Чилийските "краут-рокери" FOLLAKZOID с концерт в София на 17 октомври

7 окт 2019, 13:51 ч. 422 / 6 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

„Аларма Пънк Джаз" с чилийските краут-рокери Follakzoid

17 октомври 2019 (четвъртък) – 21:00ч. – клуб "Mixtape 5", B-Side (бул. „България 1, подлез „Галерия")

Задават се! На 17 октомври, четвъртък, от 21:00ч. в B-Side залата на столичния клуб "Mixtape 5" ще свирят чилийците Follakzoid, в чиято музика една индиректна предколумбова ритуалност се среща с интуитивността като метод за пренареждане на космическия хаос на психеделик рока. Follakzoid са сред най-успешните групи на знаковия нюйоркски независим лейбъл Sacred Bones, в чийто каталог се подвизават всеобщи любимци като Moon Duo, Джон Карпентър, Squrl на Джим Джармуш, Мариса Нейдлър, Зола Джизъс, Дейвид Линч, Дийн Хърли, Crystal Stilts, The Soft Moon... и да не изброяваме нататък.

И да, дори да звучи малко фаталистично-предопределено-апокалиптично-безсрамно да го кажеш именно за чилийска формация, Follakzoid са като земетресение в музиката (много, много степени по скалата на Рихтер). Прекалено техно-звучащи за по-консервативната стоунър-аудитория, прекалено метъл – за трансърите! Но нали това си е запазената марка на радиофестивала и концертната серия „Аларма Пънк Джаз" на програма „Христо Ботев" – музиката извън квадратните жанрови кутийки. Голямата дата за София е 17 октомври, четвъртък, а мястото – клуб "Mixtape 5". Групата идва за първи път у нас и то в много важна година – по-малко от три месеца, след като излезе чакания вече четири години от публиката концептуален албум „I", продуциран от легендата Уве Шмид, известен повече като Atom TM.

Не че в промеждутъка между 2015 и 2019 са мирували - фронтменът им Доминго Гарсия-Уидобро записа междувременно албум със стария приятел на „Аларма", майстора на традиционна и нова музика за лютня Йозеф ван Висем (пак за лейбъла Sacred Bones, като саундтрак към "Partir To Live", филма, който сам режисира). Групата в цялата си цялост пък през 2017г. издаде съвместно ЕР с J Spaceman от Spiritualized... Follakzoid участваха и в ремиксите на самия Джим Джармуш, на групата му Squrl, по-точно. Така че слушателската маса едва ли има от какво да се оплаче за последните 4 години...

Миналата седмица в „Аларма" обявихме и подгряващите артисти за 17 октомври. Едва ли има по-подходяща тукашна група, която да излезе на сцената преди Follakzoid от дуото OOHS! на Максим Мокдад и Margg Names с техните "Любовни песни от Плутон", които излязоха за лейбъла на Amek това лято.

Местата в залата B-Side на клуб "Mixtape 5" са само 150, така че препоръчваме да се сдобиете с билет предварително - в системата на EpayGo - https://epaygo.bg/2729169900 - или на каса на EasyPay.

 



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".