Мото-рок събор в Русе с ОБРАТЕН ЕФЕКТ и INSANE на 16 юни

17 юни 2018, 20:49 ч. 2015 / 6 1
пред./следв.

   На 16 юни се състоя 15-ият национален мото-събор в Русе. За място на събитието бе избрана хижа "Приста". По светло имаше най-различни забавления, но хората основно чакаха вечерното представление, включващо каскадьорско шоу на "Extreme Attack" и концерт на русенската банда INSANE, както и хедлайнърите ОБРАТЕН ЕФЕКТ.

   Съборът имаше лошия късмет малко след 18:00 ч. да завали силен дъжд, който съкрати програмата и накара повечето от хората да стоят под шатрите. Но това по никакъв начин не попречи на бандите да свирят. Първи на сцената се качиха местните INSANE и започнаха с емблематично парче на RAMMSTEIN. Хората видимо не реагираха, тъй като все още дъждът бе много силен, но при втората песен, която бе на GODSMACK, дъждът попрестана, като че ли за да се чуят по-добре звуците, излизащи от гърлото на вокалиста Цецо Анастасов, по-известен като Цецо Енимъла. Точно когато няколко ентусиасти решиха да излязат и да куфеят пред сцената, дъждът отново стана пороен. Това обаче не попречи бандата да продължава неуморно да свири. На фона на парчета на GODSMACK, DISTURBED, Billy Idol и др. хората увеличиха консумацията на алкохол и мезета. INSANE изнесоха сет, малко по-дълъг от час, с който ни подгряха подобаващо както за ОБРАТЕН ЕФЕКТ, така и за американците GODSMACK, които ще гостуват в София след няколко месеца.

   Русенската банда слезе от сцената и неусетно няколко минути след нея се качиха ОБРЕТЕН ЕФЕКТ. Невероятно, но факт - софийската банда сякаш обърна времето и след 10-ина минути вече нямаше дъжд. Повечето хора, които се бяха скрили на сухо, излязоха и започнаха да се забавляват. Групата изсвири различни парчета от дискографията си, като всяко едно беше променено в няколко различни вариации. От студийните записи, които познаваме, до софт-фолк за провокация на публиката, до тежък и плътен метъл, който пък да събуди някои от хората, които се бяха прибрали в палатките си. Публиката се забавлява повече от 90 минути на фона на изпълнението на Николай Попов и компания.

   В галериите ни може да разгледате десетки снимки от събора на русенския фотограф Стелиан Николов.


Текст и снимки: Стелиан Николов

 

мото-рок

insane

обратен ефект



Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


FFF 18.06.2018 10:22:37 отговори + 4 1
Било е ЕПИЧНО! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".