DIRTY SHIRT са поредната група на "Sofia Metal Fest 2016"

4 фев 2016, 11:34 ч. 1386 / 7 45
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Първото гостуване у нас на Crossover Folk-core Metal чудото DIRTY SHIRT ще се случи точно тази година на сцената на Sofia Metal Fest. Групата пристига по примера на KREATOR, PARADISE LOST, POWERWOLF, FINNTROLL, TIAMAT и EVIL INVADERS за специално участие на фестивала, което ще е на 10 април.

DIRTY SHIRT е една от най-ценените румънски рок / метъл банди, носител на второ място в международния финал на Wacken Metal Battle 2014 г. и наградена за "Best Romanian Act Metal" на Maximum Rock Awards 2014 и "Best Romanian Rock Ambassador" на Metalhead Awards 2014. Уникалният стил на бандата идва от смесването на тежкия звук на съвременния рок / метъл с празничната атмосфера на традиционната източно-европейска, разностилността на световната (кънтри, реге, племенни ритми), електро звука на индустриалната музика, енергията на хардкора и приятното изживяване на фънка.
Още от самото си създаване през 1995 година, концертната програма на Dirty Shirt е наситена с участия в най-уважаваните клубове и рок фестивали в Румъния: Posada Rock, Metalfan, Samfest, Samus Rock, Young Rock for Youngs и други. През 2000 г. излиза първият дългосвирещ албум на групата - "Very Dirty". След пауза в активноста  през 2010 г., групата се завръща, издавайки албума "Same Shirt, Different Day", който получава положителни отзиви както от румънска, така и от международна преса, и е определен като звездното завръщане на групата.
През 2013 година излиза  албумът "Freak Show", който разкрива нови хоризонти за групата, печелейки международни награди. Първият сингъл "Freak Show" е включен в социалната игра Rockstar Rising (Facebook, IPAD), а песента е включена в международен конкурс за ремикси със спонсорството на Propellerhead и Kallaghan Records. През 2014 г., като победител на конкурса Wacken Open Air Metal Battle в Румъния, Dirty Shirt участват като финалисти и на Wacken Open Air в Германия, където заслужено печелят 2-рото място! Забележително постижение не само за самата група, но и за Румънската метъл сцена като цяло.
Също така, след успеха и невероятната обратна връзка, получена от групата след звездните им изпълнения на европейските фестивали и международното им турне, Washburn и Randall решават да обявят Dirty Shirt за официални лица (official endorser) на продуктите си.
На 26 април 2015, излиза най-добрият албум на Dirty Shirt -"Dirtylicious", който прeдизвика бум, спечелвайки на бандата успеха, за който е  работено толкова усилено. Албумът е изцяло вдъхновен от традиционната източно-европейска музика и в студийните записи участват музиканти, майстори на традиционните инструменти, като цигулка, кларинет, акордеон, гайда и много други. За това си произведение гупата си спечелва похвали както от  румънските, така и от международните критици. Получава максимален и никога не по-малко от най-високите оценки в няколко списания и класации. "Dirtylicious", а и неговите предшественици със сигурност ще ви превърне във фен на запазения Crossover Folk-core Metal стил на Dirty Shirt.

Както знаете Sofia Metal Fest 2016 ще се състои на 9 и 10 април 2016 г. в столичната зала „Универсиада“. Събитието е от типа "фестивал на закрито"(Indoor fest), което ще позволи на феновете да се насладят на концертите на любимите си групи при най-добро осветление и озвучаване без значение от часа на провеждане. В съчетание с функционалността на мястото на провеждане освен разнородни и разностилови групи събитието ще предложи и забавления нетипични за този формат, но характерни за фестивалите на открито. Организатор на събитието - BGTSC.

В сърцето на София: 2 дни, 10 групи, ексклузивни концерти, ограничен брой билети!
“Сваляйте нашите албуми безплатно, но не забравяйте да идвате на концертите ни! Ако ни цените, ние винаги ще съществуваме заради вас!“ - Johan Edlund, TIAMAT

Билетите се  продават в мрежата на Eventim [поръчай онлайн] в цялата страна, Сърбия и Румъния. Някои от местата, от които могат да бъдат закупени, са магазините на Orange, Пикадили,Germanos, Technopolis, Office 1 Superstore, Техномаркет, Usit Colours, Outlet Alex, магазин Яко, На Тъмно, Metal Heaven, Фотосинтезис, Easy Pay, билетен център НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината. В бензиностанции OMV в цялата страна.

След като билетите стартираха на цени от 50 до 100 лева в момента и до 31 март включително цената на им  ще е 120 лева. От 1 април до 10 април пропуските ще са по 140 лева. Билета за възрастова категория от 7 до 14 годишна възраст (включително) ще бъде с 50% по-евтин, а децата до 7 години ще влизат безплатно! Всички фенове под 18 години ще бъдат допускани само с с пълнолетен придружител и попълнена  от него декларация! Пълнолетен придружител е всеки родител, настойник или трето лице, полагащо грижи за детето, притежаващ  билет! Всеки придружител на малолетни или непълнолетни лица под 18 годишна възраст, трябва да носи попълнена и подписана в два екземпляра декларация, която може да изтегли от тук. Няма да се допуска един придружител на 3 (три) и повече лица под 18 години!

Организаторите препоръчват навременното закупуване на билети!

   По-долу може да гледате видеоклип и да добиете представа за музиката на DIRTY SHIRT.

 

 

SOFIA_METAL_FEST_2016_Poster_v7_bands



Коментари   (45)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Любопитен 4.02.2016 19:12:02 отговори + 7 19
Ако Kreator и останалите не са ви достатъчно големи и интересни, ако цената е висока и не смятате да ходите, защо не спрете да следите новините за този фестивал и не спрете да мрънкате постоянно? Да не завиждате, че някои хора ще си прекарат добре и без вас? Да не ви е страх, че някои неща може да се случат и без вас? Или просто не сте съгласни на някои да им се получават нещата? Питам за един приятел.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

асдфгхйкл 4.02.2016 20:54:05 + 12 5
За да се забавляваме и подиграваме с овчици като тебя. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Алтруист 4.02.2016 21:27:27 + 18 2
Когато някой е под светлините на прожекторите, трябва да е готов и да има топки да чува всякакви мнения. В публичното пространство е така - хора разни, коментари - също, няма как да се угоди на всички.
Но пък може да се извади зрънце поука от всяка критика, дори и от най-хейтърската - макар че под тази новина такива изобщо не видях!
Аз лично коментирам, защото съм алтруист. Търкам си клавиатурката и си отделям от ценното време с надеждата, че ЩЕ СЕ НАУЧАТ. Промоутърите - в тенденциите и вкусовете на публиката. Прес-агентите им - да не пишат малоумни релийзи с твърде много суперлативи, че стават за смях. Сайтовете - да изразяват И позиция, или барем да поправят правописните грешки, а не само да публикуват "новини". Публиката - да се изразява адекватно. И много други.
#учетесебе, #фестивална култура :-)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Любопитен 5.02.2016 10:16:16 + 2 15
Това, че лъжеш, че няма хейт не е ли хейт? С този пост не се ли опитваш да вменяваш и да приписваш негативи? На мен ми писна от глупавите коментари, подмолни изказвания и съвети на хора, които се изживяват като лидери и ментори без очевидно да разбират за какво говорят , защото това кара организаторите да не общуват с нас и да не им пука какво мислим, а да правят каквото си искат! Не смяташ ли, че кучетата си лаят, а кервана си върви и на организаторите започва да не им пука, защото така или иначе феновете ги плюят? Или целта ви е да загубите последния читав организатор само защото знаете, че не сте по-добри и това е проблем за дребните ви души? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ivo 4.02.2016 18:38:05 отговори + 14 5
Тия най-вероятно са били избрани да участват във фестивала като победители в конкурс за група с най-тъпо име в историята на музиката... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

пустиняк 4.02.2016 15:56:42 отговори + 12 5
айде...почнаха с пълнежа....ако само това са големите имена, които са обявени до сега....незнам....искам да кажат кой ден кои ще свирят хората да си правят сметка какво да гледат

някой каза, че нямало еднодневни билети.това вярно ли е?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

пустиняк 4.02.2016 16:02:01 + 11 4
Textures vs DIRTY SHIRT....модерното с/у балканска боза....труден избор Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Любопитен 4.02.2016 19:01:27 + 3 11
Това и под предишната новина си го пуснал и отдавна знаеш, че няма еднодневни билети защото залата е малка, нали?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сокол 4.02.2016 15:03:51 отговори + 12 4
Дърти кои? Майтап. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

няма значение 4.02.2016 14:31:19 отговори + 12 3
Бебо, прав си. Всеки сам решава. Прост ми се искаше да поизясня някои механизми, защото ти може и да знаеш, но доста хора не разбират. Не е и нужно. Проблемът е, че е яйцето или кокошката. Ако не се купуват билети- няма концерти или са скъпи. Промоутърите, които работят "на мускули" скоро издъхват. Това, уви, не отваря ниша- само затваря врати за фена и лимитира качествените концерти. От друга страна и българинът не е виновен, че няма пари. Оказва се, че ситуацията пак опира до какво можем да си позволим, а не какво искаме да видим. За най-голямо съжаление ги има и пишман феновете, на които доставя повече удоволствие да мрънкат, отколкото да седнат и да спестят някой лев за да видят любимите си групи.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Бебо 4.02.2016 13:55:57 отговори + 18 3
Пич "няма значение", представи си, че всичко това ни е ясно. Знаем и за липсата на спонсори, знаем и за нелоялната конкуренция на големите промоутъри спрямо малките, знаем и за високите наеми, и за всичко.
Затова започнах първия си пост с това, че изпитвам дълбока симпатия и уважение към BGTCS, защото са от малкото, които хем правят нещата от едната фенщина и на мускули, хем се опитват да го вършат професионално. Евалата. Сериозно.
Но като човек, който си изкарва парите с честен и усилен труд, позволи ми да преценя сам как да ги похарча. Ходя на концерти, където ЛИЧНОТО ми съотношение кеф/пари ме устройва. Не ходя на концерти от патриотични подбуди - да вдигам рейтинга на промоутърите и да утвърждавам България като концертна дестинация.
Ако им е непосилно трудно - да не се занимават с това. Простичко е. А ако изникне ниша, друг ще я запълни. Това е положението.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

няма значение 4.02.2016 13:36:01 отговори + 7 8
Имате ли идея как фестове като Брутъл Асолт оживяват с такива цени на билети? Нека подскажа: 1. Спонсорство- големи фирми плащат пари за реклами и т.н. В Бг това не става, защото хората не ходят на концерт а мрънкат в нета. Освен това е въпрос на лоби- на някои промотъри им се получава (да бутнат някой лев) на другите по-малки- не. ВИдяхте ли спонсори на събитието на постера? 2. Плащания от общинити или регионални (или хоризонтални) Европейски програми. Пример са половината Румънски фестове. Уви БГ не е държава, която е какъвто и да било приоритет за тези програми в ЕУ, а и самите общини са достатъчно некадърни и не могат да си поискат парите по правилен начин. Равносметката е, че да, за да има концерти хората трябва да ги посещават, защото това са единствените пари, с които тези концерти ще могат да се организират. Ако може да се планира по-голяма посещаемост и билета ще е по-евтин, и бандите ще са по-интересни.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Калин 4.02.2016 13:49:12 + 12 3
И цената на бензина в България не е по проекти и е без спонсори. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Калин 4.02.2016 13:27:36 отговори + 14 5
Много е ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dragon 4.02.2016 13:20:50 отговори + 17 4
Добросъвестно реших да ги чуя, но не можах да издържа песента до края... Извод от бандите до момента: ако има еднодневни (и смоука, естествено), ще гледам Парадайс. Ако няма - здраве да е, гледала съм ги три пъти.
Ценова справка: билет за Brutal Assault = 140 лева, 80+ групи, 3 сцени.
Но предполагам, че наемът на Универсиада е Огромен, и оттам идва разликата.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

явер 4.02.2016 14:49:33 + 4 14
Абе мишок, ми не ходи като не ти харесва кво ми разтягане локуми, и се правите на умни. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мони 4.02.2016 14:53:03 + 8 5
Това което видях не е моята бира, но ми хареса.
Стара група и са веселяци. Очаквам да се представят добре

Иначе сте прави. Всеки да си прави сметката. На мен не ми се изпуска, чакам си заплатата и ще притичам за билет.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Знайко 4.02.2016 15:06:45 + 5 7
Не, от това, че Универсиада събира пряко сили 3000, а на Брутъла можеш и 30 да събереш. Пък групите не си намалят хонорарите специално за България. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ivo 4.02.2016 18:45:49 + 5 2
Мдам, на Брутъла могат да съберат колкото си искат. Ама не искат да събират много, бе... The capacity of the festival ground is around 15.000 persons. If the numbers of visitors will be rising again, it may happen to be sold out. That's why we recommend you to buy the ticket in presale or reserve your ticket. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Nerd 4.02.2016 13:17:55 отговори + 7 13
Колко завист и мъка има в този метъл свят!
Фестивала се оформя много добър, а след като няма и един плакат явно ще се разпродаде скоро.
Дано съм прав и скоро да се случи, за да се насладя на болезнения вой за по-голяма зала и тн...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


асдфгхйкл 4.02.2016 13:28:15 + 13 4
Колко глупост и простотия има в този метъл свят... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Трол Светец 4.02.2016 13:17:14 отговори + 9 10
Мале, колко злоба има у вас, хора... Потресен съм. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Боян Магесник 4.02.2016 13:08:51 отговори + 9 1
Crossover Folk-core Metal? С прогресивни дум дет тендеции, симфонични аранжименти и фюжън етно джаз грайнд звучене ли? Гласувам с "Не". От друга страна е хубаво да има група на която човек да излезе от залата за да си свърши работата и да си купи бира

Иначе за Creator, Paradise Lost, Tiamat, Fintroll и Powerwolf съм склонен да дам 100 лв.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Лелеее! 4.02.2016 13:01:35 отговори + 6 8
Огромна група!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

асдфгхйкл 4.02.2016 12:49:24 отговори + 22 4
Това ще е първото и последно издание н тоя т.нар фест. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

маке 4.02.2016 12:40:46 отговори + 14 4
аз си пестя пари за Мегадет и Скорпионс. за феста - ако останат Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Nerd 4.02.2016 21:45:31 + 1 6
Маке, я си продавай билетите и си трай Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

borknagar 4.02.2016 12:16:23 отговори + 19 3
Такааа...обявиха вече 7 групи, т.е. малко или много трябва да се е изяснило дали ще се ходи.
Paradise Lost - фен съм им, Tiamat и Kreator - групи, които съм ги слушал немалко през годините, Finntroll - не ме дразнят, но и не ми харесват особено, Powerwolf - абсолютно безлична група, от рода на Сабатон, т.е. фенове не даващи си много зор да дълбаят за нова музика, Evil Invaders - поредните нови звезди на траша и сега някак неизвестни румънци със странен стил. И всичко това за 120 лв....еми не, знам няма спонсори, трудно се правят концерти. Пожелавам успех на феста, но при условие, че седмица преди феста има Amorphis и Death DTA, а в края на месеца може би Marduk и всичко това за същите пари като за феста. Дано стане традиционен и да се развие, но засега не
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Любопитен 4.02.2016 12:25:25 + 2 20
Общо билетите за Amorphis(идват за първи път), Трибют на Death и Marduk(идват за първи път) са по-евтини от този билет и не мислиш ли, че групите от феста са мааалко по-големи, значими, и по интересни?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

RJD 4.02.2016 12:32:16 + 8 0
Amorphis въобще не идват за първи път. Аз си спомням за 5 (пет) техни концерта в България, а може и да са повече!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бебо 4.02.2016 12:36:59 + 7 0
Аморфис не идват за първи път в България. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

borknagar 4.02.2016 12:41:11 + 11 0
По-големи, значими и интересни са субективни понятия Но нека да кажа от моя гледна точка. Мардук досега винаги ги изтървам, а за отмененият им концерт имах билет, т.е. пак нищо. Аморфис идват след може би най-силният си албум, гледал съм два пъти, хайде може и да ги пропусна. Death DTA са интересни дори само от чисто фенска гледна точка да се видят.
Сега за феста, както казах Paradise Lost са ми много любими, гледал съм ги два пъти, с удоволствие пак, но до там. Kreator или Tiamаt вече съм ги гледал, и да ги пропусна ми е все тая. За другите ми е все едно.
И какво излиза в крайна сметка, че феста и да го изтърва за мен не е пропуск, още по-малко да гледам големите, значими и интересни Powerwolf, Evil Invaders и мамалигари. Пък и нали все някой трябва да ходи и на другите концерти
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

joker 4.02.2016 12:49:51 + 15 1
Amorphis винаги са мега на живо, а да наречеш хората, които са свирили в Дет, трибют музиканти си е омаловажаване. Да не говорим за немците, които ще съпортват - Обскура, които сами си заслужават билета Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Борис 4.02.2016 14:47:32 + 8 2
Явно е модерно да се плюе. Чакай и аз да се включа като фен на Сабатон и Powerwolf. Само за да се правя на трол ще кажа, че тази година на Вакен се бях ентусиазирал, че ще видя Amorphis. Пълна скука, братче... Едвам ги изтраях до половината и тръгнах да се разходя, и добре че така направих - не знам има ли фенове на Skindread тук, но е страшна група на живо. По никакъв начин не съм фен на музиката, която правят, но издухаха като контакт с публиката и като шоуменство не само Amorphis, но и 99% от останалите групи на фестивала. А на следващия ден се видя как хората бяха дошли за Сабатон. Ако не вярвайте, питайте Джудас, дето свириха след тях пред една апатична и крайно изтощена публика. Иначе за едно нещо съм съгласен - Powerwolf бяха като Сабатон - и като музика донякъде, но и като поведение и като връзка с публиката. За това тълпата се забавляваше, не като на Dream Theater примерно. Така - в заключение: това, че не харесваш една група не значи, че трябва да пускаш коментари по неин адрес и да квалифицираш феновете ? еди-как-си. Става им гадно на хората, пък и вероятно и ти не си някой, който може да претендира за обективизъм. Толкова.

За фестивала - 120 лева за по-модерни групи, при положение, че два месеца след това са обявени Queen, Foreigner, Scorpions... Ясно е къде няма да отидат мнозинството възрастни фенове през април. Въпросът е по-младите къде ще идат - аз лично ще си посетя летните концерти - може би сетен шанс ще ми е да видя за последно някои от тези имена. И за съжаление смятам, че няма да могат да напълнят залата, но успех все пак!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Атанас 4.02.2016 12:09:52 отговори + 8 18
Шът бе женки миризливи! Много е добра бандата или искате местен БГ Фък метал? Не разбрахте ли, че с вас и без вас този фест ще се случи! Аман от мрънкалници! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бебо 4.02.2016 11:56:04 отговори + 20 5
С най-искрена симпатия към BGTSC, но ако не пуснат еднодневни билети, просто не го виждам това събитие...
Няма да дам 120 лв за една група, която харесвам , една, към която съм любопитен, и ... плява. Докато 60 лв за една любима група са ми ОК, и ще ги дам с кеф.
Много ми е интересен обаче профила на човек, на който ВСИЧКИ анонсирани до момента групи са му УАУУУУ. Има ли такъв?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mазна баничка 4.02.2016 12:08:25 + 12 3
на организаторите Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Любопитен 4.02.2016 12:14:32 + 4 10
Посочи ми един фест на който всички групи са ти УАУ?

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

RJD 4.02.2016 12:37:16 + 14 2
Sonisphere 2010 г. За мен в двата дни нямаше слаба група. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бебо 4.02.2016 12:51:50 + 10 4
До Любопитен:
- 460 лв плащам за фестивал, на който са обявени 41 групи, 7 от групите са МНОГО големи, от тези, за които след години ще ни завиждат, че сме живели по тяхно време и сме имали възможността да ги гледаме на живо. И за които тук ще сложат по 120 лв за индивидуален концерт в зала с кофти акустика :-) Имам личен интерес към още 7 от групите. Ето това за мен е УАУУУУ-фестивал. Големи класически групи+любими групи+нещо ново за зарибявка. Аз дотук виждам само последния компонент. И не ми обяснявайте, че KREATOR са класици, моля :v
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

............. 4.02.2016 16:03:54 + 6 2
УАУУУУ беше третия ден на Каварна 2014.... Почупих се от Йорн до Helloween. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

jokera 4.02.2016 11:55:34 отговори + 16 5
Това е някаква шега, нали? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mазна баничка 4.02.2016 11:47:16 отговори + 13 4
лична румънска банда. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Toad 4.02.2016 11:43:23 отговори + 17 6
Що се излагате бе! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

And again... 4.02.2016 11:39:26 отговори + 21 5
КОИ?!?! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".