DIMMU BORGIR обвиняват уволнените си членове в непрофесионализъм

2 сеп 2009, 22:47 ч. 500 / 6 35
пред./следв.
Освен съвсем краткото съобщение, което ви предадохме тук, досега DIMMU BORGIR се въздържаха от изказвания по повод напускането на Mustis и Vortex. От своя страна, двамата пуснаха изявления, в които общо взето се представяха като онеправдани и несправедливо изгонени от бандата. DIMMU BORGIR мълчаха. Но не са бездействали. Сега те разпрастраниха пре-предълго съобщение, което просто не сме в състояние да преведем, освен ако не искаме да будуваме поне половината нощ. То може да се прочете в оригинал на този адрес, под рекламата за новото DVD на групата. Със своята публикация DIMMU BORGIR категорично "отвръщат на удара". Те твърдят, че заради уволнените си членове са имали слаби шоу изяви от години, а двамата са демонстрирали и незавиден непрофесионализъм. Без да се посочва поименно, се отправят обвинения за забравянето на инструменти преди потегляне за концерт, пиянски изстъпления, сред които разбиване на стъклени чаши в собствените глави и др., а не на последно място - и незадоволена алчност.
   И докато норвежката драма заплашва да се превърне във финландска сапунена метъл опера и да досади на всички, за малка България остава немалката утеха, че Каварна бе последното място, на което DIMMU BORGIR свириха в досегашния си състав (на 15 август, в рамките на "Thrash till Death Fest", репортаж, снимки).


Коментари   (35)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


teodoros 11.09.2009 01:39:48 отговори + 0 0
Абе важното е да си намерят добри заместници....за кийборда е лесно те и преди това често са сменяли този ''пост''в групата.....а колкото до басиста.....Vortex не ме грабна особено с неговите вокални възможности.

P.S.
Диму-Боргир бяха невероятна група и преди идването на тях двамата така че аз смятам че тяхното ''напускане''не е болка за умиране.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 6.09.2009 11:45:25 отговори + 0 0
Mustis и Vortex може да са били всякакви, но е факт, че те правеха звука в последните 2 албума на боргир толкова интересен, различен от общия блек бълвоч. Гениални музиканти. Послушайте арктурус, за да си направите сметката, например. Death Cult Armageddon е едно от най-музикално грамотните им произведения изобщо. Губят 2ма много ценни музиканти. Дано намерят достойни заместници. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Wargasm 6.09.2009 07:08:49 отговори + 0 0
,,Не ми дреме!", умнико, ти като си толкова умен, що ли си избрал сляпо да вярваш на уволнени членове, дето много скимтят ( сигурно допреди да ги уволнят дори не си си правил труда да им обърнеш внимание, щото ти си от тия, дето нито знаят имената на песните, които харесват, нито имената на хората, които ги свирят, за текстове да не говорим, защото все пак "метъла не е зубрене", прав си, и всеки има правото да бъде невежа и нито да знае бъкел, нито да се интересува от това, дето звучи из колоните ). Аз лично харесвах Mustis и изпълненията му, но ако аз съм шефа на дадена група, която е съумяла да се издържа само с музика, и конкретни членове спъват групата ми, то много ясно, че ще ги уволня, щото компромисите не са вечни. Независимо от това как са се справяли и какво ли не. Или ти сега сляпо вярваш на Mustis и на Vortex, дето се жалват, че били жертви на несправедливост???
За ДВД-то не се притеснявай, имам го и съм го гледал достатъчно пъти. Ама ти приемаш всичко само и единствено в буквалния смисъл, щото не виждаш по-далеч от монитора си. Ти като се събереш с приятели да пийнете и да слушате музика го давате толкова cocky rock star attitude, колкото и пичовете от Borgir, като пият и се веселят с компания. Или само защото са истински ,,рок звезди", това ги прави classical cocky rock stars като имат запой с тоя оня?
"Би трябвало да се подкрепяме,а не да се нападаме"??? Ха, че ние да не сме социално слаби бе, да имаме нужда от помощи и подаяния, или може би сме ,,подтиснати" ( ) като гей обществото, че да пищим за права, да парадираме с това, че сме метъли и ние имаме място под слънцето ли, к'во??? Да даваме рамо на другарчето да реве на него, щото и то носи черна тениска ли, да обменяме патерици един с друг, щото сме инвалидите в обществото и трябва да се подкрепяме, за да оцелеем ли??? Да скимтим жално пред вратите на НЕметълите, за да съжалят горките нас и да ни дадат да дишаме техния въздух ли??? Хахаха, закачка...
Last but not least - значи според теб да бъдеш компетентен на тема любимите си групи, означава да се осамотяваш в някоя гора, извисявайки се над вас, ,,низшите"??? Друже, да слушаш група, която твърдиш, че наистина харесваш ( или си харесвал ) без да не знаеш нищо за тях, е като да кажеш, че любимия ти автор е Яворов, без да си чел нищо негово. И не съм от така наречените true-та, които са също толкова непоклатими в невежеството си, колкото и ти. Аз си знам мястото, за това недей се кахъри. Това, което презирам най-много са тъпите метъли, щото хем скимтят, че ,,метъла е музиката, т'ва е the shit" и не знам си к'во, а в същото време според твоите думи те най-добре използват правата си да не знаят нищо за това, което слушат. Стой си там, остани си невеж, недей да ,,зубриш", че за теб явно да знаеш нещо повече от името на групата е равносилно на зубрене и тежък умствен труд. С умствени инвалиди като теб е излишно да се води какъвто и да е спор, ама от друга страна - на кой му пука? Такива като теб под път и над път, един повече или по-малко не е от значение.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Frances 5.09.2009 13:31:27 отговори + 0 0
"Само времето ще покаже каква е истината,останалото са дрънканици! "
Не,обичам си цялата група,просто ми е много криво,че стана така...Но май си прав,всички тия коментари са излишни...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

tra666liev 5.09.2009 12:36:54 отговори + 0 0
Но като Mustis и Vortex няма,защото са различни и уникални...Да,ще им намерят заместници и ще станат безлични като всяка друга група....
Въх ще се разплача!Ми са ко ши прайм!Frances ти явно си личен фен на някой от изгонените,та говориш по големи тъпотии и от мен(което е трудно).Само времето ще покаже каква е истината,останалото са дрънканици!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Не ми дреме ! 5.09.2009 12:33:25 отговори + 0 0
Към Wargasm - "Dimmu Borgir никога не са били, нито ще бъдат представители на т. нар. Rock'N'Roll поведение." Тъй ли ??? Я си направи труда да погледнеш двд-то им и пак ще си говорим..."Великата банда" зад кулисите си е като всяка друга...
Пък Shagrath и Silenoz могат да си бърборят каквото си искат,няма дори да прочета глупостите им,отписах ги вече...Ти като си толкова умен да вярваш на всяка тяхна дума вярвай им сляпо тогава!Тъпа,клюкарска история,дай да очерним бившите членове на групата,за да ги намразят всички и никъде да не ги искат... Супер непрофесионално и мегатъпо! Да бяха казали ,че се разделят поради различия във вижданията,какво настройват хората само....
"дали повечето от вас, ,,фенове" дори знаят имената на песните, които слушате, щото и на такива съм се нагледал, дето не могат да ти обяснят коя е тая песен дето върви, за какво става дума, от кой албум е, ама е ,,яка" - Ти,какво ? Знаеш песните им наизуст ли,можеш да разкажеш история за всяка,от кой алжум е,знаеш кой я е писал и за какво става дума? Ми много се радвам за теб...Голяма работа...Напиши учебник като толкова се надуваш...Метъла не е зубрене...Всеки харесва определени неща - текстове, силни китари,сложни барабани,грухтящи или чисти вокали...Или всичко заедно,но имаме право на избор,не е задължително да сме еднакви...Това не ни прави "псевдофенове",ти като си толкова "тру" върви се осамоти в някоя гора и не се занимавай с нас "по-нисшите" от теб! Би трябвало да се подкрепяме,а не да се нападаме...Защото твоето поведение е просташко и чалгарско,да скачаш от горе ни...Смешен си!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Frances 5.09.2009 12:15:27 отговори + 0 0
"творческите сили" ??? Това е супер тъпо! След като правата на групата са на Shagrath и Silenoz,много ясно,че те определят кой си тръгва и кой остава... Другите просто нямат право на глас и са изритани като мръсни котета...Това не значи,че не означават нищо са групта....
Не казвам,че няма добри музиканти,напротив има и то доста...Но като Mustis и Vortex няма,защото са различни и уникални...Да,ще им намерят заместници и ще станат безлични като всяка друга група....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

tra666liev 5.09.2009 10:56:59 отговори + 0 0

Нищо ново и нищо фатално не е станало! Докато shagrath и silenoz са единни, а и с galder в състава групата е силна.Доста хора(при това все добри музиканти)се изредиха през годините,така че е явно кои са "творческите сили"в Dimmu Borgir.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Wargasm 4.09.2009 20:29:27 отговори + 0 0
,,...нали всичко е просто Rock'N'Roll, ебати..." Драги ми ,,Да еба!!!", страхувам се, че си толкова далеч от истината, колкото една амеба е далеч от чекията. Dimmu Borgir никога не са били, нито ще бъдат представители на т. нар. Rock'N'Roll поведение. Тяхната музика е мнооооого по-възвишена от това горепосочено течение и ти тотално доказа, че си нямаш ни най-малка представа от това. И ти и Frances по-долу, по-добре си направете труда да прочетете изявлението на Galder, Shagrath и Silenoz, преди да продължите да пишете едни и същи глупости из всеки форум относно междуособиците в Borgir. Там може и да срещнете как пичовете оправдават подобни идиотски обвинения от страна на вечно неинформирани псевдо-фенове като вас. The "... classical cocky rock star attitude..." както го наричат самите Borgir, е нещо, което им е създавало неприятности в продължение на много години, тъй като нито Mustis, нито Vortex имат отговорност към групата. Shagrath и Silenoz са основателите, те са тези ,,стълбове" на групата, те отговарят за звука и насоката на всеки албум, те СА Dimmu Borgir. За приносите на бившите членове към композициите също може да си направите труда да прочетете, че тогава да видите кой бил алчен и кой не. Да тръгнеш да продаваш копия на "In Sorte Diaboli" по eBAY, с малката разлика, че са подписани от самия теб ( зад гърба на групата ) случайно да е дело на Shagrath, или Silenoz? Или това не е алчност? Или заплашването да експлоатираш ,,колегите си", като откраднеш музикалните им идеи ( които са ти били дадени за да се потрудиш малко над тях, да допринесеш нещо към албума, та да има оправдание за тия капризи, че приноса ти към този и онзи албум не бил споменат )? Вземете си направете труда да прочетете малко материал и да не съдите за групата по курвенските писъци на изгонени членове. А да знаете, че изявлението на Mustis дори не е написано от него самия??? Както казват Borgir:

"...Those who scream the loudest have the most to hide, but�only when we�re calm we�ll be able to listen. " Преведете си го, не е трудно.

И защо тези новини около Borgir биват класирани като "Финландска ( ??? ) сапунена метъл опера", която ще досади на всички? Нима един истински фен не би искал да знае какво става с групата? Аман от ПСЕВДО австралопитеци, дето слушат без чуват, говорят без да мислят и пишат ( с грешен правопис, пунктуация и фактология ) без да знаят каквото и да било. Дали повечето от вас, ,,фенове" дори знаят имената на песните, които слушате, щото и на такива съм се нагледал, дето не могат да ти обяснят коя е тая песен дето върви, за какво става дума, от кой албум е, ама е ,,яка". Некомпетентна генерация псевдо метъли, дето по нищо не се отличавате от толкова омразните ви чалгари.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Frances 4.09.2009 14:46:53 отговори + 0 0
Аз пък съм съгласна с Cryptic,Mustis и Vortex бяха "стълбове" на групата...Точно те я правеха уникална и различна...Няма значение какви нови музиканти ще привлекат - друг ефирен глас като на Vortex няма никъде да намерят, а той е важна съставка в песните на Borgir.A пък такива красиви инструментали каквито създаваше Mustis едва ли друг би направил...
И още нещо,като си говорим за пияници,Silenoz много ли е чист ? Що ли си спомням ,че в старото им двд го бяха нарекли "mister drunk guy" ??? Не вярвам,че неговите свинщини са по-невинни от тези на Vortex и Mustis...Това са тъпи оправдания,а Shagrath,Galder и Silenoz едва ли са безгрешни,и ако накараме Vortex и Mustis да разкажат нещо за техните изцепки,едва ли ще се мислят за толкова перфектни и професионални... Просто са алчни и това е ... Горко им на новите попълнения,които ще използват...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 3.09.2009 19:54:14 отговори + 0 0
О, избивам се да слушам Емануела и Цеца. "Емануела" явно съм дочула, превключвайки каналите, а Цеца ми звучи добре в контекста. (Нямала съм предвид "Величкович" за сведение, не я знам тази.)
Може да добавя и Ивана, Драгана и Петрана - сигурно речникът им е близък този на Диму Боргир - "лайняна буря" и тям подобни, към които не ми се ще да се връщам.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

borknagar 3.09.2009 18:21:16 отговори + 0 0
Daray е по-подходящ за музиката на групата,отколкото Hellhammer,затова Silenoz го е казал,а и Шаги и Силеноз са се доказали като музиканти и определено не са мизерни(е трудно ще изкарат цял албум на плещите си,дори и с галдер на борда),а определения,че бившите членове са били стълбовете в музиката им са изключително неточно(да не казвам по-силна дума),всъщност дори и на мен,голям сейрджия,вече малко взе да ми пописва от цялата работа,да си вземат заместници,да записват,съотвено издават новия албум и това е,действията са важни,такива караници до нищо няма да доведат
то човек не лошо да има обща култура и да знае какво става около него,но примери с чалга и то между жени са глупави да се дават в подобен сайт,а и се съмнявам да има някой който да не знае споменатите певачки,освен ако не е много трю и некро и не са достойни за неговата пещера
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Да еба!!! 3.09.2009 17:38:18 отговори + 0 0
Да пишеш в металски форум за чалга (или сръбско (Цеца)) е яко. Коментарът на BloodRose е доста псевдофенски. Когато човек е наясно с тенденциите в някое музикално течение, това има общо не с музикалния му вкус, а с музикалната му култура. Да не си чувала за Цеца Величкович (навярно тя е визирана под "Цеца") е белег на солидно невежество, а Емануела просто няма начин да не ти е попадала, я по телевизия, я на корицата на някое списание, я на някой билборд и т.н.
Shagrath е нещастник, да му еба скапания професионализъм, толкова бездушно му е цялото изпълнение, дори думите между песните са му едни и същи на всеки концерт. А Silenoz каза, че Daray бил по-добър барабанист от Hellhammer. Що за изказване?! Vortex, че е пиянде - пиянде си е, ама нали всичко е просто Rock'N'Roll, ебати. Или станахме супер паралии и сега вече дори и най-уникалните музиканти да ни докарат, пак не ни устройват. Шаги и "Силеньоз" (както го пишат в един друг сайт хахаххаха) са най-мизерните музиканти в тая банда, да ходат да се сношават с братята си, a ако нямат такива - да се онождат взаимно, дейби и лешперите жалки...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 3.09.2009 17:19:28 отговори + 0 0
Направих си труда да прочета всички обяснения. Сапунената опера едва сега започва, не искам да знам какво ще последва. Рзногласия има навсякъде и в повечето случаи проблем има и от двете страни. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

BloodRose 3.09.2009 16:53:27 отговори + 0 0
Явно доста добре познаваш тези Емануела и Цеца, които, лично аз, не съм чувала. Това е чудесно, поздрави за музикалния ти... хмм... "вкус". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 3.09.2009 14:59:08 отговори + 0 0
Никога не съм била фен на тази група - явно с основание. Подобни словоблудства повече прилягат на скубещите косите си Емануела и Цеца (примерно). Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

potresena 3.09.2009 14:28:22 отговори + 0 0
Май нищо не ни остава друго освен да се надяваме на по-светло бъдеще било то и без двамата.Ако написаното в изявлението е вярно, то наистина са си заслужили да ги изритат. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cryptic 3.09.2009 12:48:16 отговори + 0 0
По принцип отдавна не слушам кой знае колко Dimmu Borgir,но едно ми е пределно ясно(с оглед на събитията)-с многото пари и слава идват и големите проблеми и неразбирателства.И както прочетох други коментари-феновете са тези,които го отнасят
Едва ли ще излезе нещо свястно оттук нататък от Dimmu Borgir.Моето мнение е,че двама от членовете,които бяха "стълбове" на групата...щом ги няма...групата вече е обречена на разпад.В това съм абсолютно убеден!
Въпрос на време!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Deathcrush 3.09.2009 12:17:24 отговори + 0 0
Хм... лошо лошо! Сега вече съвсем се изпокараха! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 3.09.2009 11:32:20 отговори + 0 0
Бъдещето на групата не изглеждало особено светло...
Сега ще видиш какъв наплив от музиканти ще има за заместници. Иначе и аз съм фен на Вортекс и затова най-вече съжалявам, че ги изпуснах в Каварна.
А може ли директни линкове към изявленията на Мустис и Вортекс?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Metallica fan 3.09.2009 10:34:52 отговори + 0 0
Винаги подобни случки са крайно неприятни за феновете и затова музикантите е по-добре да се въздържат от изказвания, които настройват техните доскорошни колеги още повече срещу тях. Радвам се, че успях да видя Диму Боргир в Каварна защото бъдещето на групата точно в този момент не изглежда особено светло. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

S-O-D 3.09.2009 10:03:21 отговори + 0 0
Странно защо, но в момента като отворя линка и в него официалното съобщение е публикувано 2 пъти, щом свърши веднъж текста започва да се повтаря от начало всичко. По този начин изглежда и по-дълго Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kanwulf 3.09.2009 08:46:12 отговори + 0 0
Напълно възможно .. не виждам защо да лъжат. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Blacky 3.09.2009 08:18:56 отговори + 0 0
А ти си неграмотен Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

frost 3.09.2009 06:55:24 отговори + 0 0
Shagrad е мухльо!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 3.09.2009 03:10:16 отговори + 0 0
хаха Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 3.09.2009 01:45:20 отговори + 0 0
xaxaxaxaxaxa Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 3.09.2009 01:34:05 отговори + 0 0
И с най-некадърната група да свириш, прочуеш ли се и вземеш ли да си вадиш хляба от това, трябва да се държиш професионално с колегите, медиите, феновете и най-вече със себе си.

На някои им е вродено, други трябва да го осмислят и да полагат усилия в тази насока.

Но при всички случаи, иска се доста професионализъм, за да свириш с Диму Боргир.

Надявам се поне малко да съм отговорил на въпроса ти
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

-- 3.09.2009 00:22:51 отговори + 0 0
Голям. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Цецо 3.09.2009 00:12:46 отговори + 0 0
Какъв професионализъм ти трябва ,за да свириш в Диму Боргир ? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 3.09.2009 00:05:23 отговори + 0 0
Да не си играем на гадатели Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

-- 2.09.2009 23:32:10 отговори + 0 0
По принцип в едно интервю Shagrath казва че са в добро отношение със почти всички свой бивши членове - е явно тез двама пичаги нема да са от тях. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Evil 14 2.09.2009 23:24:30 отговори + 0 0
според мен сапунка Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Demoniius 2.09.2009 23:23:21 отговори + 0 0
Не ми се иска това да бъде така.
Все пак аз лично харесвам Vortex,като музикант и изпълнител,но мисля,че причината е и от другата страна,а не само от въпрсните две лица.
Просто една не особено приятна новина !
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Izrod 2.09.2009 22:54:14 отговори + 0 0
Според мен е вярно Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".