Don Airey е вече в България

8 сеп 2023, 13:23 ч. 712 / 8 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Don Airey пристигна в България, концертът му в Пловдив обещава разходка из историята на рока

Рок звездата Дон Еъри (Deep Purple) е вече в България. Той пристигна късно снощи от Лондон с китариста Крис Чийлдс. "Нямам търпение да се срещнем с българската публика. Подготвили сме страхотно шоу с много изненади, това ще бъде една разходка из историята на рока", коментира Дон след слизането си от самолета.

Припомняме, че легендарният кийбордист представя у нас специалния си проект Don Airey Allstars с мега рок хитове, в чието създаване самият той е участвал като музикант. Култови парчета на Rainbow, Whitesnake, Ozzy Osbourne, Deep Purple, Gary Moore са само част от селекцията на Еъри, подготвена за концерта под тепетата.

За днес Дон Еъри е планирал пешеходна обиколка на част от забележителностите на Пловдив. Той ще посети Стария град, Античния театър, римския форум и др. По-късно през деня към него ще се присъединят и останалите членове на групата - барабанистът на Бернхард Велц, Кайтнер Зи Дока - китара и шведът Стефан Бергрен, който има привилегията да изпълни вокалите от подбраните за концерта рок класики.

Концертът Don Airey Allstars Night е на 9 септември в Летен театър "Бунарджика". Началото е от 20.00 часа.

 

don airey in bulgaria



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".