David Coverdale: "Щастлив съм, че бившите ми колеги от DEEP PURPLE ще си останат завинаги бивши"

3 апр 2019, 18:51 ч. 12468 / 22 25
пред./следв.

   В скорошно интервю, дадено от David Coverdale за американската радио станция "Z93", вокалистът говори за приемането на DEEP PURPLE в Рокендрол залата на славата, новия албум на WHITESNAKE и предстоящото турне на групата. Ето и по-интересното от интервюто:

   Какво смяташ относно приемането на членовете на DEEP PURPLE, в това число и ти, в Рокендрол залата на славата?
   За мен това беше невероятна чест. Но трябва да кажа, че аз се вълнувах единствено от срещата си с Glenn Hughes. Нямах време за останалите членове на DEEP PURPLE. Именно те направиха така, че Ritchie Blackmore да не дойде на церемонията, на която приеха в Рокендрол залата на славата и самия него. Аз се обадих по телефона на Ritchie и му казах: "Ела с мен, никой няма да посмее да ни каже нищо." На самата церемония заявих, че съжалявам много за това, че Ritchie не присъства на нея, защото без него никой от всички нас нямаше да бъде на тази сцена. Което е и абсолютната истина. Така или иначе аз се видях с Glenn и двамата заедно с CHICAGO, CHEAP TREAK и Steve Miller си изкарахме наистина страхотно. Но що се отнася до бившите ми колеги от DEEP PURPLE, то аз съм щастлив, че те ще си останат завинаги бивши, ха-ха-ха!

   Да разбираме ли, че няма как да се събереш с тях и да изпиете по чаша чай заедно?
   Не, няма как да стане. В никакъв случай. Те са... Както и да е. Кому е нужно да си показваме мръсното бельо? Такова нещо не може да е част от мен под каквато и да е било форма. Имам коренно различна философия и идеология за нещата от живота.

   Спомена преди малко Glenn Hughes. Миналата година имах удоволствието да го гледам наживо. Страхотно изпълнение! В невероятна форма е. Неслучайно го наричат Гласът на рока.
   Да, наистина е невероятен! Аз и той се наричаме Неправедните братя (Unrighteous Brothers - заигравка с името на поп/соул дуото RIGHTEOUS BROTHERS, бел. ред.). Познаваме се вече от 45 години. Отиваме към 50-годишно познанство, ха-ха-ха! Glenn Hughes и аз сме като братя. Той отиде в DEEP PURPLE преди мен. Бе взет като основен вокалист в групата. И въпреки това ме приветства с радост, когато и аз се присъединих. Прояви изключителна щедрост към мен тогава. Аз бях новото момче, което до този момент не беше пяло пред повече от 100 човека в клубовете. Бяха невероятни времена. Ritchie Blackmore и Jon Lord, който беше абсолютен джентълмен - за мен всичко това беше като университет, наречен DEEP PURPLE, а аз имах невероятния късмет да имам двамата най-добри професори за преподаватели. Това бяха за мен Ritchie и Jon.


   Както знаете, WHITESNAKE ще посетят отново България тази година. Това ще се случи на 29 юни, когато групата ще бъде хедлайнър във втората вечер на фестивала "Hills of Rock 2019", който ще се състои в Пловдив (поръчай билет онлайн).

 

david coverdale



Коментари   (25)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Jack 4.04.2019 17:35:32 отговори + 2 0
Това са велики музиканти и е глупаво да коментирам каквото и да е Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пърпъл 4.04.2019 14:08:52 отговори + 6 2
Секс-символите и модите са до време, музиката остава вечна. За справка, последните два албума на Пърпъл са номер едно в Германия. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пърпъл 4.04.2019 13:34:46 отговори + 4 0
Албумът Restless Heart е замислен като соло-албум на Ковърдейл, но издателитему то заставят да го издаде като Уайтснейк, за да увеличат евентуално продажбите. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пърпъл 4.04.2019 13:14:35 отговори + 0 2
Trapeze, колко са платинените албуми на Уайтснейк след 1989г. въпреки модните напъни на секс-символа Ковърдейл? 0. Албумът с Пейдж от 1993г. постига платинен статут в САЩ, но успехъг на турнетата е по-важен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пърпъл 4.04.2019 11:41:37 отговори + 2 5
След края на комерсиалния Мтв период, Ковърдейл и Пейдж се разпада заради слаб интерес към турнето извън Япония. Ковърдейл се излага. Фен съм му, но това интервю-реклама много ме подразни. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Trapeze 4.04.2019 12:01:31 + 10 2
Глупости са това. Албумът Ковъдейл и Пейдж става платинен в САЩ (Пърпъл нямат платинен в САЩ след 1984), а групата се разпада, защото Плант се обажда на Пейдж и му предлага сътрудничество. И след това новите албуми на Уайтснейк имат стабилни по-добри продажби от Пърпъл - може да се провери кой къде е бил в топ 200 на Билборд например.

Това е най-обикновено интервю, сега са го попитали, сега им го е казал. И е напълно прав. И Ричи си каза защо не е отишъл на церемонията, и Глен Хюз си каза кой му е поречил да изпълни нещо там. Начинът по който се държат Пърпъл и специално Гилън около тази церемония си е пълна помярщина, много добре им го е казал.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пърпъл 4.04.2019 12:42:49 + 1 1
Албумът е платинен, но турнето в САЩ пропада поради слаб интерес. Проверете си информацията преди да говорите за глупости. Аман от неучтиви разбирачи! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пърпъл 4.04.2019 12:48:28 + 0 0
Trapeze, колко студийни албума на Уайтснейк знаете след Slip of the tongue от 1989г.? Ще Ви подскажа - следващият е от 1997 г. Поради слаб интерес не се издава в САЩ. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пърпъл 4.04.2019 12:54:06 + 2 4
Отдавна се печели предимно от турнета. Уайтснейк в сравнение с Пърпъл са просяци във финансово отношение, въпреки че Ковърдейл залага на модата и го играе секс-символ. Пърпъл са много по-известни и със стабилна фен-база по целия свят. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пърпъл 4.04.2019 13:01:33 + 1 0
Trapeze, бях на концерта му в София 2003 г. и останах много приятно изненадан. Разбира се, знаех от плакатите какви чудовищни музиканти е събрал. Някак си мислех, че това ще е последното му турне. За радост, продължава и до днес. Само, ако може, да не говори за настоящите членове на Пърпъл. Не е проява на доблест и според мен е далеч извън категорията им. Става дума за Legacy, не за модни увлечения. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пърпъл 4.04.2019 11:25:51 отговори + 0 4
Мислите ли, че Ричисе нуждае от тази неуместна подкрепа (свирил е само с Пейс от настоящия Пърпъл) и то точно 3 г. след събитието? Евтина реклама на гърба на Пърпъл. И двете групи имат концерт у нас тази година. Мислите ли, че Пърпъл биха си правили реклама на гърба на Уайтснейк? Чий гръб е по-голям тогава? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Цецо Игнатов 4.04.2019 00:54:16 отговори + 3 12
Малко нелогично според мен:
Ковердал не е работил нито с Роджър Гловър, нито с Ян Гилън, нито с Дейвид Морс или Дон Айрей. Като махнеш Ричи, които не е в Пърпъл и Лорд, който е в Небесния оркестър, за какъв Пърпъл говори тогава? Единствения човек остава Ян Пейс. За него ли говори? Не вярвам... Което прави цялото това изказване още по-объркващо.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 4.04.2019 05:47:10 + 14 0
Малко не му е прецизно изказването. От контекста на интервюто си личи какво има предвид - че се радва, че няма нищо общо със сегашните членове на групата заради начина, по който са постъпили с Ричи при приемането на групата в Залата на славата. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хитур Потър 4.04.2019 00:27:09 отговори + 5 3
За информация на недоучените фрнове ... На 65 години съм, музикант, живея на островите отдавна . Информацията ми е от директни интервюта с членове а групата ... Главния воновник за разпадането на Пърпъл е Ян Гилън .... Който постоянно избетвя обстановката като се заяжда с Ричи ... Въпреки че основателите са Джон и Ричи които го канят ... Не са се сбили , просто Гилън напълнил чинията със спагети на Ричи със кетчуп ... Който Ричи мрази ... След което Ричи му нахлупва чинията на главата /тъпата... / и до там. ..
?????????????????????


Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пърпъл 3.04.2019 23:34:47 отговори + 1 11
Прави си евтина реклама за концерта на гърба на Пърпъл. Фен съм му, но това е недостойно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пърпъл 3.04.2019 23:30:22 отговори + 2 13
Злобата на Ковърдейл към Пърпъл датира от 1984г., когато не го викат. Кой го вика сега, та да казва, че бил щастлив, че щели завинаги да му останат бивши колеги. Уж джентълмен, а всъщност поплювко! Яд го е за разликата в печалбата при двете групи. Пърпъл дори не биха го споменали. Кому е нужно неговото хвърляне на кал? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Trapeze 3.04.2019 23:38:19 + 21 1
Всъщност точно някъде около 84 разликата в печалбите на Уайтснейк и Пърпъл се обръща. През 84 албумите на Пърпъл и Снейк имат горе долу равни продажби, а албумът на Снейк от 87 има продажби, каквито не е имал нито един албум на Пърпъл, дори класическите. През 84 Ковърдейл не е очаквал да бъде повикан от Пърпъл, защото с Ричи са скарани - през 1980 г. се сбиват. А и не му е трябвало в момента, както става ясно през следващите години (това продължава и до днес с новите албуми на двете групи).

Освен това той не мрази Пърпъл - думите му по-горе са защита на Ричи срещу сегашните членове на групата, и е напълно прав. Вижда се, че говори за останалите членове на Пърпъл с голямо уважение и благодарност, и е признателен за времето, прекарано в Пъпъл и нещата, които е научил. Ако някой е проявил злоба в цялата тази история, всички знаем кой е - Гилън срещу Ричи.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пърпъл 4.04.2019 11:18:38 + 0 1
Не става думи само за продажби на албуми, а и за турнета. Мтв периодът за Уайтснейк е моментна мода и поради това - твърде кратък. Ковърдейл е осъзнавал това. Вижте публиката на Уайтснейк след Донингтън 1990... За wrestless heart от 1997 г. Дори не може да си намери издател за САЩ. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stargazer 3.04.2019 21:29:47 отговори + 18 0
Дейвид Ковърдейл освен ,че е велик глас е и страхотен джентълмен!За разлика от Гилън,той никога няма да си позволи да плюва някой зад гърба му!???????????? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ringo Mlad 3.04.2019 19:42:18 отговори + 12 10
В същност Ковърдейл е временен певец на Пърпъл. И неговата банда си е Уайтснейк. Гилън е певеца на Пърпъл. Това е. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 3.04.2019 19:54:52 + 24 3
Преди Гилън да дойде в Пърпъл, групата е имала вече три албума, от които е продала по един милион копия. И Burn е вторият най-продаван студиен албум на Пърпъл след Machine Head. Така че и двамата са били вокалисти на Пърпъл с голям принос, това са фактите. Отделно Ковърдейл си има Уайтснейк, а Гилън не може да се похвали с толкова големи успехи извън Пърпъл, освен може би рокоперата на Андрю Уебър. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Флавиус 3.04.2019 20:19:49 + 15 2
Гилън е певецът, с който Пърпъл постигат успех и признание, с него са записани и хитовете, с които ги знаем. Обаче и с Род Евънс - първият вокал - има записани хубави песни, а Burn с Ковърдейл е един от най-силните албуми изобщо. Въобще, Гилън е имал убийствен глас (в наши дни въпросният глас е по-скоро спомен) и тотално различен музикален вкус, а попадането му в Пърпъл в точно този момент на стилови еволюции явно е нож с две остриета в някаква степен, защото е видно и от соловото творчество на Гилън, и от късните албуми на Пърпъл без Блекмор къде го влече Гилън всъщност. Не че нямат и хубави попадения след Блекмор, но запомнящите са много малко дори и за фен като мен. Което само показва наистина кой е бил двигателят в Пърпъл, което и Ковърдейл го казва горе.
Впрочем, той казва и още нещо, за срещата с колегите, но реално от сегашния състав на Пърпъл той е бил заедно единствено с Йън Пейс. Което май също е показателно.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Andi 3.04.2019 19:39:46 отговори + 28 5
Ковърдейл е най-великият глас в хард рока ! Дано е жив и здрав и не радва още дълги години заедно с WHITESNAKE ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

..... 3.04.2019 19:04:37 отговори + 12 30
И едните и другите отдавна не стават! Време е да се оттеглят с достойнство и да спрат да се излагат! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

destroy_and_sick 3.04.2019 19:03:47 отговори + 49 2
Ключовите думи са: "...защото без него /Ричи/ никой нямаше да бъде на тази сцена..".
Това е безспорната и съвсем обективна истина!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".