EMBER & DUST пускат поредица от сингли

20 фев 2020, 06:31 ч. 382 / 3 0
пред./следв.

   EMBER & DUST е млада метъл банда от София. Групата е сформирана началото на 2018 г. от Devon White (китара), Nick ST (вокали) и Ray Dubbler (китара), като около средата на същата година към състава ѝ се присъединяват и Михаела Найденова (барабани), и Phil Carter (бас).

   Бандата записва дебютния си едноименен албум и го издава през първата половина на 2019-а. Звученето и стилът на песните в него се определят като "алтернативен метъл с модерно звучене, електроника и мелодични вокални линии". Сингълът "Drown in Sins" излиза с видеоклип, който бързо набира популярност и успява да вкара групата в различни музикални класации. В средата на годината поради творчески различия бандата се разделя със своя басист Phill. По-късно групата се разделя и с Nick, като по негово настояване песните не могат да бъдат изпълнявани с написаните от него текстове. Поради тази причина EMBER & DUST решават да тръгнат в нова посока с чисто нов материал и да не преправят вече написаните песни.

   Така в началото на 2020-а тримата останали членове обявяват, че всеки месец ще пускат нов сингъл, стартирайки от февруари с песента "Fall Apart". По-долу ще намерите лирик-видео към парчето. EMBER & DUST се стремят към "още по-модерна и експериментална музика, без да робуват на конретен стил в метъл музиката". Очаквайте втория нов сингъл и дати за предстоящи концерти през месец март.

 

 

още за:

Ember & Dust


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".