Чуйте дебютния албум на новата българска група SVELSURDUS "Heathen Chronicles"

22 окт 2022, 12:00 ч. 774 / 8 2
пред./следв.

   SVELSURDUS е нов български блек метъл проект, който е "сформиран спонтанно" през декември 2021 г. и е вдъхновен от "различни европейски групи, които отдават почит на родината, традициите и езическата си култура". Музикантите в бандата са с псевдонимите D. и K.

   На 12 октомври на CD и дигитално излезе дебютният албум на SVELSURDUS "Heathen Chronicles", който може да чуете по-долу. Издател е полският лейбъл "Lower Silesian Stronghold".

   Материалът е написан в периода декември 2021 - януари 2022 г. Текстовете в албума "описват важни личности и събития от пред-християнска България". Името SVELSURDUS (Збелсурд) идва от тракийската митология и е едно от няколкото наименования на тракийския бог на гръмотевиците, светкавиците и дъжда. Творбата е записана на няколко различни сесии през първото тримесечие на 2022-ра в домашно студио. Саунд-инженер е Мартин Ценов, който миксира и мастерира албума в своето студио "Fimbulwinter" в Исландия. Освен това, Мартин композира и записва интрото на албума.

   Обложката е вдъхновена от същите теми като текстовете и е нарисувана от Елвира, която освен това помага и за цялостния артуърк. Траклист:

01. Chronicle I – The Onglos
02. Chronicle II – Caliphate's Devastation
03. Chronicle III – Battle of Pliska
04. Chronicle IV – Blood Betrayal
05. Chronicle V – The Last Pagan Uprising

 

 

svelsurdus 2022 - heathen chronicles

още за:

Svelsurdus
Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Значи 24.10.2022 09:41:02 отговори + 2 7
Добре са се скрили Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MrUncleslayer 24.10.2022 07:07:50 отговори + 6 3
Не знам кои се крият зад инициалите "D." и "К.", но сътвореното от тях е на световно ниво!
Поздравления!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".