Christofer Johnsson разкри дългосрочните планове на THERION

14 сеп 2012, 20:19 ч. 314 / 5 6
пред./следв.
Лидерът на THERION Christofer Johnsson разпространи пространно съобщение, в което споделя дългосрочните планове, които има за групата. "Маестрото" разкрива, че от години работи върху своя класическа опера, за която са готови основните композиционни пасажи, но така и не се е стигнало до нейното завършване. В крайна сметка, Johnsson е решил да използва вече написаното за създаването на първата "ИСТИНСКА рок опера" - с либрето, декори, костюми и т. н. За разлика от досегашните творби в жанра, това няма да е произведение, приличащо повече на мюзикъл, отколкото на опера. Закономерно, подобен проект изисква дълга подготовка, а Christofer иска нещата да се случат по естествен път, за това не си поставя крайни срокове.

   За 25-годишнината на THERION ще бъде осъществен специален арт-проект, работата по който е започнала тайно от известно време. Подробностите ще бъдат разкрити точно преди старта на турнето, което ще включва, освен музика, и различни други форми на изкуство. Преди това ще премине и турнето "Flowers Of Evil", което ще е последната стандартна обиколка на бандата за известно време.

 Предстои издаването и на албум "Les Fleurs Du Mal" (Цветя на злото), който първоначално ще бъде продаван само чрез сайта и на концертите на групата. Финансирането на диска ще бъде изцяло лично от Christofer Johnsson. Лейбълът "Nuclear Blast Records" не е проявил разбиране и интерес към творбата, а нужната сума е точно 75 000 евро. В тази сметка влизат студийната работа, заплати за музикантите и хонорар на оркестър, продуциране на видеоклипове и много други неща, които са свързани с издаването на един амбициозен албум. Тъй като Christofer Johnsson не може да извади толкова пари от джоба си, той няма избор освен да вземе заем от банка. Феновете на THERION са призовани да купуват CD-то директно от бандата и по този начин помогнат за връщането поне на по-голямата част от кредита.
Therion, Sofia
THERION в София; Ноември 2010 г.


Коментари   (6)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 17.09.2012 11:44:23 отговори + 0 0
време е да започенм да купуваме музиката пряко от Врупите. Така алчните комисионери, наречени лейбъли и разни музикаутори ще издухат голяма супа! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.09.2012 17:28:24 отговори + 0 0
К*р за алчните лейбъли... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

GreatKhan 14.09.2012 23:52:16 отговори + 0 0
Страхотно! Дано получи необходимата подкрепа от феновете и с времето повече банди последват този модел. (ако може без заеми, по-добре...) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.09.2012 22:46:33 отговори + 0 0
Човек създал такава музика да не може да извади тия кирливи пари, а да трябва да тегли кредит... Баси безумния свят.
Лейбълите са чудни обаче - цедят докато могат и ако нещо не им изнася, т.е. не им носи пари, го за*бават. Не беше ли такъв и случат с Theater of Tragedy? Там май ставаше въпрос за още по-кирливите 10 000 евро.
Успех на групата и дано ги поканят и оттук, още повече, че както е заявено, това ще е последен им тур за известно време.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ML 14.09.2012 21:48:53 отговори + 0 0
Че ги чЕкаме! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


THERION 14.09.2012 21:12:24 отговори + 0 0
ха дано да дойдат отново да ни откъртят тиквите Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".