ЕПИЗОД ще изнесат концерт с бившия си вокалист Димитър Аргиров в София на 5 юни

27 май 2021, 15:05 ч. 1687 / 10 3
пред./следв.

   Колегите от "OFFNews" публикуваха следната новина:

Народният певец Димитър Аргиров се завръща към рок-амплоато си на сцена, заедно с култовата група ЕПИЗОД.

Той замести за няколко концерта настоящия фронтмен на бандата Емил Чендов, който се бе оттеглил временно, поради здравословни причини. Това върна Димитър Аргиров към годините 1987-1990, когато самият той беше вокалист на ЕПИЗОД.

Дълго време той живее в Италия и този период бележи раздялата му с групата. Сега обаче музикантите се завръщат на сцената, за да изпълнят отново незабравими песни от техния репертоар. Оказа се, че феновете на са забравили песните и посрещнат с възторг появата на Димитър в ЕПИЗОД.

Групата организира голям концерт в София на 5 юни в столичния клуб "City Stage". Той ще бъде разделен на две части - "Инквизиция" и "Възраждане".

Първата част певецът ще изпълни повечето песни от "мрачния" период на ЕПИЗОД с присъствие на сцената на палачи и средновековни атрибути. Концертът ще се състои на 5 юни в столичния клуб "City Stage".

Паралелно с това Димитър Аргиров не спира да работи и своите фолклорни проекти. Той подготвя нови народни песни за четвъртият му албум озаглавен "Леле, шо е убава". С народната певица Соня Чакърова, с която имат много дуети са готови и със съвместния им албум "Душа гори, песен пее". Поради пандемията издаването беше отложено за тази година.

И в двата проекта Димитър експериментира, като създава аранжименти, смесвайки характерни мотиви от различни фолклорни области. Продължава и с интерпретирането на български народни песни с рок и метъл звучене.

Димитър Аргиров е български народен певец, композитор и продуцент. Основател е и на италианската рок група DIMMI ARGUS. Димитър Аргиров е изпълнител както на рок, така и на българска фолклорна музика.

Роден е на 24 август 1967 г. в Севлиево. До 18-год. си възраст живее в Благоевград. Израснал е в артистично семейство, син е на известния български народен певец Илия Аргиров и от дете се занимава с музика и пеене. Развива таланта си в много насоки и успява да съчетае изпълненията на български народни песни и рок музика. От 5 годишен участва в много фолклорни изяви в Благоевград, където едва 15-годишен започва да пее и в рок група. Двата пътя го придружават и при заминаването му в София през 1987 г., където продължава да пее народни песни, но в същото време става и първият вокалист на група ЕПИЗОД, с която обикаля цялата страна и която за периода си е една от най-известните рок групи в България.

След емигрирането си в Холандия през 1990 г. и после в Италия, Димитър Аргиров не спира да се занимава с музика. Участва в няколко рок формации, но българския фолклор, с който е израстнал и който му е в сърцето, никога не го напуска. След 1993 г. Димитър живее в Италия и работи на два фронта, тотално противоположни като звучене и стил: рок и автентичен български фолклор. В края на 2013 г. се завръща за постоянно в България.

Димитър Аргиров има издадени общо три самостоятелни албума с народни песни, един в стил хард рок, два миниалбума и няколко сингъла. На 17 ноември 2017 излезе третият му фолклорен албум "Пирински цветя", като всички песни в него са по собствени аранжименти. Изпълненията на Димитър Аргиров са от Пиринската фолклорна област, като голяма част от репертоара му заемат песни на баща му, Илия Аргиров.

От пролетта на 2016 г. Димитър работи в дует с народната певица Соня Чакърова, позната като водеща на фолклорно предаване в Телевизия СКАТ и от хор "Ваня Монева". Двамата имат издадени няколко песни, видеоклипове и едно концертно DVD. Плануват издаване на съвместен албум през 2021 г.

 



Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Баба Яга 27.05.2021 18:16:22 отговори + 6 1
Димитър Аргиров има уникален глас, повече го харесвам като народен певец. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Металист 27.05.2021 15:49:42 отговори + 10 11
Направо да направят концерт съвместно и с братя Аргирови! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Весо Митов 2.06.2021 09:25:32 + 2 1
Тооо, простотията казват, ходела по хората.Ти баДко ,обаче си НЕчовек и нема такава опасност..... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".