Дадоха ход на делото за плагиатство срещу LED ZEPPELIN

20 окт 2014, 21:41 ч. 579 / 1 3
пред./следв.

   Съдът в Пенсилвания, САЩ реши да даде ход на делото за плагиатство срещу LED ZEPPELIN, в което басистът на SPIRIT Mark Andes обвинява легендарната група, че е взела част от хита "Stairway to Heaven" от песента "Taurus", която SPIRIT издават през 1968 г. В онези времена ZEPPELIN са съпорт на SPIRIT зад Океана, а самите те пускат "Стълбата" три години по-късно. Защитата на британците е твърдяла, че тъй като те не са американски граждани и не притежават собственост в Пенсилвания, не попадат под юрисдикцията на местния съд. Магистратите обаче са излезли със становище, в което се казва, че LED ZEPPELIN са спечелили милиони долари "на гърба" на граждани на Пенсилвания и процесът може да започне. 

   В иска на Andes се настоява за получаване на отчисления и посочване на SPIRIT като съавтори на "Stairway to Heaven". Американците са се опитвали да предявят подобни претенции и преди, но безуспешно, а поводът сега са преизданията на класическите албуми на ZEPPELIN.

 

led-zeppelin



Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


cronos 21.10.2014 08:58:54 отговори + 1 3
Тия песни са на над 40 години, няма ли давност за такива неща? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Име или псевдоним 21.10.2014 15:32:35 + 3 0
Има - 50 години след смъртта на автора Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Разбирач 21.10.2014 08:48:35 отговори + 6 3
Надявам се, че най-накрая ще осъдят най-големите крадци в историята на рок музиката, а няма да се стигне до извънсъдебно споразумение, като си платят "под масата". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".