David Coverdale е имал дълг от 3 млн. долара и почти е загубил гласа си преди записите на WHITESNAKE '87

4 май 2017, 10:40 ч. 3530 / 5 12
пред./следв.

   Радио предаването "In the Studio with Redbeard: The Stories Behind History's Greatest Rock Bands" пусна интервю с David Coverdale по повод 30-годишнината на легендарния албум на WHITESNAKE от 1987 г.

   В разговора фронтменът и лидер на бандата споделя интересни факти от преди три десетилетия и разкрива, че създаването на творбата съвсем не е било лесно. Преди записите на албума Coverdale е имал сериозна инфекция на синусите и се е подложил на операция, след която вероятността да не може да пее отново е била 50%. Големите разходи за записите, промоция и др. са довели доатам, че певецът е имал 3 млн. долара дългове. 

   Резултатът обаче е надминал очакванията. След реализацията на три видеоклипа - "Still of the Night", "Here I Go Again" и "Is This Love" (заснети за две седмици) продажбите на творбата скачат до такава степен, че ситуацията се е променила изцяло в положителна посока.

 



Коментари   (12)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


streetcleaner 5.05.2017 09:52:36 отговори + 0 0
Интересна история, ама 3 млн. разходи за записването на албум и то през 1987?..... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феята на Смъртта. 4.05.2017 21:58:38 отговори + 6 1
Старите групи са богати, защото едно време, първо групите и музиката не беше толкова много и второ- защото всеки искаше да има плочата на... Времената бяха такива, че се правеше стойностна музика без да се гони задължително върховен звук, за разлика от сега, когато се гони върховен саунд и...музиката отсъства. Слушахме музиката заради удоволствието от самата музика-нямаше реклами, трейлъри, тиизъри, стриймове, флашмобове, и т.н. В онези времена, не бяхме толкова консуматорски настроени. Ако Рейнбоу и Снейк излизаха в наши дни...нямаше да имат повече от 2 албума... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 4.05.2017 22:53:06 + 4 1
В ония времена имаше и любов. Сега има връзки. Още не са се завързали и се отвържат. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WTfan 4.05.2017 14:09:42 отговори + 4 0
Така е: "блажени години, рок енд ролът беше млад!" Ако това се беше случило в днешно време, Дейвид просто щеше да се вътри с милионите за видеоклипове и промоция и накрая да фалира. Защото всички фенове щяха да си даунлоднат албума "фор фрий" Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Разбирач 4.05.2017 13:21:55 отговори + 5 1
Няма абсолютно никакво значение колко пари е изхарчил Ковърдейл за клиповете. Всичките са му се върнали десетократно. Поне. Само в САЩ албумът е продаден в над 8 милиона копия. Дай Боже всекиму. И благодарение на тези продажби, предишният му албум ("Slide It In"), от златен, става двойно платинен Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 4.05.2017 13:41:23 + 3 1
А тогава бяха златните години на хард рока. Най-комерсиалните албуми (и най-добрите) бяха направени тогава. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 4.05.2017 14:36:27 + 4 1
Дейвид не е знаел дали ще му се възвърнат парите. Бил е в адски трудно положение- от една страна дълговете, от друга лошото му здравословно състояние. А трета и четвърта са отношенията му с Тоуни, старческия дом, който е закупил и е трябвало да превърне в свой дом, неработещия Ягуар от клипа, закупен на висока цена, постоянното текучество в групата... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Разбирач 4.05.2017 16:14:53 + 5 0
Поел е риск и е спечелил. Така правят мъжете. Другия вариант е да беше мрънкач и само да хленчи в какво окаяно положение е бил в онзи момент, без да си мръдне пръста. Добре че е мъжсар Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Владо 4.05.2017 17:14:17 + 6 1
Стига, моля ви се!
Бил в адски трудно положение, не знаел дали ще му се възвърнат парите... Един цент не е вложил в него от джоба си, всичко е за сметка на лейбъла, който издава албума и, съответно го промотира. Това, че тази практика от двадесет години е изоставена, изобщо не значи, че тогава не беше така. И лейбйла авансово финансираше групата. Да не говорим, че целият успех на 1987 се дължи на Сайкс, който композира песните и е уникален китарист. Че и по-добре се справя като вокал на тези парчета, ако сте слушали концертите на Blue Murder. Самият Ковърдейл хилядократно повтаряше през 90-те, пък и в началото на 2000-ите, как мразел хеви метъла и винаги е искал да пее хард рок, как не понасял албума от 1987 и т.н. Ама после обърна палачинката и от петнайсет години на всички концерти половината от сета и от тези песни. Страхотен е албумът, но няма да седна да жаля Ковърдейл за това, в какъв стрес бил, като го записвал. Сигурно затова и разгони групата след това, дето даде всичко от себе си за записа и обикаляше света две години преди това, за да подготви почвата за успеха.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Galingit 4.05.2017 17:39:59 + 2 0
Всичко за Сайкс е абсолютно вярно - и за свирене и за пеене, да не говорим колко добър композитор е
За съжаление Ковърдейл не си знае интереса и гони убийствен китарист, заменяйки го с двама посредствени - особено Вивиън Кембъл.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 5.05.2017 12:00:37 + 3 0
Абе Сайкс е добър, да, но за този албум специално всичко е в химията между двамата, правили са го заедно, в следващия му албум - Blue Murder от 89-та - също има много идеи, които двамата са замисляли за следващ албум на Снейк. След това Сайкс не успява да се доближи ни най-малко до тези два албума, докато кариерата на Ковърдейл се знае, и има много други велики албуми. И също да не стигаме чак дотам, че Сайкс пее по-добре от Ковърдейл, макар че несъмнено има добри способности и като вокал. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 4.05.2017 12:00:34 отговори + 6 1
Трите клипа документират връзката между Дейвид Ковърдейл и Тоуни Китейън. За съжаление, което бързо гори не тлее. Групата е харчела много повече за клипове/около 350000 долара за един клип/, отколкото за запис на музиката. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".