Фестивална ЕКО чаша за юбилея на "Kavarna Rock 2015"

8 юни 2015, 12:25 ч. 1119 / 9 11
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

С фестивална еко чаша ще бъдат въоръжени феновете на Kavarna Rock тази година. Това е първото масово мероприятие, което ще предлага напитки в специално направени фестивални чаши, взимайки мерки срещу огромните количества боклук - обичайно последствие след мащабни ивенти. Срещу депозит от 3 лв. всеки желаещ ще получи брандирана еко чаша, в която да пие своята охладена напитка по време на трите дни от феста. Чашата може да бъде използвана многократно или да бъде заменена с нова такава. Във всеки един момент феновете ще могат да върнат чашата и да вземат обратно своя депозит.
 
 "Събития като нашия фестивал, събиращи хиляди хора, неминуемо остават купища отпадъци. В края на миналогодишното издание са изхвърлени над 50 000 пластмасови чаши, PVC бутилки и т.н. Количества, които могат да напълнят ТИР с боклук, което ни накара да се замислим дали не можем да направим нещо полезно и същевременно приятно за феновете. Спестените количества боклук, които няма да изхвърлим са една добра причина да го направим. А от друга страна всеки ще може да запази малък спомен от десетото юбилейно издание на Kavarna Rock фест. Опитваме се да бъдем иновативни, макар че това не е нещо ново за международните фестивали. " - коментират организаторите от Bulgarian Live Music.

Само три седмици делят феновете от срещата с Twisted Sister, Within Temptation, Unisonic, Hammerfall, Kamelot, UFO, Delain и други рок знаменитости, които пристигат с мисията да направят поредното незабравимо събитие в град Каварна на 26, 27 и 28 юни.

  Цените на билетите за Kavarna Rock 2015 са:
100 лева  - от 01.06.2015 до 21.06.2015г.вкл. - В месеца на фестивала
110 лева  - след 22.06.2015г. - В седмицата на фестивала .  

Билетите могат да бъдат намерени в мрежата на EVENTIM и TICKETPORTAL в цялата страната: PICCADILLY, Office1Superstore, OMV, TECHNOMARKET, TECHNOPOLIS, магазини НА ТЪМНО, USIT COLORS, книжарници Booktrading, НДК, Книжен център Greenwich, Мюзик център – Пловдив и др., както и онлайн на www.eventim.bg и www.ticketportal.bg

 

KR_Mug



Коментари   (11)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Иван 8.06.2015 21:28:28 отговори + 3 1
Организаторите отнеха на Каварненци правото да изнасят сергийки и да продават на своя територия, сега искат и чашите да ни продават. Аре ходеде на майната си! Еко-меко-булшит! Алчници! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mike 8.06.2015 20:42:22 отговори + 1 2
Ако ще се стремят към екологичен фестивал, могат най-малкото да не предлагат кюфтета, кебапчета, дюнери и всички останали месни изделия, които обикновено се предлагат по фестивалите (миналата година на София Рокс горе долу само това предлагаха, заедно със салати за 100 лв).

Все пак чашката ще е хубав спомен от фестивала, ще си взема една или две просто като сувенири
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Кра 8.06.2015 17:00:41 отговори + 1 0
Добре де, ама това малко нехигиенично ми се вижда. Като ми наливат бира във вече използвана от мен чаша, металния накрайник, от който тече бирата, се допира до чашата. В такъв случай, все едно съм пил от обща за няколко стотин(или хиляди) души чаша. Ако бъркам, моля, обяснете ми. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Зиги 8.06.2015 17:15:21 + 1 2
Не бъркаш.

Поредно малоумно решение и пореден малоумен опит за пиар на фестивал, който тази година ще събере най-малко публика в цялата си десет годишна история.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сепултур 8.06.2015 12:55:57 отговори + 8 3
Бил съм на подобни, родни фестивали, с „еко чаша“ и „еко претенции“ - оказа се, че чашата е пластмасова, което определено не е „еко“ и не може да се върне (по-точно - може, но не ти връщат парите, поради най-различни причини) и ми беше по-лесно всеки път да си купувам нова чаша, отколкото да ходя като клошар с некви пластмаси цел ден...

Надавям се, поне кебапчетата да не спрат, щото където е „еко“, там е и „веган“, а това не е метъл!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 8.06.2015 13:36:39 + 3 23
Не съм чул група, която да възпява месоядството Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Grosskopf 8.06.2015 16:00:21 + 1 1
Всъщност, ако се замислиш няма по-екофрендли решение, което да отговори на изискванията за подобно събитие - като цена и издържливост. Странно е, че не са искали да ти я приемат обратно, но това вече е проблем на организатора, не на чашата Учудвам се само, че толкова време им отне да се сетят... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сепултур 8.06.2015 16:07:45 + 2 1
Grosskopf, в нормалния свят съм го виждал да работи - тука правим некви „схеми“ и се замислих, ако аз бях организатор, примерно, как щях да накарам биропродавачите да предпочетат да не бъркат по кошчетата, че да се отчетат за 3 лв, а да приемат чашата и да връщат 3-те лв: мисля си, че дори с 400 кинта надница на ден, пяк няма да е възможно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Entombed 8.06.2015 12:54:01 отговори + 1 0
Хахах да. Яка е идеята. На Вакен обаче сенегалци наливат бирата от хладилни раници...тук нямаме сенегалци, но си имаме други Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Bеso 30.06.2015 21:10:47 + 0 0
... дето продават покани на половината цена на билета !! Мангустите са голяма работа ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

КаВакен 8.06.2015 12:37:59 отговори + 2 2
Името на публикацията трябваше да е:
След Батъла и Чашата на Wacken е вече в Каварна
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".