Фест "Рок в сърцето на Балкана" в Троян на 25-26 юни

17 юни 2021, 10:01 ч. 2438 / 7 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

На 25 и 26 юни Община Троян ще предложи едно по-различно преживяване за феновете на рока. По утвърдена от години традиция в края на месец юни или началото на юли Троян се превръща в рок – сърцето на Балкана.

След няколко издания на „Рок-академия, Троян" и „Изгрев над Балкана", които доведоха при нас някои от най-големите български рок-групи и световни звезди като Джо Лин Търнър ( "Rainbow", "Deep Purple") и Джон Лоутън ("Uriah Heep"), ще променим малко звученето, представяйки пред троянската публика съвместния проект между група „Кикимора" и Видинската симфониета.

През първия ден в програмата на събитието очаквайте изпълнения на групите „Диана Експрес" и ЕКС. „Диана експрес" е сред малкото български групи, които запазват любовта на публиката през десетилетията. В групата са свирили над 25 музиканти, а актуалният състав включва Митко Щерев, Илия Ангелов, Живко Топалов, Бисер Йосифов и Атанас Копчев. На живо ще чуем най-големите хитове на групата – „Утре", „Северина", „Душа" и много други.

Тримата фронтмени на българската пънк и рок сцена - Ерол Ибрахимов („Уикеда"), Кольо Гилъна (екс фронтмен на „Контрол") и Светльо Витков (екс фронтмен на „Хиподил" и понастоящем на "Светльо & The Legends") ще предложат 100% веселба и страхотно настроение за феновете. Те ще изпълнят на живо само най-големите хитове на бандите си, сред които: "Обичам", "Бий хлапето", "Let me да те лов ю", "Боби", "Леле Како", "Скакауец", "Най-щастливият ден", "Бате Гойко", "Мариана".

Гвоздеят на програмата по време на втория ден от рок-събитието (26 юни) ще бъде рок-операта „Children in time". Ще чуете хитове на "Rainbow" и „Deep Purple", сред които "Child in time", "Soldier of fortune", "Can't let you go", "Surrender" и много други. Аранжиментите и оркестрациите са на Николо Коцев. За събитието в Троян пристига огромна сцена, която ще събере над 30 класически музиканти и рокаджиите от „Кикимора".

Място на събитието: Централен площад "Възраждане". Вход свободен.

 



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".