Don Airey с посвещение в памет на китариста Bernie Marsden от WHITESNAKE на концерта си в Пловдив

2 сеп 2023, 09:11 ч. 528 / 11 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Със специално посвещение Дон Еъри (Deep Purple) и неговата банда ще почетат по време на концерта си в Пловдив паметта на легендарния китарист на Whitesnake Бърни Марсдън, който почина на 24 август. Това разкриха музикантите от групата дни преди рок събитието, което ще бъде на 9 септември в Летен театър „Бунарджика”. Дон и Бърни са приятели в продължение на близо 50 години и имат многобройни съвместни изяви, а част от останалите членове на бандата също са свирили с легендарния китарист.

„Един приятел на Клайв ми препоръча клавирист и тогава срещнах Дон Ейри за първи път. Дон беше музикант с класическо образование. Той имаше много малък опит с рок група през 1974 г., но когато пристигна в репетиционната зала на Fender Soundhouse на Tottenham Court Road, за да свири, лицата на всички светнаха. Тази вечер за първи път чух Mini Moog (малък синтезатор). Дон вече беше пълен майстор на този нов инструмент. Наистина беше нещо друго. Неговите сола крещяха, точно като китарата. Дон вече беше прекрасен представител на този нов инструмент”, разказва Бърни Марсдън в автобиографичната си книга „Where’s My Guitar”.

Бърни Марсдън формира първия състав на Whitesnake заедно с нейния основател Дейвид Ковърдейл и китариста Мики Муди. Той участва в седем албума и е съавтор на емблематични хитове, сред които химна на Whitesnake "Here I Go Again" от 1982 г. В композирането и записа на песента участва и Дон Еъри. Бърни Марсдън пък е привлечен от Дон Еъри при записа на соловия му албум „All Out” от 2011 г. През годините двамата имат реализирани многобройни съвместни изяви и проекти.

Музикантите от Don Airey Allstars Bаnd не посочват конкретна песен за посвещението си, уточнявайки, че това ще е специална изненада за публиката. Припомняме, че Концертът Allstars Night концентрира енергията на култови парчета на RAINBOW, WHITESNAKE, DEEP PURPLE, Ozzy Osbourne, Gary Moore и още легендарни рок групи и изпълнители, с които е свързана шеметната музикалната кариера на Дон Еъри.

Билети за концерта се продават в мрежата на eventim.bg и grabo.bg

 

don airey & bernie marsdon



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".