Dino Jelusick ще "пее много" на предстоящото турне на WHITESNAKE

3 май 2022, 07:58 ч. 1653 / 12 14
пред./следв.

   През миналия юли WHITESNAKE анонсираха присъединяването към групата на хърватския вокалист/мултиинструменталист Dino Jelusick, познат от участието си в TRANS-SIBERIAN ORCHESTRA, а преди това в DIRTY SHIRLEY (с George Lynch), ANIMAL DRIVE и др.

   Както знаете, David Coverdale и компания ще направят прощално турне, на което ще си вземат сбогом с феновете. На 14 юли очакваме бандата за последен концерт в Българи в рамките на фестивала "Midalidare - Rock in the Wine Valley" (поръчай билет онлайн).

   В скорошно интервю китаристът Joel Hoekstra не пести суперлативи за Jelusick и казва, че освен да свири на клавишните, хърватинът ще изпълнява и огромна част от беквокалите, а в отделни песни ще пее и основните линии. Така той ще помага на фронтмена David Coverdale, който през септември ще навърши 71 години. Легендарният вокалист посочи възрастта и здравословните си проблеми като причини за планираното си оттегляне от сцената.

 



Коментари   (14)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


по-скаро, не. 10.05.2022 19:00:02 отговори + 1 3
Дейвид е изхабен. За съжаление това са прекалено много години за един вокалист. Мисля, че трябваше да го направи по-рано. Гледал съм го много пъти, предимно извън БГ, и не мисля да си развалям хубавия спомен, за да гледам това мъчение което ще се случи на този концерт на Midalidare. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 3.05.2022 23:37:47 отговори + 7 1
Според мен достойно решение. Ковърдейл си знае какви са му възможностите и здравето, може и изобщо да не пее, а да излезе за 2-3 песни. Ако подготви групата добре, а те си свършат работата професионално, защо не? По-добре, отколкото да се напъва да надскочи моментните си възможности, което естествено не са такива, каквито са били някога, и публиката да е възмутена. Минава и се прощава с хората просто, който е много претенциозен, да не ходи на концерта, а да си слуша стари концерти. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

destroy_and_sick 4.05.2022 23:50:22 + 1 0
Лошото е, че свикнаха да минават по 5-6 пъти да се прощават с хората. Пърпъл за 3-ти път ще се прощават в рамките на 4 години, а КИС отпаднаха при нас, ала от 2007-ма се прощават.
Ковърдейл отдавна трябваше да се отдаде на поредната си жена и новата си къща.
Но, има име човекът, угажда си!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 5.05.2022 00:53:16 + 4 0
Лошо няма, стига човек да получи Whitesnake, а не трибют група с повече претенции.
Така или иначе засега нямам намерение да ходя - но ако Ковърдейл толкова не може да си изпее песните, по-добре изобщо да не прави концерти, отколкото да подхожда като Винс Нийл и да оставя всичко на беквокалистите.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 5.05.2022 08:58:04 + 3 0
destroy_and_sick, за какви жени говориш, Ковърдейл има една единствена жена през последните 30 години.

Феникс, за мен би било по-добре да изпее няколко песни както трябва и да остави част от песните на хърватина, отколкото да поеме целия концерт и да загуби гласа си по някое време. Знаят се проблемите на Ковърдейл с гласа отдавна, и с възрастта със сигурност ситуацията не се подобрява. Аз бих отишъл на такъв концерт, ако имам възможност, дори и да не пее всички песни. Мисля, че звезда и легенда от такава величина го заслужава. Вси пак неговите песни са много трудни, не са като някои, дето е все едно дали ги пееш на 20 или на 80.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Occulta 3.05.2022 17:19:39 отговори + 5 4
Колкото се може повече пари да се изстискат от феновете, пък ако още и по вайбър от вкъщи може да помага Ковърдейл. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Car Solomon 4.05.2022 08:55:38 + 2 0
Все пак феновете решават дали да дадат пари, нали? Аз съм фен. Гледал съм Ковърдейл на живо...и пак ще го гледам /макар че предимно ще го гледам, а но вероятно не и да го слушам .....НО да се гледа и слуша Dino също не е за изпускане! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 3.05.2022 13:09:52 отговори + 7 6
Разбирач, защо така? Когато Мейдън бяха без Брус, а Джудас без Роб, нещо друго ли сме гледали и слушали? А тук дори не са без Ковърдейл, а той щи си има помощник. Гама Рей като взеха помощник на Кай и те ли са нещо друго? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 3.05.2022 13:59:43 + 10 4
Има огромна разлика между това една група да си смени вокалиста и това да не го смени, обаче на сцената да пее клавиристът.
А и Judas Priest не са Халфорд. Iron Maiden не са Дикинсън. Whitesnake са Ковърдейл.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 3.05.2022 14:27:32 + 5 3
И аз това казвам - има огромна разлика. Пълната смяна е много по-различно нещо. Т.е. много повече "нещо друго".
Ама за Гама Рей нищо не казваш. Те не са ли Кай Хансен?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 3.05.2022 15:19:28 + 7 3
В любимите ми песни на Gamma Ray вокалите са изпети от Ралф Шипърс. А и Кай Хансен все още си свири на китарата. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 3.05.2022 17:32:29 + 1 4
А моите любими песни на Джудас като са с Рипър Оуенс?

"А и Кай Хансен все още си свири на китарата."
Нали и аз това давам за пример при Уайтснейк - Ковърдейл още ще е на сцената и той също ще пее.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

destroy_and_sick 3.05.2022 13:00:17 отговори + 2 4
Можеше да поканят като основен вокал поляка П. Цуговски!

https://www.youtube.com/watch?v=jQtclzu2U5k
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Разбирач 3.05.2022 12:57:03 отговори + 6 6
Демек, подготвят ни затова, че ще гледаме и слушаме нещо друго, а не Whitesnake Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".