DREAM THEATER започват композирането на нов албум с Mike Portnoy този месец

2 фев 2024, 08:28 ч. 609 / 33 0
пред./следв.

   Прогресив метъл легендите DREAM THEATER имат вече 15 студийни албума в периода 1989 - 2021 г. Всеки запис, без изключение, е излизал една, две или три години след предишната творба. Една от причините, които емблиматичният барабанист Mike Portnoy изтъкна при напускането си през 2010-а, е че иска да спре равноделния цикъл албум-турне-албум-турне, който групата поддържа. Но дали сега след реюниъна му с квинтета не се връща към същото?

   Ако 16-ият дългосвирещ албум на "Театралите" излезе преди края на 2024-а, то той ще се е появил три години след "A View from the Top of the World" (2021) и неписаното правило ще бъде спазено. А вероятността това да се случи не е никак малка. Китаристът John Petrucci е разкрил, че композирането на следващия диск ще започне през този месец. Професионализмът и ефективността на DREAM THEATER не са под никакво съмнение. Напълно е възможно да завършат писането на песните и записите и материалът да бъде миксиран, мастериран и издаден преди 31 декември тази година. Ако ли пък това не се случи и творбата излезе през 2025-а, ще бъдем свидетели на първи албум в историята на бандата, който става факт цели четири години след предшественика си. Към момента средният интервал между албумите на групата е 2,13 години.

 

dream theater



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".