Финале гранде - ден трети на "Varna Rock 2019"

19 авг 2019, 08:19 ч. 6058 / 18 45
пред./следв.

   Последният, трети ден на фестивала "Varna Rock 2019" - 18 август - отново посрещна хиляди рок и метъл ентусиасти на плажа във варненския квартал "Аспарухово", където пясъкът, гларусите и морският бриз съжителстваха редом с бирата, скарата и виковете на екзалтирани от любимата си музика фенове. Предстояха вълнуващи срещи със SONATA ARCTICA и AVANTASIA, подкрепени от родните банди SECONDAY и KROSSFIRE.

   Часове преди старта организаторите разпространиха информация, че програмата по часове се променя, за да се съобрази с продължителността на шоуто на хедлайнърите AVANTASIA. Концертите трябваше да започнат в 17:30 ч. вместо в 18:00, но когато пристигнахме на място, установихме, че все още тече саундчек.

   Честта да открият се падаше на младежите от Ямбол SECONDAY - триото, което взе голямата награда на първия национален фестивал за ученически рок групи в Добрич в края на юни тази година и спечели надпреварата "Battle of the Bands" на рок фестивала "Midalidare" през 2017 г. Георги Георгиев (китара, вокали), Ивайло Борисов (барабани) и Веско Миланов (бас) излязоха пред публиката в 18:05 ч., но разполагаха само с 15 минути, за да изпълнят три композиции от дебютното си EP "April's Uprising". Ентусиазираното представяне на момчетата бе посрещнато с не по-малко ентусиазъм от хората пред сцената, които аплодираха и дори крещяха името на бандата.

Сетлист на SECONDAY:
01. Relovelution
02. Dead Bonez
03. Sweetest Silence


 

   Пловдивчаните от KROSSFIRE имат солиден стаж по света и у нас, затова стъпиха стабилно на сцената в 18:35 ч. Увлякоха феновете още с първата песен - чисто новата композиция "Born on Wheels", в която впечатлиха партиите на гостуващия саксофонист Преслав Пеев. С глас и сценично присъствие вокалистът Димо Петков уверено водеше публиката (която вече наброяваше четирицифрено число) на епично пауър метъл пътешествие. Една от най-обичаните песни на квинтета, "Learning to Fly", бе посветена на фенклуба на KROSSFIRE и всички приятели на групата. А за последно бе оставена баладичната "Farewell", в която нежната мелодия от клавира на Петър Бошнаков бе допълнена от виолончелото на Даниела Джорова Валдханс.


   За съжаление, KROSSFIRE също трябваше да жертват част от сетлиста си, за да се вместят в 30 минути. Но пък бяха изпратени с подобаващи бурни ръкопляскания от мнозина свои стари и нови почитатели.

Сетлист на KROSSFIRE:
01. Born On Wheels
02. Kingdom Come
03. Rule The Dark
04. Learning To Fly
05. Farewell


 

   В 19:35 настъпи часът на финландците от SONATA ARCTICA, а сред чувствително сгъстената пред сцената публика вече се вееше бяло-синият флаг на родината им. Петимата музиканти с много настроение се впуснаха в "Closer to an Animal" - началната композиция от последния им студиен албум, "The Ninth Hour" (2016). Вокалистът Tony Kakko зае централна позиция под прожекторите, а колегите му Elias Viljanen (китара) и Pasi Kauppinen (бас) не спираха да се движат по сцената с усмивки на лицата си. Още във второто парче, "Black Sheep", клавиристът Henrik Klingenberg демонстрира умения със своя характерен преносим клавир.

   SONATA ARCTICA се постараха да представят разнообразен сетлист с песни от повечето студийни записи в над 20-годишната си кариера, но озвучаването не работеше в тяхна полза. А публиката видимо се оживи чак след средата на изпълнението на финландците, когато Tony Kakko прикани: "Ако ви се пее, ще стане доста епично". Тогава, след като приседна на ръба на сцената, вокалистът поде красивата балада "Tallulah" от "Silence" (2001), в която феновете се включиха с удоволствие.

   Видимо бе, че голяма част от присъстващите бяха дошли да чуят парчетата, които останаха за биса. Любимата на много "Letter to Dana" от легендарния първи албум на петорката "Ecliptica" (1999) хвана публиката за гърлата с прочувствена сила. За "FullMoon" пък Tony Kakko предложи: "Аз ще си седна тук, по-назад, в тъмното, а вие ще пеете вместо мен". Само след секунди хиляди фенове отдадено ревяха "Run away, run away, run away..."

   Преди SONATA ARCTICA да се сбогуват с българската публика, вокалистът припомни, че на 6 септември предстои излизането на новия студиен запис на бандата, озаглавен "Talviyo". Финалът дойде час и петнайсет минути след началото, с химна, който призовава към празнуване на живота - "Life" от "The Ninth Hour" - и неизменната "Vodka", с която SONATA ARCTICA обичайно закриват шоутата си.

Сетлист на SONATA ARCTICA:
01. Closer To An Animal
02. Black Sheep
03. Losing My Insanity
04. X Marks The Spot
05. The Day
06. I Have A Right
07. Caleb
08. Tallulah
09. A Little Less Understanding
Бис:
10. Letter To Dana
11. FullMoon
12. Life
13. Vodka (outro)


 

   Когато преди три години писахме репортажа от ден втори на "Kavarna Rock Fest 2016", запомнен заради първото историческо гостуване на проекта AVANTASIA в България, не се осмелявахме дори да предположим, че такова мащабно концертно начинание ще се повтори на нашата територия, но явно е трябвало да мечтаем по-смело.

   Интернационалният "пътуващ цирк", оглавяван от неуморния певец, композитор, продуцент и шегаджия от Фулда, Германия, хер Tobias Sammet, се завърна със свежи сили и обновен звезден състав от гост-вокалисти след излизането на актуалния албум "Moonglow". Няма как да не отбележим с нотка на съжаление липсата на един от най-любимите на българския рок фен вокалисти, Michael Kiske (UNISONIC, HELLOWEEN), и на очарователната певица Amanda Somerville (TRILLIUM, EXIT EDEN). Броени дни преди участието във Варна вероятно се е наложило да се оттегли и Ronnie Atkins (PRETTY MAIDS), който наскоро излезе с основната си група на сцената на "Wolf Fest Вълчата пътека" в Челопеч със счупено ребро.

   Във вокалното съзвездие обаче ярко блестеше най-новото попълнение - легендарният бивш фронтмен на QUEENSRYCHE Geoff Tate. С беквокалите помагаха брюнетката Adrienne Cowan от САЩ и блондинката Ina Morgan от Германия, роля като поддържащ вокалист има и китаристът Oliver Hartmann. Останалите музиканти, които придружават Tobias Sammet на световната му обиколка, не са се променили от последната ни среща с тях в България - другата китара е в ръцете на Sascha Paeth, басът е поверен на Andre Neigenfind, клавирите са владение на Michael "Miro" Rodenberg, а зад барабаните е верният съратник на Tobi още от EDGUY времената, Felix Bohnke.

   Вместо хронологично изброяване на песните, които могат да се видят и в сетлиста по-долу, ще се спрем на някои акценти в двучасовия спектакъл.


   Норвежецът Jorn Lande бе както винаги безкомпромисен във вокално отношение и със завидна лекота изпълни партиите си в "The Scarecrow" - вълшебна композиция от едноименния албум от 2008 г., който Tobi представи като "възраждането на AVANTASIA" след паузата, последвала двете части на "The Metal Opera" (2001-2002). Виждаше се колко щастлив е Jorn да пее за пореден път в България - вокалистът често се озоваваше върху колоните пред сцената и не спираше да контактува с жестове и усмивки с публиката. Дуетът му с Tobias в "Lucifer" бе наситен с емоции, а мощният му глас направо отвя пясъка под краката ни с "Let The Storm Descend Upon You" - най-дългата композиция на AVANTASIA.

   Завръщането към корените с "Reach Out for the Light" от дебюта "The Metal Opera" (2001), в която гласове извисиха Oliver Hartmann и Ina Morgan, наелектризира тълпата. Tobi пък разказа, че това била една от първите композиции, посяла семената на AVANTASIA преди 20 години, през лятото на 1999 г., "когато бях много много млад и имах много коса".

   Тазгодишният албум "Moonglow" бе застъпен с цели четири парчета, две от които бяха във вещите ръце на Geoff Tate - и той подари блестящи изпълнения на развълнуваните си фенове. "Каква невероятна банда, каква невероятна публика!" - възкликна спонтанно вокалистът. Особено въздействаща бе баладата "Invincible" в акомпанимента на пианото на Miro - песен, която Tate сподели, че свързва със "силата на личността". Малко по-късно бившият фронтмен на QUEENSRYCHE се завърна на сцената за "Twisted Mind" и няколко алкохолни шеги, като и в едното, и в другото си партнираше с вокалиста на MR. BIG Eric Martin.

   Един от най-дълго задържалите се в семейството на AVANTASIA, представен от Tobias като "мой любим британски вокалист от могъщите MAGNUM", бе рок доайенът Bob Catley, който изпълни "The Story Ain't Over", а Tobi отбеляза, че тази песен е въплъщение на "кредото на AVANTASIA". Към края на шоуто белокосият вокалист на MAGNUM се появи отново с дайре в ръка и помогна на по-младия си приятел за "Mystery of a Blood Red Rose", за която пък Tobi каза, че "си струваше да се опита", като имаше предвид участието си в предварителния кръг на конкурса "Евровизия" през 2016 г.

   Трудно е да се предадат всички шеги и закачки, с които колоритният фронтмен изпъстряше паузите между песните, но ги имаше задължителните майтапи с косата и окосмяването, "жертви" на които паднаха Felix Bohnke и Oli Hartmann. Bob Catley бе главен герой във весела история, в която фенове го срещат на летище и припознават в негово лице "бащицата" Ozzy. А след като Tobias излезе с чаша червено вино и уж даде шанс на публиката да избере последната песен, обяви, че "демокрацията в рокендрола няма как да се получи" и отсъди, че "правилното парче за вас тази вечер е "Lost in Space"." Вероятно много от присъстващите са си мислели онова, което лидерът на AVANTASIA изрече от сцената: "Като гледате какъв купон е тук, сигурно си представяте какво става бекстейдж".

   Истинското рок пиршество обаче настъпи минути след 23:00 ч., когато бяхме върнати назад във времето до магичното начало на двете "Метъл опери" и подскачахме, и размахвахме ръце, и с пълно гърло пяхме "Farewell", "Sign of the Cross" и "The Seven Angels", за която цялата вокална мощ на AVANTASIA се отприщи върху ни и сигурно още дни наред ще кънти в уморените ни, но щастливи уши. Tobias Sammet и компания се сбогуваха с Варна и България, където винаги ще бъдат добре дошли.

Сетлист на AVANTASIA:
Intro: Symphony No. 9, Op. 125 (Ode to Joy)(Ludwig van Beethoven)
01. Ghost In The Moon
02. Book Of Shallows (with Herbie Langhans and Adrienne Cowan)
03. The Scarecrow (with Jorn Lande)
04. Lucifer (with Jorn Lande)
05. Reach Out For The Light (with Oliver Hartmann and Ina Morgan)
06. Alchemy (with Geoff Tate)
07. Invincible (with Geoff Tate)
08. The Story Ain't Over (with Bob Catley)
09. Dying For An Angel (with Eric Martin)
10. Twisted Mind (with Eric Martin and Geoff Tate)
11. Let The Storm Descend Upon You (with Jorn Lande and Oliver Hartmann)
12. Mystery Of A Blood Red Rose (with Bob Catley)
13. Lost In Space
Бис:
14. Farewell (with Adrienne Cowan)
15. Sign Of The Cross / The Seven Angels


   Така завърши първото издание на фестивала "Varna Rock", който в рамките на три дни ни срещна с музиката на AVANTASIA, W.A.S.P., RAGE, SONATA ARCTICA, DESTRUCTION, FIREWIND и много други. Макар да няма обявени участници за догодина, вече са в продажба билетите за "Varna Rock 2020", който се очаква отново да се проведе на плажа на "Аспарухово". Обещаващият старт на фестивала е заявка за силно завръщане и се надяваме организаторите от "Rock & Events" да работят с непресъхващ ентусиазъм, за да ощастливят още много фенове през 2020 г.

Текст: Florimel
Снимки: Станимир Сребър

 

  Чрез връзките по-долу може да разгледате близо 150 снимки от третия ден на фестивала "Varna Rock 2019":

SECONDAY
KROSSFIRE
SONATA ARCTICA
AVANTASIA




Коментари   (45)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


kik8 1.09.2019 18:38:27 отговори + 1 0
само нвзнам защо никой не споменава за липсата на така обещания превоз. и висенето до 1 часа за да се хване такси Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Христо 21.08.2019 20:04:50 отговори + 5 1
Всичко се оправи в изипей.Имало е проблем в системата и,но всичко е вече е наред. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

The Duke 21.08.2019 13:35:30 отговори + 5 2
Jorn е велик!
Иска ми се, да е повече фокусиран върху JORN и по-малко с участия на парче... образно казано.
Липсва ми "романтиката" от прог албумите му.

Авантейжа, не и за мен.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hellrider 20.08.2019 22:01:11 отговори + 16 2
Авантейжа са страхотни,гледах ги и в Чехия също,магия,в пълния смисъл на думата!Соната малко ме разочароваха,но не само заради лошия звук,някак самите те отбиваха номера...Добър фестивал като цяло,за догодина ще е добре да не променят нищо в последния момент като места,часове и т.н.,че хората си правят сметки все пак.Един,два автобуса също в повече може да пуснат,че само с един чакането е голямо докато се върне за следващите хора.Малко по-скъпа сцена с екрани също няма да е лошо да се направи.Промоцията за билет за догодина и да ти заредят 30 кинта също е готина,билета реално излиза само 40 и си се възползвах естествено.Чакаме да видим за догодина какво ще има. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sebastian 20.08.2019 17:05:18 отговори + 2 8
Защо "...първото издание на фестивала "Varna Rock"...? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Andi 20.08.2019 17:10:02 + 16 1
Защото е първо ! Провежда се за първи път! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Божо 17.09.2019 12:26:51 + 1 0
Предишният беше "Варна МегаРок" с други организатори. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гошо 20.08.2019 14:03:43 отговори + 2 16
Най-добрата група за вечерта бяха SECONDAY ,много неприятно прецакани от останалите "легенди".
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

on the edge 20.08.2019 15:02:04 + 20 1
Ей, голямото прецакване ... Seconday са лапетии и имат още много пердах да ядат. Страшно им се изкефих, имат потенциал. Но на фестивали така е - ако има проблеми с големите имена, по-малките го отнасят. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Andi 20.08.2019 13:16:41 отговори + 19 9
AVANTASIA и най вече LANDE спасиха фестивала ! Огромни !!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

........... 20.08.2019 10:37:54 отговори + 20 2
Авантазия - огромни, Ланде - чудовищен! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

христо 20.08.2019 10:11:18 отговори + 9 2
Неприятна изненада.Отивам в изипей да си взема остатъка от картата,но отговора беше,че нямам такъв. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

on the edge 20.08.2019 05:12:26 отговори + 21 5
Avantasia бяха чук! Те се кефиха, ние се кефихме - забележки нямам откъм тяхното представяне.

За организацията на феста няколко неща бих казал:
- Задължително да има видео стени догодина.
- Звукът на Sonata Arctica беше много зле. Пред сцената се чуваше само бас и барабани. На Avantasia се подобри, но не беше много по-добре.
- Бирата беше супер рехава. Изпих 5-6 единия ден и така и не ме хвана.
- Паркинг места имаше достатъчно. Аз лично паркирах на 10-ина минути пеш и нямах ядове.

С нищо конкретно не ме е отблъсна фестивал, нито пък да съм се влюбил в него. Ще чакам конкретни имена, за отида пак догодина.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Бай Дрегер 20.08.2019 09:17:03 + 19 4
Значи, паркирал си колата на 10 минути от феста, след което си изпил 5-6 бири. И как се прибра след феста, ако мога да попитам? С кола? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

on the edge 20.08.2019 14:45:58 + 5 22
@Бай Дрегер - Да, с колата си. И както казах - бирата беше супер лабава. Много добре знам кога и как съм с "напиването". Никога не карам в неадекватно състояние, тъй като съм опасен и за мен, и за околните. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Дрегер 20.08.2019 15:22:02 + 24 3
Опасен си, разбира се. Да караш на 5-6 бири е престъпление. Оттам нататък "ама, аз ги изпих в продължение на няколко часа", "много добре знам кога и как съм с "напиването", "нищо ми няма от 5-6 бири" и т.н. простотии, ги разправяй на някой друг. Дано да не утрепеш някой и дано ти вземат книжката за дълго. Не, че хора, които карат на 5-6 бири би ги спряло това, че нямат книжка, де. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

on the edge 21.08.2019 09:52:12 + 6 11
@Бай Дрегер - Аман от антиваксари като теб. Аз му казвам, че бирата беше рехава като вода и няма значение дали си изпил 1, 5 или 10 - няма напиване с нея. Обаче ти четеш "5-6 бири" като един типичен противник на Истанбулската конвенция и давай ... каквото му е удобно вече и раздава морал. Аман! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

tyr 23.08.2019 15:30:11 + 8 0
On the edge -президент! Единственият на тази територия, който знае кога е опасен за другите и за себе си. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Филипов 19.08.2019 23:24:14 отговори + 13 2
За съжаление THC пак просраха нещата и натрупаха всичкия бас front of stage. Както миналата година на пристанището. Само този път сцената беше малко по-ниска и бяха 3 реда, а не 4. И имаше 3 метра разделител за публиката за кабелите към пулта. Ако някой беше там (в центъра) нищо нямаше да чуе. Да, похвалих ги за Челопеч, но явно сцената там беше ниска и не можеха да направят така. Да видят как го правят другите и да разнесат баса по цялата ширина на сцената. Толкова ли е трудно? В резултат отпред се виждаше, но не и чуваше. Можеше да се слуша нормално зад пулта и навън по плажа.
Относно шоуто на Avantasia:
Гледах го преди месец в Чехия. Малко по-дълго с една песен. И отзад имаше видеостена, а не платно с картинка. И двама гост-вокали в повече (Ronnie Atkins и Oliver Hartmann).
Други познати са го гледали с Будапеща през май към 3,5 часа.
На пристанището на предишното място имаше чалга и рап. И 15 минути заря. И неправедна музика до малките часове.
От бас на Sonata Arctica не се чуваха нито китари, нито вокал.
Засега ще спра до тук.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Любо 20.08.2019 00:10:16 + 8 3
Наистина, ние бяхме на 3-4 метра вдясно от пулта на озвучителите - басът наистина скриваше всички останали инструменти, като при Соната беше най-зле, за Avantasia не се оправи особено. А толкова музикални групи, съвсем страдат от такова звуково осакатяване.

Което не попречи да се разбия, де, беше велико и като цяло съм супер доволен от феста. Просто по-малко бас да има
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 20.08.2019 02:04:41 + 1 5
В репортажа пише, че Хартман е бил и тук? Аз пропуснах последния ден, но не е лошо да се изясни. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cronos 20.08.2019 11:44:42 + 8 3
Oliver Hartmann - китариста от дясно! Как си го видял в Чехия а тук не? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Божо 17.09.2019 12:31:56 + 0 0
Рони Аткинс по здравословни причини го нямаше - счупил си няколко ребра. За Хартман не знам какво се е случило. И наистина, басите бяха прекалено усилени. Но високата сцена си трябва. Иначе опъваш врат като жираф, а по-ниските въобще нямат шанс.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 19.08.2019 21:25:54 отговори + 14 7
Несъмнено дин от най-добрите концерти в послвдните години! Гледах Авантейжа на живо от Вакен преди някоя друга година и ми направиха силно впечатление. Казах си, правят толкова велико шоу, защото са във Вакен и фи излъчват на живо в цял свят. Да, ама не! Снощи бях свидетел на един от най-добрите концерти, които съм гледал! Първо Аксепт, после Мвноуор, сега и това Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 19.08.2019 21:27:28 + 5 10
П.С. Извинявам се за грешките - от телефон пиша! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Санд 19.08.2019 22:38:09 + 18 4
Гледах ги на (май) последната Каварна и там си бяха също мега впечатляващи. Просто е страхотен спектакъл на живо. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Минувач 19.08.2019 19:04:53 отговори + 8 16
Представям си колко им е било приятно на Avantasia да свирят на сцена, където ужасно смърдеше на кебабчета.
Направиха страхотно шоу. Много по-добри бяха от wasp
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

abcd 19.08.2019 19:32:20 + 10 4
Ако вятърът духаше в обратната посока, нямаше да им мирише. Няма угодия Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Occulta 19.08.2019 20:17:11 + 31 5
Стига вече с тея кебапчета, още от Каварна са ви голям трън в очите. Хората, родени по тези ширини, ядем кебапчета, както тези, родени в други - вурстове. Няма нищо срамно и не виждам защо постоянно трябва да се коментира. Ако ядем кроасани на феста, по-приемливо ли ще е? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

To Occulta 19.08.2019 22:11:30 + 8 3
Не, просто трябваше да са по-далеч Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Occulta 19.08.2019 17:28:45 отговори + 32 8
На третия ден успях най-сетне да се озова в зоната около фестивала. Поради лични си мои причини не можех да участвам пълноценно, но това, което видях и чух отстрани, беше много добро. Имаше чудесен летен фестивален дух, много добро настроение сред хората. Когато всички са настроени така, няма значение, че групите не са мега. Липсваше откровеното чувство за печалбарщина, което напоследък съпътства концертите. Имаше нещо от романтиката на Каварна. Мога само да съжаля хората, които не могат да я усетят. Знам, че има такива. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

abcd 19.08.2019 19:30:49 + 16 5
Абсолютно! Най-точният коментар, който съм прочел относно фестивала. Надявам се за догодина да запазят същия дух! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Far and Away 19.08.2019 17:19:13 отговори + 5 0
Някой може ли да ме ориентира как изглеждаше зрителската посещаемост по дни Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


кот такова 19.08.2019 17:27:07 + 8 2
1ви ден 3-4000 2ри ден 7-8000 , 3ти ден 5000 Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Минувач 19.08.2019 19:09:39 + 15 2
Аз лично останах с впечатлението, че третия ден имаше повече хора, отколкото на wasp. Или поне публиката беше много по-ентусиазирана Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Far and Away 19.08.2019 21:45:23 + 6 0
Благодаря за отговорите Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Andi 20.08.2019 16:01:48 + 12 2
Посещаемостта беше най-голямото разочарование, средно около 4000 за фестивала, което е просто нищожно.....за жалост в последните години, критерия на родния метъл фен е критично занижен, което от своя страна води до организацията на фестове по села и паланки, като вълчата, лисисичата пътека и тем подобни.....Да се надяваме на по-големи имена догодина, както за Хилса , така и за Варна ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

кот такова 19.08.2019 14:48:28 отговори + 20 7
С очите си видях опашка за билети за догодина , купих си и аз. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сокол 19.08.2019 13:17:57 отговори + 31 5
Красив финал с Avantasia. Добър фест стана, догодина още по-добър да е! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kris_Genov 19.08.2019 12:58:07 отговори + 27 5
Беше Велико! Страхотен фест! Avantasia направиха страхотно шоу! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сепултур 19.08.2019 12:01:55 отговори + 19 7
Като цяло бива. Но ако продължават да работят по този начин ще има и по-мощни издънки от лошия звук, липса на транспорт, лошо обслужване на баровете и куп дребни недомисмици.
Наемете си професионалист, той ще си из ие парите, но ще станете N:1
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Някакъв фен 19.08.2019 12:10:22 + 34 8
Всъщност цените вътре, бяха по-ниски от тези на околните кръчми. Обслужването....припомнете си последните концерти в софия, как се преливаше от кенчета в чаши и пр.. Транспортът, ами напливът беше голям, то трябваше влакови композиции да пуснат, за да стигнат. Централния плаж в никакъв случай нямаше да може да поеме толкова народ, мащабът си беше сериозен. Отделно тук поне имаше НЯКАКЪВ паркинг и палатки и кемпери. А дребни недомислици винаги се случват, на всеки. Каквото беше, беше. Мина добре, догодина пак. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Браво 20.08.2019 09:12:01 + 8 1
Не е сериозно да сравняват цената на рядката бира с тази в заведенията както и едно лошо обслужване с друго по-лошо.
Има нужда от консултант, дори Wacken има такъв.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Яско Хаяско 19.08.2019 11:45:15 отговори + 33 5
Avantasia направиха голямо шоу!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


................... 19.08.2019 11:27:05 отговори + 30 8
Супер беше. Искам догодина пак. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".