DIARY OF DREAMS сбъдваха мечти на 25 октомври в София

26 окт 2008, 10:31 ч. 1061 / 8 9
пред./следв.
На 25 октомври се състоя поредното издание на "Gorgon Fest", с което вече традиционно се отбелязва рождения ден на едноименния магазин. Този път мястото на събитието бе читалище "Христо Ботев", а групата, която събра над 200 човека беше не друга, а DIARY OF DREAMS, подгрявана от ПОД ДЪЖДА, SHEMALE ZERO и VOYVODA.
   Приближавайки се виждам тълпа от хора с тъмни дрехи - всички разговарят разпалено и нетърпеливо очакват входът на читалището да бъде отворен. Точно в 20:30 ч. това става факт. От дясната страна на фоайето върху черно платно бяха разположени рисунките на Емо Сапаревски, като изложбата беше тематична - "Ангели". Тя се състоеше от 11 красиви, експресивни и мрачни творби, които ярко контрастираха с детските рисунки от постоянната читалищна експозиция, които ги заобикаляха. Силно впечатление ми направи графиката на жена с разперени ръце, които се превръщат в птици - рисунка, която краси корицата на стихосбирката "Легенда за кукумявката".
   На входа на залата три симпатични момичета раздаваха на всеки посетител еротична напитка "Tantra" и презерватив. Надявах се, че след такова подпомагане, концертът в даден момент ще прерастне в необуздана масова оргия, но за жалост очакванията ми не се оправдаха (напълно). Мястото беше аранжирано подобаващо с черни завеси и свещи, които създаваха приятна обстановка. Беше просторно и сцената се виждаше отвсякъде. Предлагаше се и бира от другите спонсори на събитието - "Болярка".
   В 21 ч. на сцената се качи първата банда - ПОД ДЪЖДА, която заби шест мрачни парчета. На специален екран се сменяха абстрактни картини, а музиката представляваше меланхоличен дарк уейв в традицията на НОВА ГЕНЕРАЦИЯ. След половин час сцената превзе групата SHEMALE ZERO или по-точно - единственият човек в нея - Стефан. Той беше с маска на лицето и облечен доста ексцентрично - розов леопардов клин и тениска с ярък надпис - "Transylvania Sucks". Започна с парчето "Погребението на вибратора", което самият той определи като "Доста весела песен, при условие, че се пее за някакъв ш***н вибратор". По време на изпълнението на "Fashion Police", ексцентричният младеж извади от реквизита си двуцветен шал с пера и започна да се увива с него, в последствие и да го разкъсва. На края на песента демонстративно хвърли горнището си на земята и го заплю.
   В 10:15 ч. на сцената се качи и третата подгряваща банда - VOYVODA, която започна лайва си със семпли от хорър филм, последвани от кратък рокабили бийт, след което заби безкомпромисна жица. Изпълнението им определено беше най-организираното и професионалното от всички подгряващи банди. Употребата на семпли и тежкият китарен звук изключително раздвижиха обстановката и подготвиха добре за дългоочаквания сет на дарк уейв гигантите DIARY OF DREAMS.
   Те се качиха на сцената в 23 ч., обгърнати в мистичен дим и, разбира се, бяха посрещнати с бурни аплодисменти.
   Първото парче, което изсвириха, беше "Nekrolog 43". След края му Adrian Hates поздрави публиката с "Добър вечер”, казано на чист български език. Следващото парче беше "The Plague", последвано от "Chemicals", "She", "Play God", "Butterfly Dance", "Tick" и "Menschfeind". Усещаше се страхотният контакт между всички членове на бандата, изключителният професионализъм и невероятното сценично присъствие на вокала Adrian Hates и китариста Gaun:A. Фронтменът постоянно подаваше микрофона на екзалтираната публика, която пееше с пълно гърло с него. Всички се забавлявахме, бяхме попаднали в една мечта, а спомените за това събитие със сигурност щяха да се запечатат в дневника на нашето съзнание. Бандата ни развеждаше из тунелите на различните човешки емоции, без дори и за миг да ни накара да спрем да танцуваме. Първата кулминация в изпълнението им дойде след пълно затъмнение на сцената. Няколко секунди тишина, след което последва красива мелодия. Много от хората вече разпознаха едно от най-известните парчета на бандата - "AmOk".
   Последваха "Traumtanzer", "Unwanted" и "O Brother Sleep". Прекрасно е, когато присъстваш на концерт на банда с толкова силно харизматичен вокалист, който сякаш контролира всяка твоя емоция, всяко едно ускорено биене на сърцето ти. Последва "Soul Stripper", след която DoD изсвириха парчето, което лично аз най-много исках да чуя - "The Curse". То направо взриви публиката и при всяко едно повтарящо се "проклятие" стотици ръце се вдигаха и стотици гърла пееха в един глас. Абсолютен масов екстаз - оргията стана реалност, но беше изцяло платонична. След като песента свърши, вокалистът възкликна "You guys are the best". Лампите светнаха и бандата слезе от сцената. Но всички ние искахме още и още и крещяхме "More...more...more...". DIARY OF DREAMS излязоха отново, но светлините останаха ярки и нежелано ослепителни. Adrian съвсем на място каза "We are the creatures of the dark so turn off the lights". Лампите отново бяха загасени и ние поехме в бесния ритъм на "Giftraum" и "Panik", обгърнати в тъмнина. Така, както всички искахме.
   Извикахме хедлайнърите още един път и те ни подариха една последна песен - "Kindrom". Когато всичко свърши и DoD окончателно се оттеглиха, аз се почуствах сякаш са ме изкарали от някакво нереално състояние, в което бях изпаднала докато ги слушах. Наистина бандата успя да покаже класата си, но едва ли някой се е съмнявал в това. А атмосферата, която успяха да създадат - бе толкова неповторима, че никакви срички, думи и изречения не могат да я опишат - тя трябва да се почувства. Слизайки от сцената DIARY OF DREAMS обещаха, че ще дойдат пак, така че ни остава само да очакваме с трепет момента, в който отново ще ни потопят в магията си.

   Купонът продължи с афтърпарти в клуб "Fans". VJ Gorgon пускаше прекрасно подбрана и миксирана танцувална дарк музика, а клубът направо се пръскаше по шевовете. Самите DIARY OF DREAMS се появиха и се смесиха с тълпата. Бяха много мили и земни и си говориха и снимаха с всички, а и искрено се забавляваха, макар и да признаха, че са малко уморени. Daniel сподели, че България много му е харесала и всъщност е тук за втори път. Преди 20 години е почивал на Черно море и с удоволствие би дошъл и за трети...
   Истината е, че групата се държа много открито и освободено, което им прави страхотна чест, като се има предвид какви светила са на съвременната готик и уейв сцена.
   Прекарах една страхотна вечер, която дълго ще пазя в специална папчица в съзнанието си, кръстена "Diary of great gigs". Който е дошъл, мисля ще се съгласи с мен, а който не е - само може да съжалява...

Мартина Дечевска


   Тук може да разгледате и около 40 снимки от "Gorgon Fest".


Коментари   (9)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


sister_of_night 27.10.2008 15:18:38 отговори + 0 0
чудесни. повече от очакваното. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Glam Fan 27.10.2008 12:13:16 отговори + 0 0
Една поправка - афтърпартито е било в клуб "FANS" , а не "fance"... Пише го с големи букви вътре! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sungrief 27.10.2008 08:49:58 отговори + 0 0
True true мн яко беше =) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Граф Саруман Белия 26.10.2008 23:35:01 отговори + 0 0
Повече от великоооооооооооо! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ilith 26.10.2008 22:46:51 отговори + 0 0
Shemale ZERO = Стефан. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


MaRt 26.10.2008 21:41:20 отговори + 0 0
жестоко беше m/ аре чакаме репортажа Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 26.10.2008 20:42:50 отговори + 0 0
SHEMALE ZERO са само един човек вече?? Оо така ли? Уоу Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Satyr 26.10.2008 18:44:01 отговори + 0 0
Снимките са готови :-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

snqg 26.10.2008 17:38:50 отговори + 0 0
Айде чакаме с нетърпение снимки и репотраж от сутринта, вижте колко пъти е видяна новината вече от рефрешване А за концерта - получи се много истинско, силно и завладяващо. Преобърна ми очакванията и ме остави със спомени и усмивка за дълго. Нарежда ми се в най-въздействащите и силни за мен концерти! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".