Dee Snider към Gene Simmons: "Рокът не е мъртъв"

11 сеп 2014, 17:34 ч. 434 / 11 9
пред./следв.

   След като неотдавна в интервю за "Esquire" басистът на KISS Gene Simmons заяви, че "рокът е окончателно мъртъв", сега той получава директен отговор от фронтмена на TWISTED SISTER Dee Snider. Последният застъпва коренно противоположното мнение, ето и думите му, публикувани във "Фейсбук", с известни съкращения:

Наскоро моят известен колега Gene Simmons от KISS каза, че "рокът е окончателно мъртъв". 

Наистина ли?

Не изпитвам нищо друго освен уважение към Gene, но той не може да бъде по-далеч от истината. Да, "бизнес моделът" на рокендрола, който помогна на KISS (а в интерес на истината - и на моята банда) да добият слава и богатство е със сигурност отдавна умрял, но реокендролът е жив и в добра форма и се разпространява чрез социалните мрежи, по улиците, и по клубовете и концертните зали по целия свят. И групите, които го свирят, са по-автентични и искрени от всякога, тъй като те са там по една единствена причина - любовта към рокендрола.

......

И не някое 15-годишно хлапе от Сент Пол, Минесота (ако перефразирам г-н Simmons) уби рокендрол гъската, която снасяше платинени яйца.... Направиха го алчните звукозаписни компании - мастодонти, които също така сами изплетоха коприненото въже, с което да се обесят. Те бяха тези, които се възползваха от потребителите (както и от изпълнителите) и ги накараха да използват алтернативни източници на музика.

..... ..... .....

Трудно ли е да се прави рокендрол? Да, и можете да се обзаложите за това. Така е било винаги и така ще бъде. Ще правят ли рокаджиите толкова пари, колкото правеха преди? Най-вероятно - не. Но това няма да ги спре и те ще бъдат мотивирани от много по-истинска любов към изкуството и великият рок ще продължи да бъде продуциран, свирен и обичан от рок феновете. 

В заключение: Шефовете на звукозаписни компании убиха стария рокендрол бизнес модел, но... рокендролът не е мъртъв!

 



Коментари   (9)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Ddddd 12.09.2014 18:04:00 отговори + 0 0
Както винаги, Дий е абсолютно прав! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Симпсън 12.09.2014 11:42:04 отговори + 1 1
Ама кой ли му служа на Симънс тъпащините...За него е важно само да има $$$$$$, щом са намалели кинтите - значи Рокът е мъртъв....егати и тъпака, честно...FOK Симънс Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Anton 12.09.2014 11:04:57 отговори + 0 0
Rock on Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cruehead 12.09.2014 09:53:23 отговори + 1 0
Dee винаги се цели право в десятката! Така е - докато има фенове на рока и метъла, които да ги поддържат живи, те ще живеят! m/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

аааа 11.09.2014 20:51:09 отговори + 12 2
Рокът никога няма да умре. Най-много да се нареди до класическата музика. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Хеймс Джетфилйд 12.09.2014 16:23:07 + 1 0
Класическите рок състави отдавна вече са наредени до имената на композиторите от класическата ера!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

..... 11.09.2014 18:47:06 отговори + 13 1
Много ясно, че не е! Ние- рок и метъл феновете ще го поддържаме жив! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Щурец в ухото 11.09.2014 17:57:14 отговори + 16 1
Рокът не загина, само време мина.
Старите доспехи сменят с нови дрехи.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

filmiran 11.09.2014 17:53:10 отговори + 15 2
ДА ЖИВЕЕ РОКА И ХЕВИ МЕТЪЛ МУЗИКАТА! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".