Италианският психеделик рок квартет NEW CANDYS открива "Alarma Punk Jazz 2020"

13 яну 2020, 15:11 ч. 597 / 9 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

New Candys: Венециански ъндърграунд в Пловдив и София

21.01.2020, вторник – 18:00ч. – Пловдив (Bee Bop Cafe)
22.01.2020, сряда – 20:00ч. – София (клуб “Mixtape 5”, B-Side)

За фестивалите „Аларма Пънк Джаз“ на БНР и “Electric Orpheus” новата 2020г. започва на 21-22 януари, когато двата екипа – на „Аларма“ и Сдружение „Общо бъдеще“ – обединяват сили за концертите от българската отсечка на зимното турне на италианския психеделик-рок квартет New Candys.

Венецианците ще свирят първо в Пловдив – на 21 януари, вторник, в „Би Боп Кафе“ (с час на отваряне на вратите 18:00 и загряващ DJ-сет от X Raydio), а после и в София – на 22 януари, сряда, в B-side залата на клуб “Mixtape 5” (с начален час 20:00 и пред- и афтърпарти от Revivalist Echoes).

New Candys се събират през 2008 година във Венеция. За малко повече от 11 години квартетът (две китари, бас и барабани) има три студийни албума и концерти на три континента. Групата постоянно развива звученето си, а всеки от албумите е конкретно обвързан визуално с другата голяма любов на бандата - киното. Четиримата посочват сред личностите и групите в световната музика, повлияли им през годините, Сид Барет, Velevet Underground, The Warlocks, The Dandy Warhols, Black Rebel Motorcycle Club, The Brian Jonestown Massacre и Crystal Stilts. Първите две имена (поради чисто поколенчески причини, разбира се) познават само като слушатели, но пък с последните 5 вече са имали възможност да свирят на една сцена.

Само от 2017 г. насам New Candys направиха няколко турнета в Европа, турне в Австралия, две турнета в Америка, включващи САЩ, Канада и Мексико, а култовото радио от Сиатъл KEXP ги покани за живо изпълнение в студиото си. Описвани като "модерен рокендрол, смес от нео-психиделия, пост-пънк, поп и синематична концепция в тъмни нюанси", New Candys доукрасяват всичко това и с индийски ситар, на който понякога свири основният вокалист в квартета Фернандо Нути.
Сред феновете им е и басистката на Primal Scream Симоун Бътлър, която ги описва като „нещо средно между The Stooges и The Jesus And Mary Chain“.

В седмицата преди концертите на специално събитие в бар „Ателието“ (на 16 януари, четвъртък, от 21.00 ч.) под наслов “Eclectic Mansarda 009: Венециански ъндърграунд, ect.” „Аларма Пънк Джаз“ ви дава възможност да спечелите два двойни билета за софийския концерт.

Билети онлайн в системата на EpayGo и на касите на EasyPay в цялата страна.

 



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".