COMBICHRIST в София: "Единствената ни надежда да ви спасим е да ви унищожим"

14 ное 2014, 10:19 ч. 1038 / 8 15
пред./следв.

   Мотото на COMBICHRIST е безпощадно, но дори и тричасовото закъснение на поредния им лайв в София не можа да ни унищожи.

   Озверялата тълпа заклети фенове оцеляхме след безапелационната сеч и въпреки делничната сряда вечер никой от нас не напусна пукащата се по шевовете клубна площ на "Mixtape 5" до 01:30 ч. сутринта.

   Нека върна лентата…

   19:00 на 12 ноември … Организаторите от "Live & Loud" обявиха, че хедлайнърите имат проблеми с придвижването и ще пристигнат с три часа закъснение. Някак естествено всички ние приехме тази информация. COMBICHRIST имат вече дългогодишно познанство с българската публика и всеки техен концерт бива поднесен с доза пикантна, невинаги приятна изненада. Както по-късно групата обясни на феновете си, това голямо закъснение се дължи отчасти и на ужасното състояние на пътната инфраструктура на България. Момчетата са на път заедно с електро-дарк уейв гуруто William Control и идват в София след първия им за Европа (от турнето им "The We Love Tour Part II") гиг във Варшава.

   22:30 … Часовете магично са се стопили в непринудени разговори и нетърпеливата делнична публика най-накрая бавно навлиза в "Mixtape 5", където на сцената вече са William Control и неговата група. Никога не съм виждала някой да жонглира така виртуозно с кабела на микрофона. В ръце му този скучен кабел се превръща и в змия, и в камшик. Като оставим настрана уменията на William да контролира микрофона неговото присъствие на сцената предизвика бурни аплодисменти не само в "мрачните" дами от публиката. Групата на William Control ни представи брилянтно и вдъхновено шоу, а музиката им бе една приятна за слуха комбинация от пънк-уейв-готик-индъстриъл, блестящо изпълнена, и артистично поднесена. Те успяха с лекота да наелектризират публиката, и да създадат еуфорично настроение, което ескалира при излизането на сцената на COMBICHRIST.

   След 23:00… Сцената е потънала в артистичен мрак и всички очакваме появата на хедлайнърите под финото психологично въздействие на тяхното "Intro", емблематично за това турне. Виждам силуетите на бандата как се построяват пред мен и след миг се отприщва нетърпящият компромис типичен за групата агресивен индъстриъл саунд. Следва "We Made to Love You" и аз сериозно се замислям за посланието, което тези мрачни агротек-електро машини сипят върху мен… Наистина ли ме обичат? Трябват ми само няколко кадъра запечатали "влюбената" усмивка на Andy, за да му повярвам. Момчетата наистина се забавляват. Въпреки умората от дългото им пътуване от тях струи неконтролируема емоционалност и те я разпръскват и върху подивялата тълпа фенове.

   Взривяваща и силно емоционална нощ.

   Дори и електрическата мрежа в "Mixtape 5" не можа да понесе този заряд, претовари се и изключи за около 10 минути… Минути, в които ние крещяхме "Искаме ОЩЕ!" , а "Комби" се заливаха от смях и недоумение: "What The Fuck Is Wrong With You"

   Три биса, - според мен дори объркаха и последователността в сетлиста си, - Andy и бандата му показаха, че наистина ни обичат.

   Следва цитат на култовия за ъндърграунд сцена в България "Пънкаря Крум":

   "Въпреки сериозното закъснение по технически причини, нетърпеливото очакване не помрачи настроението на всички ни, и това ни даде възможността да общуваме и да се порадваме на компанията на съмишленици от подземието на града. За втори път имах щастието да бъда на концерт на COMBICHRIST в София, и отново бях разтърсен от взривоопасната им мощ, от могъщите им парчета, които накараха залата да пее възторжено заедно с тях, и раздвижиха всички във вихъра на танците. Спор няма, групата е пълна с весели изненади, и игри с почитателите си за повдигане на духа и ентусиазма, което заслужено ги върна няколко пъти на сцената за всеобща радост и щастие. Тази вечер ще остане запечатана в съзнанието и сърцето ми завинаги.''

 

Тексти и снимки: Миглена Цонева

 

   Над 90 снимки от концерта на COMBICHRIST и William Control можете да разгледате в нашите галерии.





Коментари   (15)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Razor 16.11.2014 17:42:38 отговори + 4 0
Много добре си е описано всичко. Беше точно така! За 'критиците' единствено ще кажа - като можете по-добре го направете. Само хейтвате - нищо друго не може да изкарате. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fan 15.11.2014 18:18:18 отговори + 1 10
Тия един концерт като хората няма да направят. Групите им закъсняват или звука ще е гаден... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

The Warrior 16.11.2014 19:01:32 + 4 3
Скрий се, бе, смотано хейтърче! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ronnie 15.11.2014 15:28:17 отговори + 3 1
Много технически грешки има в текста, пускайте ги през коректор тези ревюта.

Иначе концертът беше силен, макар може би не колкото предния. (На първия не бях, но отзивите от него също са много добри.)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

аааа 14.11.2014 21:00:20 отговори + 8 0
Много съм тъп - изпуснах най-важното: КОНЦЕРТА БЕШЕ СТРАХОТЕН!!! WC ставаше и подгря добре, а COMBICHRIST са невероятни на живо! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

aaaa 14.11.2014 20:51:14 отговори + 7 3
Който не е виждал въртене на микрофон явно не е гледал много концерти и не му е много работа да пише ревюта за тях. В днешно време го прави всеки втори вокалист като половината хлапета го правят много по-добре от William Control, който маса пъти го изтряска, изпусна и оплете. Все пак изглежда готино, но просто е написано много глуповоато, сори. :/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Андрей 14.11.2014 10:52:42 отговори + 10 4
"пукащата се по шевовете клубна площ " - какво имате в предвид защото аз бях там и ситуацията беше друга Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Разбирач 14.11.2014 11:53:46 + 11 5
А ти какво имаш предвид с "в предвид"? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Андрей 14.11.2014 18:54:56 + 2 2
Ти кажи. Нали си Разбирач
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Разбирач 14.11.2014 23:01:11 + 5 0
Ще ти кажа. Неграмотен си. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

asfas 15.11.2014 10:50:31 + 4 1
Чудя се кое е по-лошо - да си неграмотен или една буква да те обърка напълно и да не разбереш нищо в изречение (дори да няма промяна в значението въпреки грешката). Все пак си мисля, че да си природно тъп е по-кофти от неграмотен в детайлите. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Разбирач 14.11.2014 10:27:54 отговори + 5 15
Какво е това същество на барабаните?! Смигъл??? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

The Warrior 14.11.2014 11:08:01 + 14 1
Пичът на барабаните ни разби! Уникален! Респект! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

the One 14.11.2014 23:16:55 + 10 1
Това е не кой и да било, а великият JOE LETZ, с уникалният си нов грим за това турне, също и барабанист в Emigrate - втората група на Richard Z. Kruspe от Rammstein, като live drummer. Като не ти харесва си дръж езика зад зъбите! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Киро Гюров 14.11.2014 10:26:45 отговори + 7 7
"...пукащата се по шефовете..."?
Моля за информация как се пукат шефове - определено ще ми свърши работа.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".