"The Valley of Death" от новия албум на SABATON е дългоочакваната песен за Дойран, вижте видеообръщение

6 окт 2021, 06:49 ч. 8346 / 21 8
пред./следв.

   Както ви съобщихме, на 4 март 2022 г. ще излезе десетият албум на SABATON "The War to End All Wars". Творбата е концептуална и тематиката ѝ отново е свързана с Първата световна война, както на творбата от 2019-а "The Great War". И най-сетне - след доста обещания от групата и стотици коментари от фенове, в албума ще има песен, посветена на героичен момент от българската военна история.

   Шведите са избрали Дойранската епопея и ще пеят за нея в композицията "The Valley of Death". На този етап групата не разкрива официално за какво точно е парчето. Но "Долината на смъртта" е име, което британските войници дават на една от българските отбранителни точки (наречена "Борис") в Дойранската котловина. SABATON ще представят предстоящия си диск на живо у нас като хедлайнъри на фестивала "Hills of Rock 2022" в Пловдив. Ето и официалното съобщение на организаторите "Fest Team":

SABATON с песен за България в новия си албум

Хедлайнерите на третия ден на Hills Of Rock 2022 с обръщение към българската публика

SABATON – скандинавската пауър метъл банда, хедлайнери на Hills Of Rock 2022, изпратиха лично съобщение към българската публика. Част от кампанията за новия им албум „The War to End All Wars”, който предстои да излезе догодина, включва и видео поздрав от вокалиста Joakim Broden и басиста Par Sundstrom.

В него музикантите с удоволствие си припомнят първия концерт на SABATON в България през 2009 и обещанието, което oт тогава често дават на българските си фенове – да напишат песен за страната ни.

Неведнъж SABATON и българската публика са засвидетелствали взаимната си лоялност и респект. Неслучайно групата е една от най-желаните в списъка за фестивални участници и избор на Fest Team за хедлайнер на третия ден на Hills Of Rock 2022. Най-после тези двупосочни приятелски емоции ще получат искрено валидиране с песен за България. Парчето носи заглавието „The Valley of Death” и е деветата песен от албума, който излиза за Nuclear Blast на 4 март 2022. „The War to End All Wars” съдържа 11 песни и е продължение на предишния албум на SABATON “The Great War”. Албумът се фокусира върху зверствата, чудесата и събитията около Първата световна война, умело разказани от шведите.

Бандата вече обяви и мащабно турне в подкрепа на албума – „The Tour To End All Tours“, което ще мине и през България на 23 юли, в третия фестивален ден на Hills Of Rock 2022.

Билети за Hills Of Rock 2022 се продават на https://ticketstation.bg/. Hills Of Rock 2022 се организира от “Фест Тийм” ООД с подкрепата на Фондация Пловдив 2019.

За още новини и най-актуална информация следете festteam.bg, hillsofrock.com и ticketstation.bg, социалните мрежи и събитието във Facebook.

 

 

sabaton



Коментари   (8)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Дани 7.10.2021 12:52:05 отговори + 8 0
Важен е жеста Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Войнствен викинг 7.10.2021 09:25:07 отговори + 2 4
Спрях да ги слушам след като толкова години само обещания да възпеят славните победи на войнственият народ на България. Колко пъти им писахме? А наще смешковци от тукашния фен клуб само ни обещаваха, че скоро ще издадат песен да не се притесняваме,така им казали от групата. Ето накрая е реалност. Дори след толкова време ги поздравявам. Относно колегата с еврейската метал група, има едни пичове американски хевита които имат песен за гробниците на тракийските царе. Като намеря линк ще го приложа.


Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ива 14.10.2021 15:53:27 + 3 0
То изобщо има ли го все още този псевдо фен клуб? Нищо не пишат никъде - струва ми се че са 3-4 човека които изобщо не се държат като официален фен клуб. Да вземат малко пример от другите. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хипото 6.10.2021 20:56:45 отговори + 5 1
Да одобря/харесам нещо което Сабатон правят. Има и такива дни. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гост 6.10.2021 09:26:40 отговори + 31 3
Разбира се, това е голям жест, особено ако има и допълнителни разяснения в историческите им канали и подкастове за самата битка.
Но just for the record, първата група, която посвети песен на българската история, е израелската група DESERT с песента "HAJDUK`S REVENGE". Артуърка на албума и съответно клиповете им е дело на Peter Sallai , който работи активно и по албумите на SABATON, POWERWOLF, WASP и други.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

??? 6.10.2021 09:22:52 отговори + 7 11
И сега какво?
Пак само Няма Блек и Свириха ли Смоука. Без Кога ще направят песен за Дойран.
А - и 1-нодневните билети.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


.................. 6.10.2021 08:53:38 отговори + 6 9
Сълза ми капна Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fobos 6.10.2021 08:21:22 отговори + 27 24
Тези момчета така се изтъркаха, че 10-я албум звучи като 9-я, а той като 8-я, който прилича на 7-я, който е досущ като 7-я… Малко са еднообразни и не трябваше да подражават на Веско Маринов - нова година, нов албум… Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".