DREAM THEATER работят по "тежък, прогресив, мелодичен и епичен" нов албум

17 юни 2018, 21:05 ч. 1547 / 11 8
пред./следв.

   В специално видеосъобщение вокалистът и китаристът на DREAM THEATER  James LaBrie и John Petrucci разкриват, че групата се намира в студио, чието местополжение не се разкрива, и работи усилено по новия си албум, наследник на "The Astonishing" от 2016-а.

   Музикантите не пестят суперлативи за предстоящата творба, коментирайки, че феновете ще стана и ще я аплодират, след като я чуят, и че тя е "агресивна, тежка, прогресивна, мелодична и епична". Материалът е вдъхновен от турнето "Images, Words & Beyond", на което "Театралите" отбелязаха 25-годишнината на класическия си албум "Images and Words".

   Както ви съобщихме, планира се дискът да излезе в началото на 2019 г. Той ще бъде първи за групата за лейбъла "InsideOut Music".

 

 

dt-live1



Коментари   (8)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


liquid 19.06.2018 15:37:29 отговори + 4 1
Не можах да изслушам предния, голяма скука. Дано в новия има поне 2 песни, които да са добри. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 19.06.2018 15:08:34 отговори + 1 4
Айде пак са се наизказвали специалистите. Нито е паднало качеството на ДТ, нито последният е неслушаем. Като не ви харесва, не слушайте, защо трябва да говорите за неща, които не са ви много ясни?! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

itko 20.06.2018 17:58:49 + 1 1
Качеството на албумите пада постепенно още от след октавариума. Той е последния албум, в който почти всичките песни ме кефят. След него вече се почна някакво рециклиране на идеи и броя на интересните (поне за мен) песни падна драстично до 2-3 на албум. След като Портной напусна обаче се загуби и енергията им, заедно със читавия саунд (особено на барабаните). Освен това циркаджията остана без контрол, в резултат на което имаме безумни звуци и смехотворни ревове и хълцания в последния албум, който е наистина неслушаем, колкото и пъти да съм се мъчил да го мина целия. Има на няколко пъти няколко добри мелодии, които тъкмо да почнат и вземат, че свършат. За съжаление нищо добро не очаквайте от тук насетне. Всеки творец си има пик, а при ДТ той отдавна мина. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Наско 19.06.2018 13:28:59 отговори + 5 2
Колкото и да ми е тъжно да го констатирам, но трябва да се направи - тази група потъна още преди години в експериментите на звукови ефекти, на бързина без същинска музика в нея, на обиграни комбинации от ритъм и предсказуема (вече в тяхния случай) сложност на музикалния език. Петручи очевидно е невероятен китарист, но от години не ражда нищо ново. Съжалявам, не мога да слушам новите им албуми. Дано този, който идва да ме опровергае Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stewie Griffin 18.06.2018 23:58:14 отговори + 5 2
Стига да не е като последния, всичко е ок. Единственият албум на Dream Theater, който нямам никакво желание да си пъсна отново. А останалите ги знам наизуст. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Danny Carey 18.06.2018 13:49:55 отговори + 11 3
А дано, че The Astonishing беше голяма боза. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Car Solomon 18.06.2018 16:54:33 + 3 7
Глупости!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пеню 18.06.2018 16:59:16 + 8 3
Определено The Astonishing никак не ми хареса. Нещо повече - това е най-неслушаемият им албум . За новият съм малко скептичен - не ми допада фактът , че са се вдъхновили от самите себе си, ама отпреди десетилетия... Дано ме изненадат с наистина качествена творба. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".