Чуйте новата песен на ТДК "Еврен"

16 авг 2015, 22:17 ч. 1291 / 2 4
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Група ТДК от Пловдив представиха в неделя вечерта своето ново творение - "Еврен", което на странджански диалект е форма за думата змей. Песента, вдъхновена от планинското, от природното и от чисто човешкото, съставлява почти 6 минутен пейзаж от звуци, рисуващи картини в съзнанието на слушателя. Песента, която се явява третата самостоятелно издадена песен на бандата, е смесица от разнообразни музикални форми, но със сигурност не е за ухото на всеки музикален ентусиаст.
За по-верните фенове, които са "продали душите си" в сайта на групата, песента беше представена още в петък (14.08.2015г.)

Към официалната публикация на песента във фейсбук страницата на бандата е прикрепена и молба към феновете и хората, докоснати от песента. Групата приканва всеки, който може и почувства за нужно - да заснеме със своя смартфон или камера видео (на планински пейзаж, горска пътека, морски релеф или всяка една природна форма, която е израз или подтиква към душевни вълнения и провокации), което да изпрати на фейсбук страницата на ТДК. С получените кадри бандата ще направи своеобразно fan made видео към песента "Еврен", което по техните думи ще направи песента още по-автентична и близка до всеки един. Единственото изискване е кадрите да са заснети с не по-малка резолюция от 720p. Всеки участвал ще бъде изрично споменат и възнаграден със специален fan промо package от бандата.

В осъществяването на песента е участвал и Александър Михайлов (кавал) от Acoustic Corporation, а пък аrtwork-ът е правен от Теодор Георгиев. Песента е записана в студио F1 Records в Пловдив от, и с помощта на, продуцента Васил Вълчев.

 

 

още за:

Тдк


Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


asset 20.08.2015 10:25:13 отговори + 1 1
чак пък яко!
краднали малко от тук от там !!
типично по БГ !кавала на лирика е ок но после става излишен!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мрънкам против държавата 21.08.2015 11:34:10 + 2 0
Я кажи от къде са откраднали? Кое са откраднали по-точно по ноти ми пиши. Или просто си мразиш всичко по предварително зададена програма. Поредния с философия на чичак в местна кръчма-аман. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kuzman 18.08.2015 15:33:02 отговори + 0 0
Въй, в първия момент прочетох Евреин - викам си, бря туй ша да е нещо необичайно. То в Пловдив има много евреи. Ама не било. Не искам да звуча расистки. Не мразя евреите, напротив фен съм на бандите им. Чуйте Мелекеш например. Офра Хаза е страхотна. Ма ми прозвуча странно като го прочетох грешно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kamen 17.08.2015 20:33:30 отговори + 1 0
Баси якото парче!!! Жестоко!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".