Eric Adams разказва как са създадени MANOWAR и как отначало не е искал да участва в бандата

3 яну 2021, 11:09 ч. 2393 / 18 7
пред./следв.

   В края на миналото лято басистът и лидер на MANOWAR Joey DeMaio стартира свой официален сайт, към който има и подкаст, наречен "Words of Power".

   В пети и шести епизод на подкаста участва вокалистът на групата Eric Adams. Певецът говори за създаването на MANOWAR и как отначало той категорично не е искал да се присъедини към бандата, тъй като е смятал музикалните си занимания за приключени. Преди да стане неизменна част от "Кралете на метъла" Eric участва в групите THE KIDS, LOOKS и HARLEQUIN. Ето и разказа му за събитията от преди 40 години:

Joey дойде вкъщи и ми каза "Познавам един човек в Ню Йорк. Той свири на китара. Името му е Ross [Friedman]. Много е добър. Заедно работим страхотно. Срещнах го на турне, когато бях с BLACK SABBATH (Joey е пиротехник на турнето на британските легенди "Heaven and Hell", бел. прев.) и свирехме в съблекалнята и звучеше доста добре. Искаме да направим банда заедно". Аз казах "Аз познавам певец", но той отговори "Не, аз имам предвид теб". Тогава аз казах "Това не ме интересува. Не е за мен". Той - "Какво? Хайде де!" Аз отвърнах "Joe, това не е за мен. Не го искам". Той попита "Сигурен ли си?" и аз казах "Напълно съм сигурен. Вече не се занимавам с това. Приключих с музикалния бизнес. Край". Той каза "Исусе... Помисли си", а аз "Няма какво да мисля. Приключих". Той каза "А би ли пял поне в демо? Имам няколко песни. Ще се съгласиш ли да пееш в тях?" Аз казах "Добре. Ще пея в демото и това ще е лична услуга на теб понеже се познаваме от малки".

И така порепетирахме в една дупка в нашия град, в нечий хол. Това беше първият път, когато срещнах Ross. Нямахме барабанист, но репетирахме и имахме три или четири песни - това са някои от парчетата в "Battle Hymns". После отидохме в друг град и записахме тези песни. Наехме барабанист и записахме песните. Аз казах "Добре, готово, това е" и се прибрах вкъщи. След седмица някой почука на вратата ми и когато отворих там стоеше Joey. Каза "Имаме звукозаписен договор". Попитах "Кои?", а той каза "Ние. Ние имаме звукозаписен договор". Аз казах "Ние дори нямаме банда". Той каза "Имаме звукозаписен договор с "Capitol Records". Аз казах "Глупости". Той каза "Имаме звукозаписен договор. Искаш ли да го направиш?" Аз отвърнах "Твърдо не. Не искам да го правя. Желая ти успех. И да си прекарваш страхотно. Аз приключих". Той каза "Ох, Исусе! Това е, което искаш да правиш цял живот. Всеки музикант иска да запише албум. Албумът е ключът. Искаш да направиш албум. Хайде де!" Аз казах "Не и аз. Приключих с тази работа. Разбираш ли? Приключил съм". Той отговори "Виж какво, вземи да преспиш. Помисли си. Ще се върна утре. Нека да решим утре". И аз казах "Добре". И така същата вечер аз и жена ми обсъдихме това и тя каза "Виж, ти със сигурност имаш глас за това. Ако не го направиш, ще се упрекваш през целия си живот какво би станало, ако беше приел. Ако го направиш и нищо не се получи, ще знаеш че си поне си опитал". И аз казах "Да, права си". И когато Joey отново почука на вратата ми аз му казах "Нека свършим тази работа!" Тогава започнахме да репетираме отново - репетиции, репетиции. Така реално започнаха MANOWAR. Слязохме до Флорида, наехме друг барабанист да свири на ударните. Така MANOWAR се родиха, точно на онова място.

 

eric adams



Коментари   (7)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Fantomas 14.02.2021 10:51:14 отговори + 2 2
Казвали са О БОЖЕ , а е можело само да го заменят с БОЙКО ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

maxXx 18.01.2021 10:08:57 отговори + 1 0
Съдейки по двд-тата, интервютата и бек-стейдж видеата, които съм им гледал навремето, това е точният начин, по който са си говорили, най-вероятно Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тори Кейлър 5.01.2021 07:10:21 отговори + 11 0
до destroy_and_sick:

Надявам се осъзнаваш, че статията / новината е дословно преведена - това едно.

Второ: "Oh, Jesus" е изключително често използвано възклицание от американци с италиански корени - и Джоуи и Ерик са с такива.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

destroy_and_sick 3.01.2021 11:23:06 отговори + 15 39
Егати тъпия разговор! "Исусе, не!" "Приключих с тази работа!" Дпбре е, че и аз отдавна съм приключил с Мановар!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

не знам 3.01.2021 13:12:33 + 26 9
Ти като си дърт пергиш преди 40 год. по-умни разговори ли си водил? Я цитирай някой. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 4.01.2021 10:54:26 + 10 5
Май си имаме нов анти-терлик... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Базил Фолти 5.01.2021 21:21:47 + 8 0
Кой та знае на обекта с каската какви ги плещиш?...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".