COOL DEN представят албума "Тази земя" на живо и в онлайн пространството

5 окт 2021, 16:37 ч. 810 / 8 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Група Cool Den представя втория си албум ‘Тази земя’ тази есен

Гръндж, фънк, пънк, алтърнатив, ска и рок на сцената на клуб “Терминал 1”

Младата група COOL DEN ще представи песните от втория си албум “Тази земя” на 20 октомври, от 20 часа в клуб „Терминал 1“. Албумът се състои от дванадесет песни - де-вет на български и три на английски език. Забавлението, скачането и погото са гаранти-рани, тъй като звученето е в типичния за групата стил, събиращ в себе си елементи на гръндж, фънк, пънк, ска, алтърнатив и др.

“Вдъхновени сме от групи като Wickeda, No more many more, Контрол, Джанго Зе и др. бихме искали да споделим с българската публика песни, които да резонират с тяхната действителност и копнежи. С доза хумор и с доза сериозност”, споделят момчетата от COOL DEN и Никола Симеонов (китарист и вокалист) добавя “Просто се опитваме да правим песни за хората”. В канала на групата вече може да бъде чут първия сингъл от албума, на който е и кръстен целия албум - “Тази земя”, а на 10 октомври албумът ще бъде пуснат за слушане в Youtube и онлайн платформата - Spotify

През пролетта на 2020 година, COOL DEN издават дебютния си албум “1”, като проду-цент е GEGA Sound Production, зад който седят имената на Оги Кьосовски (Контрол), Ра-дослав Гергов - Радула (Радула, No more many more и др.), Иван Гатев (Контрол, Лок Маруху и др.). През есента на 2020 претърпяват лека промяна в състава, като Явор Цве-танов напуска групата и неговото място, зад барабаните, идва Теодор Чирпанлиев. “От-както Тедо дойде, ние станахме истинска група”, споделя Никола Симеонов и добавя “и веднага започнахме да пишем втория албум, който вече е готов!”.

Този път продуцент на албума са самите COOL DEN, а аудио обработката (запис, микс, мастър) и творчески насоки по време на звукозаписния процес са дело на Стоян Бозов - Creative Labs Studio.

COOL DEN се формира през 2018 година, а историята започва с една шапка на “Витош-ка”. “Видях Никола да свири и пее на “Витошка” и седнах да го послушам. Споделих му, че и аз се занимавам с музика, а той веднага ме покани да изпеем нещо заедно. Песента беше “ No Excuses” на Alice in Chains и още първите 10 секунди мина, човек, който пусна 20лв. в шапката ни. Това го приехме като знак от съдбата и веднага решихме да напра-вим група”, разказва Ивайло Петров - китарист и вокалист. Групата в момента се състои от четири млади момчета - Васил - бас китара, Теодор - барабани, Никола - вокал и кита-ра, Ивайло - вокал и китара.

Очакваме ви на 20 октомври, 20 часа, клуб “Терминал 1”, за да подскачаме заедно!

Повече информация може да откриете на Facebook страницата на COOL DEN и в YouTube канала!

 

още за:

Cool Den


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".