Чуйте първата нова песен на APHASIA от 15 години насам "Different from Love"

6 ное 2018, 11:57 ч. 452 / 2 1
пред./следв.

   Чрез плейъра по-долу може да слушате онлайн първата нова композиция на APHASIA от 15 години насам "Different from Love". Ето какво споделя за създаването на песента барабанистът/вокалист на групата Краси Панайотов:

Това са няколко думи за Different From Love от първо лице.
Преди няколко години преживях тежка операция на левия крак и не вярвах, че някога ще мога пак да запиша нещо. Реших да проверя тази работа.

Пламен Божиков, един от градивните елементи в пловдивската банда ZUUM, ми предложи правилните време и място. Той маркира ритъм-китарите още преди да съм свършил с барабаните. Не съм го питал дали ще участва. Там, в самото начало, той вече участваше.

Ники Велев беше записвал клавири за APHASIA още през 1996-та. Сръчках го и му предложих да повторим. Той се задейства, въпреки, че имаше куп ангажименти със своята HISTORIAN, а и не само.

Китарният диамант Дими Налбантов (определението е мое) свърши огромно количество чудесна работа по втория албум на APHASIA (2003-та). Познаваме се от ученици. Предложих му солото в новото парче и той ми отказа. Отвърнах му с „окей, няма проблем”, и започнах списък с планове „б”, „в”, прочее. Няколко дни по-късно Дими ми изпрати съобщение: „Давай ми трака и казвай къде да свиря!”

Мишо Ковачев, бас, е също приятел и с мен, и с Дими от младини. Звъннах му. Той каза „окей”. Някой може би си спомня Мишо от годините му в „ХАЗАРТ”, свирил е на живо и със „СИГНАЛ”.

С Александър Атанасов се сприятелих по бърз и естествен начин покрай Николо Коцев. Снимал съм „Кикимора” на много места, бях един от основните фотографи на Николо в турнето му „Нострадамус Live”. Една вечер бутнах в ръцете на Сашо плейърче и слушалки, той чу цялата Different From Love във варианта, в който я имах тогава, накрая каза: „Краска, това чудо ще го пее ли някой?”

С Пламен Божиков завършихме парчето рамо до рамо, както го и започнахме.

Уважение и най-добри чувства към участниците, приятелите и към тези, които проявиха или ще проявят интерес към тази песен. Или както понякога казвам, рокът не може само да се слуша. Трябва и да се прави.

Поздрави…
Краси

 

 

още за:

Aphasia


Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Бай Кире 6.11.2018 13:35:29 отговори + 3 2
брао, пичое! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".