DER HUNDS отбелязват 10-и рожден ден на 17 януари

13 яну 2014, 10:05 ч. 578 / 5 1
пред./следв.
Получихме следното съобщение:

   На 17-ти януари рок-бандата DER HUNDS (Дер Хундс) ще отпразнува 10-тата си годишнина с концерт в столичния бар Jet Rock. Момчетата ще направят ретроспекция на пътя си от големия ъндърграунд до голямата сцена. Купона ще подкрепят и приятели-музиканти от групи, като SOUNDPROPHET, PANICAN WHYASKER, CORECOM, CASUAL THREESOME и др., които също ще се качат на сцената.

   Поводът за събитието е първия концерт на бандата точно преди 10 години в друг столичен клуб – "Fans". Тогава в оригиналния си състав: Боби "Косатката", Георги Фидлер и Миро Виденов DER HUNDS изсвирват едва 6 авторски песни, които по-късно стават част от първия им албум "Blue Animals". Той излиза през 2009 г. Оттогава групата започва да набира популярност.

   През пролетта на 2011 г. DER HUNDS печелят конкурса за "непопулярна група" на фестивала "Елевейшън" в конкуренцията на 312 български групи. За съжаление лошите атмосферни условия провалят втория ден на фестивала в Разлог и не позволяват на момчетата да се включат.

   През 2012-та DER HUNDS издава втория си студиен запис "Home", а същото лято свирят на главната сцена на два от най-големите рок-фестивала в България. През юни откриват "Elavation Festival 2012" за изпълнители, като CYPRESS HILL, ERYKAH BADU и SEAN PAUL, а през юли подгряват за GUNS 'N' ROSES, UGLY KID JOE, KAISER CHIEFS, WITHIN TEMPTATION на сцената на фестивала "Sofia Rocks 2012". Групата взема участие и на фестивали, като "Spirit of Burgas", "Wrong Fest", "Цвете за Гошо" и др.

   Изминалата година беше също много успешна за DER HUNDS. Те издадоха два видеоклипа. Първият към парчето "Waterfall", а вторият към песента "Дива птица", с която участваха в конкурса "Зелената песен на България". Макар и дебют на български за групата, тя грабна наградата за най-добър текст.

   Момчетата от DER HUNDS обещават знаменателно парти и канят всички свои приятели и съмишленици на 17-ти януари (петък) вечерта в клуб Jet Rock.
der hunds

още за:

Der Hunds


Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


фк 13.01.2014 18:27:43 отговори + 0 0
е аре не Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".