FATES WARNING в Солун - репортаж, снимки и интервю с Jim Matheos

5 апр 2010, 16:51 ч. 772 / 2 12
пред./следв.
Малко след концерта на FATES WARNING в състава от записването на албума "Parallels" в Солун на 26 март ви дадохме възможност да гледате видео на една песен от него (виж), а сега идва ред и за още по-пълноценно отразяване на събитието...
   Репортаж-пътепис от шоуто ще намерите в секция "Стаии" на KATEHIZIS.COM;
   В "Интервюта" ви очаква ексклузивен разговор с Jim Matheos;
   И накрая, но съвсем не на последно място - тук може да разгледате над 50 изключителни снимки, направени от Еми Беловарски.

   We Only Say Goodbye...

още за:

Fates Warning


Коментари   (12)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


patte_Jaki 7.04.2010 12:14:19 отговори + 0 0
Аз съм болен фен на Фейтс, но с ръка на сърцето си мога да кажа, че на живо не е силата им. Може би звукът им е твърде техничен и труден за възпроизвеждане на живо, незнам. Но фактът си е факт - концертите им са добри, но в никой случай - перфектни (както тези на Куийнсрайк или Дрийм Тиътър, примерно). Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stavrogin 6.04.2010 20:04:10 отговори + 0 0
Mного ти е сложна и ориенталско-неградска алегорията, то заради произхода ти вероятно, но нищо,всеки има право на мнение, конете също имат капаци! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Santa's Little Helpe 6.04.2010 17:37:49 отговори + 0 0
@Stavrogin

Знаеш ли как ще ходи един червен пискюл на тези плътни капаци, които си нахлузил тъй прилежно?

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ozzy 6.04.2010 17:27:37 отговори + 0 0
"liquid - 2010-04-06 16:55:25
@Ozzy, не оспорвам преводаческите възможности на персонала, просто ми се иска да го копи-пейстна на чуждестранните фенове, а не да се занимавам и аз да го превеждам. Пък и аудио/видео е доста по-интересно. Може и оригинален текст на английски ако имате - все тая. Както и да е де, нов OSI! "

Да, разбирам те, но за момента няма как да стане. Интервюто няма текстови вариант на английски - от аудиото е преведено и свалено на български. Сайтът ни е ориентиран (почти) изцяло към българските фенове на рок/метъл музиката, както и тези, които знаят български. Нямаме интерес към това интервютата, новините и статиите ни да се четат/гледат от половината земно кълбо. Един ден, може би, ще имаме и английски вариант на сайта. До тогава интервютата тук ще са само на български. В крайна сметка, както вече казах, те СА НАПРАВЕНИ за българските фенове. А не за някой друг.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

liquid 6.04.2010 16:55:25 отговори + 0 0
@Ozzy, не оспорвам преводаческите възможности на персонала, просто ми се иска да го копи-пейстна на чуждестранните фенове, а не да се занимавам и аз да го превеждам. Пък и аудио/видео е доста по-интересно. Може и оригинален текст на английски ако имате - все тая. Както и да е де, нов OSI! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Маznislav 6.04.2010 14:47:52 отговори + 0 0
Аз бях там и мога да кажа, че това беше една сбъдната МЕЧТА.Бях точно на оградата пред Рей и ... още треперя като се сетя какво изживях. Докостването с тяхната музика не може да се сравни с нищо на света. За мен целият концерт беше една МАГИЯ Не искам да влизам в спорове кой как е пял или може да пее ... В София беше прекрасно , в Солун беше ВЪЛШЕБНО... само FW могат да ме накарат да плача след концерт .. и 2 -та пъти това се случи... Nothing Left to SAY
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stavrogin 6.04.2010 11:28:53 отговори + 0 0
A Джим в интервюто говори не за виртуозното сворене, а за техничното, самоцелно такова, виртуозността обаче има и други измерения, в които са именно и самите Фейтс! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stavrogin 6.04.2010 11:07:36 отговори + 0 0
Aз пък мисля, че именно "недовлния прог" направи така,
щото стилът да достигне до висоти сродни в музикална стойност до образците в класиката и джаза, които в по-голяма степен се родеят с идеята за музиката, като изкуство, да не забравяме, че рокмузиката набира популярност именно като комерсиална такава,един къчещ се и позиращ с китарата Елвис, да кажем, та мисълта ми е, че когато нямаш претенции дали китарите са ти настроени или този, който пее е фалшив или не, си слушаш Секс Пистълс или Нирвана да кажем, а не Фейтс, колкото до Рей, става дума за двама певци според мен, сегашният Рей няма нищо общо с онзи Рей от 80-те и 90-те, но това не пречи на същия пак да е мой любим глас, не знам как е било в Солун, но лично аз не съм чул Рей да е фалшив, тук скоро някой писа глупости че на Still remains в Атина, Рей пее фалшиво, което определено не беше така, той просто пя с различна бленда, това е!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Yanni 6.04.2010 10:19:43 отговори + 0 0
@Joensuu
Доста агресивно мнение, няма лошо.
Бъди сигурен, че нито в София, нито в Солун съм си водил записки или пък съм гледал с критично око. Напротив - и двата пъти съм излизал от залата със схванат врат и продрано гърло - FW определено са най-голямата ми музикална любов! Да речем, че имам способността да "хващам" някои детайли...
Но, уважаеми Joensuu, няма как да не забележа очевидните неща. Умолявам те да ми простиш казването на истината! Може би трябваше да напиша, че Ray никога не е бил в по-добра форма? Гледал съм FW и преди онцерта им в София и знам на какво е способен, знам, че FW могат да бъдат заразителни, вдъхновяващи на сцената... За съжаление в София не бяха. Е, в Солун нямаше от какво да сме недоволни. :-)
Не забравяй, че работата на медията е да отрази обективната истина и въпреки, че нерядко си позволяваме субективна емоционалност в репортажите, все пак се стараем да представим нещата такива, каквито всъщност са.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ozzy 6.04.2010 09:47:49 отговори + 0 0
"liquid - 2010-04-06 09:22:41
А запис от оригинала може ли да чуем/прочетем?"

Предполагам, че имаш предвид интервюто. За жалост не - за момента политиката на METAL KATEHIZIS е интервютата да не се пускат в аудио или видео формат, а само в текстови. Но не виждам никакъв проблем в това - интервюто, което четеш, е едно към едно със записа.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


liquid 6.04.2010 09:22:41 отговори + 0 0
А запис от оригинала може ли да чуем/прочетем? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Joensuu 6.04.2010 04:41:17 отговори + 0 0
Репортажът и интервюто са много добре написани.
Жалко, че именно групи като FW, които са ми много любими, породиха един кръг от музиканти, фенове и критици, които смятат, че виртуозното изпълнение те издига над другите. Самият Джим Матеос го казва в интервюто. Грешно разбрана цивилизация се получава и написаното по концерта не прави изключение. Добре, че имам собствени уши, за да преценя сам представянето на Фейтс.

А пък особено изпълнението в Христо Ботев - да кажеш, че Рей бил пял 'трагично' и т.н., означава, че не си отишъл да се изкефиш, а да записваш математически стойности - на кой му бил мръднал гласа, на кой не му била настроена китарата и т.н.

И докато едни си водят записки, пропускат атмосферата и не могат да се изкефят - на това мисля, че му бяха казали "Life In Still Water" - други си получават това, което са чакали от почти 20 години - да видят идолите си на живо - без забележки, без претенции, а просто радостни от факта, че група, чиито албуми са ходили с жажда да издирват по студиата в цяла България и то на касетка (или плоча), най-сетне е застанала от кръв и плът пред тях.

Напоследък стана модерно да си недоволен 'прог'. Жалко.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".