смазващ .... Не мога да повярвам колко ги бива .... Според мен беше и по-добър от предния - този път имаше Silent night, Bodom after midnight, Lake Bodom, Are you dead, yet? и т.н. Невероятна класа на групата и невероятно присъствие на Алекси ... Гледал съм ги 4 пъти на живо и няма съмнение, че това е една т най-добрите групи на живо .... БОДООООООМ !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Darkane 14.11.2013 08:04:46 отговори + 0 0
Концертът беше много добър, страхотно впечатление ми направиха Medeya! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".