Ударно начало на фестивала "Varna Rock 2019"

17 авг 2019, 10:59 ч. 5338 / 21 35
пред./следв.

   Дори и да не сте били вчера в "Аспарухово", няма как да не сте разбрали, че на плажа във варненския квартал се случва нещо екстремно. И ако сте по-любопитни, щяхте да знаете, че това е първият ден от "Varna Rock 2019", организиран от "Rock & Events". Защото днес там ще има и фестивал на хвърчилата, но със сигурност няма да е толкова шумно. Ситуацията ще се промени скоростно отново вечерта, когато ще започне вторият ден от "Varna Rock". Но за него - утре. Сега да преминем към началото на фестивала, от който Варна наистина имаше нужда. Преместването му на плажа в "Аспарухово" (на няколко километра от първоначално обявената локация) изненада народонаселението като гръм от ясно небе. Създадоха се комитети за линчуване на организаторите, стигна се до подписки и кампании в социалните мрежи за отнемане на гражданството им, в коментарите все по-често се срещаха думите "съд" и "затвор" в едно изречение, масово се настояваше за въстания, революции и т.н.

   Въпреки целия този негативизъм, преместването от южния балкон на източния се оказа успешен ход, а новата локация - едно много добро решение - плаж, море, въздух, пространство, липса на случайно попаднали елементи, настояващи за Лепа Брена, и друга паплач, и най-вече - спокойствие. Баровете - пълни, привлекателни девойки обикалят с всякакви (алкохолни) предложения (не всички момичета бяха брандирани, за съжаление), срещаха се и младежи със странно поведение, но това най-вероятно се дължеше на влиянието на огнената вода. Имаше и бира, и скара, и мноооого пясък. Друго си е, разбира се, да се изопнеш на нагрят асфалт, но организаторите нямаха времето да асфалтират плажа и се наложи да се лежи, седи и други работи на пясъка. Имаше и много приятелски срещи, което е една от ценните случки на подобен род събития. С транспорта работата беше малко хаотична, имаше обявен допълнителен превоз, автобуси с променено до късно разписание и "копърки" с християнски души, за да не дерат кожи. Обаче все пак фестивалът беше във Варна. Не във Вълчи дол или на някоя ливада край магистралата. Така че, ако някой не може да се ориентира в един от най-големите градове в България, вероятно няма да може и в някоя високопланинска махала. Толкова.

   И още нещо, което съвсем не е маловажно - саундът беше на високо ниво. Родните банди звучаха добре, бяха по-тихи, а за DESTRUCTION и RAGE всичко беше изпипано. Можеше и по-мощно, но в "Галата" щяха да си леят куршуми. Имаше и пожарна команда, полиция, лекарски екипи, охрана - може да не стигнем скоро големите западни образци, но се движим в правилната посока. Да, по четири-пет групи на ден не е грандиозен фестивал. Но е много по-добре от нищо, нали? Колкото от посетителите да попитате и тези, които по една или друга причина не дойдоха, ще получите различни мнения за това на какво точно са присъствали или не са присъствали.

varna rock 2019

 

   Иначе всичко с "Varna Rock 2020" започна още преди и една група от "Varna Rock 2019" да е изсвирила и една нога. Билети вече се продават "на зелено", работи се за следващата година и мястото, засега, ще бъде абсолютно същото - на плажа в "Аспарухово", край неговите трудови хора. В 18 ч. на 16 август, както беше обявено по програма, чудото започна. Във Варна са правени опити за рок фестивали, които винаги са потъвали в морето и след време изследователите ще започнат да намират останките им, както откриват запазените корпуси на отдавна потънали плавателни съдове.

   Обаче след като CATORGA се качиха на сцената, на все още малкото присъстващи стана ясно, че това събитие ще го бъде. За незапознатите - CATORGA са банда от София, която изпълнява свой вариант на алтернативен метъл с дама на микрофона, тежки рифове и вокали, които варират от високите до ниските регистри. Излезлият тази година мини-албум от пет композиции "Докога" беше представен в рамките на тридесетина минути. Добро изпълнение, а бандата има всички основания да стане фактор на родната сцена.

catorga

 

   Единственият варненски представител на този фестивал е дет енд рол взвода DRIVE YOUR LIFE. За съжаление, други варненски изпълнители няма. За екстремна Варна DRIVE YOUR LIFE са "тези ги знаем и даже сме пили с тях". За останалите - група, която не спира да работи, с познати стари кримки, около които с години се върти екстремната сцена в така далечния за някои морски град, който има квартал като "Аспарухово", и до който се стига като се пресече Аспаруховия мост. А ако се идва от Бургас, дори и по моста не се минава. DRIVE YOUR LIFE изкъртиха песъчинките, спретнаха не една, а две стени на смъртта, феновете завъртяха мошпитове и чуха, а и не само те, близо час стегнат, изпипан и по моторхедски суров рокендрол. DRIVE YOUR LIFE направиха премиера на нова песен, без да пренебрегнат любимите вече "Where We Belong" от втория им диск "The Wizard of Death", "Sound Attack" от едноименния първи, "Love and Hate" и "I'm Coming". Феновете пред сцената започнаха леко да се увеличават. Последваха "Dark Shadows" и "Born from Riot". Новата композиция "The Devil's Pass" залепна в средата на сета.

drive your life

 

   И започна приготовлението на сцената за десанта на германската бригада DESTRUCTION. Те дойдоха във Варна с чисто новия албум "Born to Perish", с наполовина чисто нов състав и с настроение да мачкат. И им се получи. Имаше както нов материал ("Born to Perish" и "Betrayal"), така и стари парчета - "Bestial Invasion" и "Invincible Force", както и "Tormentor" и дори "Antichrist" от най-първото демо на немците. Всъщност дългосвирещият им дебют "Infernal Overkill" беше представен доста подробно без абсолютно никакви възражения от публиката. Новите композиции наистина звучат много стегнато. Вторият китарист Damir Eskic се е вклинил в състава толкова добре, че въобще не стои като в небрано лозе. И той, и новият барабанист Randy Black имаха достатъчно пространство, като дори получиха и възможност за самостоятелна изява - Randy с кратко дръм/тех супер-дупер соло преди интензитета на "The Butcher Strikes Back", а Damir - със сола и рифове, които обикновено преди Mike жулеше. На него пък му беше комфортна ролята на втори китарист, макар че той никога няма да бъде в сянка. За Schmier какво толкова да кажем? - Висок и хванал онзи Дийн-бас, приличащ повече на гьостерица, сновеше като крал по сцената и раздаваше вокални ритници. Ако трябва да се върнем в началото на сета на DESTRUCTION, той започна с "Curse the Gods". Имаше и "Nailed to the (Fuckin') Cross". Лудия касапин надзърна от "Mad Butcher" и както стана пределно ясно - "The Butcher Strikes Back", където чухме и якия звук на моторния трион. Къде без "Life Without Sense" и химна "Thrash Till Death". Най-тежката група от "Varna Rock 2019" приключи с апломб и раздаване на кенове бира. И най-важното - DESTRUCTION на живо са като доброто старо вино, а не като изветряла бира.

Сетлист на DESTRUCTION:
01. Curse The Gods
02. Tormentor
03. Nailed to the Cross
04. Born to Perish
05. Mad Butcher
06. Life Without Sense
07. Antichrist
08. Betrayal
09. Drum Solo + The Butcher Strikes Back
10. ......
11. Thrash Till Death
12. Bestial Invasion


schmier

 

   Дойде и кулминацията. RAGE са свирили вече няколко пъти в китната ни родина. Но този концерт беше специален. Много специален - емоционален, красив, внушителен. RAGE и LINGUA MORTIS ORCHESTRA изнесоха спектакъл. Претвориха крайъгълния "XIII" в звук и светлина. Балансът между група и оркестър беше, ако не перфектен, то изключителен, атмосферата - завладяваща. За първи път този албум прозвуча целия пред българските фенове, които бяха на плажа в "Аспарухово". LINGUA MORTIS ORCHESTRA беше съставен от български музиканти, които влязоха в пълен синхрон с немската интернационална троица - Vassilios Maniatopoulos, Marcos Rodriguez и внушителния мозък, вокалист и басист на RAGE Peavy Wagner. Илюзията беше за симфоничен концерт. Спектакълът нямаше да бъде това, което беше, ако на сцената с осанката си на пълководец не беше диригентът Pepe Herrero, който е и китарист на испанската банда STRAVAGANZZA. Заради облеклото си, в началото, предизвика леко учудване, но после всичко си дойде на мястото. Произведението "XIII" е замислено и създадено като единна творба по примера на класическата музика. Всичко протече по траклиста на диска, като единственото отклонение беше в края с "Higher than the Sky", която е от предишния "End of All Days". Тук вече имаше свобода, както за оркестъра, така и за Marcos Rodriguez, който изпя "Holy Diver" на великана Ronnie James Dio и се заигра с основната тема от "Междузвезни войни". Концерт-спектакъл, който едва ли ще се повтори повече или по-скоро едва ли ще се повтори повече в България.

   Ако трябва да правим някакви изводи за първия ден на тридневния фестивал "Varna Rock 2019", то те биха били такива - на първо място никъде не се предлагаше шкембе, който е ходил за риба, е ходил за риба, който е копал на село, е копал на село, който е бил на плажа в "Аспарухово", а това не е в Югозападна България, е гледал или слушал по лично усмотрение CATORGA, DRIVE YOUR LIFE, DESTRUCTION и RAGE с LINGUA MORTIS ORCHESTRA. А, да, имаше пълнолуние, море, бира, сърдечни срещи, децата дивяха на воля по плажа, викове "Слейъргхххххх" (без тях няма как), вечерният час беше спазен, българската публика е най-брутално яката в света, и нямаше фойерверки.

   Продължаваме довечера с VELIAN, SEVI, FIREWIND и W.A.S.P. И ще очакваме и неделя.

Сетлист на RAGE & LINGUA MORTIS ORCHESTRA:
Overture
From the Cradle to the Grave
Days of December
Changes (Part 1: Sign of Heaven)
Changes (Part 2: Incomplete)
Changes (Part 3: Turn the Page)
Heartblood
Over and Over
In Vain (I Won't Go Down)
Immortal Sin
Just Alone
Higher Than the Sky & Holy Diver

 

Текст: Alatriste
Снимки: Станимир Сребър


   Още от рано сутринта в галериите ни може да разгледате над 150 снимки от първия ден на фестивала "Varna Rock 2019". Ще ги намерите от следните връзки:

Общи
CATORGA
DRIVE YOUR LIFE
DESTRUCTION
RAGE & LINGUA MORTIS ORCHESTRA

 

peavyКоментари   (35)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Сик 20.08.2019 15:41:11 отговори + 3 5
А проблемите със златните карти защо никой не коментира?Ташак ВИП зона,с нищо насреща.В офисите на Изи пей подвеждаха хората,като не им обясняваха,че със стоте лева не зареждат картата,а само 30 отиват за консумация.70-за тъпата ВИП зона,дето извън нея се виждаше по-добре.Днес пък-срив във системата им,и не се знае,кога ще може да се изтеглят остатъците от средствата в картите.Аматьорски изпълнения отвсякъде.Превозът-същата работа.Искам да си платя такси,но такива няма.Губели от празния курс до Аспарухово,и не ходили до там.Вземаха само при обратен курс към Варна.Това варналии го знаеха,каза ни го и таксиметров шофьор.Организаторите от Тутракан ли са?После-как няма да се ядосваш?!Осират готиния фест,и страхотното представяне на групите. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Некъф 19.08.2019 09:44:36 отговори + 16 7
Доста помия гледам изливате един срещу друг, но което си е право, право си е - всеки закупил билет за събитието и организирал пътуването си е в пълното си право да недоволства срещу организацията! Това, че има хора, които желаят нормално придвижване по време на феста не ги прави мрънкачи. Все пак има и хора с малки деца. От друга страна, тези които ги плюят и маат пеша с километри по мръсните улици и "чистия" въздух не ги прави трюта. Аз също ходих пеш от Академик до Овча купел и след Слейър и след Джудас, не щот нямаше транспорт, а щот бях екзалтиран и от кеф не чувствах умора. Но имаше хора, които едва вървяха. Тъй, че всеки е в правото си да изисква удобства за средствата, които е вложил.
Само едно нещо не мога да разбера - как за има-няма няколко години станахте толкова озлобени един срещу друг и тотално запратихте метъл братството в калта? Ходя по концерти повече от 20 г., но такова нещо нямаше....Мъка...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сериозно? 19.08.2019 11:17:06 + 9 8
Като излизаш с пълни торби от Била държиш ли сметка на продавача как ще ги занесеш до вкъщи? Ако купуваш мебели, има услуга превоз ама тя се плаща допълнително нали?
Организаторите на концерт организират концерт а не екскурзия + концерт.
За децата са се погрижили - до 7 години влизат безплатно. Или искаш и бавачки да им се осигурят?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Некъф 19.08.2019 13:05:02 + 8 6
Детинско и неадекватно сравнение... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сериозно? 19.08.2019 14:07:57 + 7 6
Неадекватно и детинско е твоето. И абсолютно невежо. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

just a fan 19.08.2019 17:22:34 + 7 2
На големи западни фестове се плаща, за да те возят от и до мястото на провеждане и пак не е сигурно, че ще те стоварят пред вратата на хотела или фестивала. Обикновено се налага да повървиш. След като си с малки деца, качи ги в кола и да ти е мирна главата. При нас не само, че фестът е в рамките на града, но и са се постарали да пуснат БЕЗПЛАТНИ автобуси до гарата и пак има недоволни, че се чакало половин час! Алоооу, във Варна някои градски автобуси минават на толкова! Не ми стана ясно само защо обещаха, че ще има градски транспорт с удължено работно време, това им беше грешката - общинската фирма е доста ненадежден партньор, за да даваш такива обещание, преди да е сигурно всичко. Не че частната, осигурила шатълите, е от най-читавите (пропускала е курсове и т.н.), но такова е нивото на обслужването - не само на феновете, но и на всички ползващи услугите им във Варна. То май няма голям избор и съчувствам на организаторите, че им се е наложило да работят с тях. Сигурно са имали доброто желание да се случат нещата, но някой некадърник им е попречил да осъществят намеренията си. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сокол 19.08.2019 07:58:57 отговори + 12 0
Перфектен първи ден. И четирите банди си заслужаваха и чудесен звук, освен малко на Rage. m/
Rock on!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пръстче 18.08.2019 23:36:35 отговори + 5 12
Грозно написан репортаж! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Peavey 18.08.2019 10:44:43 отговори + 14 10
Rage + Lingua Mortis Orchestra. Единственото заслужаващо си тази година. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


АзАзАз 18.08.2019 00:57:12 отговори + 19 2
Звукът на Distruction беше много добър, кристално чист, но на Rage нещо тотално се промени, не се чуваше добре, имаше някакво кънтене.
Който е измислил кебабчетата да се пекат на 10 метра от сцената, е абсолютен идиот. Омирисахме се на кюфтета. Ужасно беше.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Или пък? 17.08.2019 21:49:31 отговори + 21 7
От 19 коментара, само един засяга музиката. Всичко останало е за объркани планове, инфраструктурни предложения, куцане на транспорта и др. Напълно съм съгласен, че не е приятно плановете ти да се обърнат с краката нагоре, но никой не взима предвид, че същото може да се е случило и с организаторите. Според мен хората са се постарали доколкото е възможно, да оправят кашата, защото никой няма интерес да прецаква феновете. Мисля че, никак не е лесно да организираш концерт с една или две групи, камо ли фестивал от 3 дни с по няколко групи. Възможно е тези недоразумения да са били от фактори, които са отвъд контрола на организаторите. Яд ме е, че не мога да присъствам поради лични причини, затова си продадох билета преди няколко дни. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сокол 17.08.2019 18:25:17 отговори + 17 6
Разкошен първи ден! Почва вторият и WASP! m/ m/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Опиниън 17.08.2019 18:00:16 отговори + 14 8
Общината можеше да реши доста от проблемите на преместването с малко средства и ресурси, but whatever. Иначе фестът до момента е бонбон. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

....... 17.08.2019 22:42:58 + 6 8
Общината им е дала достатъчно пари, да се оправят. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Опиниън 18.08.2019 00:02:26 + 18 2
Общината даваше пари, когато фестивалът беше Varna Mega Rock и се организираше от самата нея. От тази година ситуацията е много по-различна. Организаторът вече е Rock & Events, заради което се случи целият панаир фестът да не е на Морска гара. Давам жокер - сцената на Морска гара за празникът на Варна (15.08). Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dr.Gore 17.08.2019 15:47:49 отговори + 23 19
Е та вие една част от улица, един скапан мост и още малко ли не може да изминете? Много глезени станахте май?!? Аз си спомням след първия Slayer, че с едно другарче ходихме от Академик до централна гара пеша. Но явно концертите вече трябва да са с 5 звезди, шезлонги, масажисти, коктейл и знам ли още какво. А то си има места с такива неща, но те са за друга аудитория. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


:-) 17.08.2019 15:53:34 + 24 11
Аз се сетих как след Джудас на Академик вървях километри пеша. И не само аз огромна тълпа. И никой не мрънкаше. Явно така трябва пак. По 3 концерта на година. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

браво 17.08.2019 17:40:06 + 16 13
Ами хората не се чувстват добре, когато няма такси да ги вземе от входа на хотела до входа на фестивала, а после да ги върне обратно по същия път. Ако няма автобус на 5 минути от леглото им, който да ги закара пред сцената. Да се чудиш с толкова много претенции как не са си купили кола?!? Защото в София НИКОГА не сменят мястото на концертите и ВИНАГИ се интересуват дали всеки един от закупилите билет живее до новото място или си е взел хотел на 5 минути от там?!? А, да, и няма как да пропуснат да организират денонощен транспорт до всяко едно кътче на града! Ама то глезотията не познава град, ходи си по хората... Става дума за местене от един квартал на града в друг, да му се не види! Не от Марс до Венера! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 17.08.2019 17:58:16 + 11 12
Има разлика между преместване на концерт в София и преместване на концерт във Варна, на който огромната част от публиката е от София. А дори и в София винаги се недоволства при смяна на локацията. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 17.08.2019 15:28:54 отговори + 27 15
Тонът и размахването на пръст срещу "мрънкачите" са адски отблъскващи. Писали сте много по-обективни репортажи, това няма място тук. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

:-) 17.08.2019 15:47:15 + 12 20
Като гледам не си отблъснат ами стоиш тук и коментираш Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 17.08.2019 20:33:56 + 13 8
Смешко Сайтът не е лош, предлагам критика и вече авторите да си решават. Така като гледам из коментарите, съвсем не съм единствен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

:-) 18.08.2019 09:09:42 + 11 9
Тобиас хубаво ви го каза : "Хейтърите са винаги по-гръмогласни от тези, които те харесват"

А ти май забрави, че излъга, че си във Варна
Сега ще кажеш, че си бил само за първия ден или че си писал от телефона докато Firewind са били на сцената, защото не си им фен, нали?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 19.08.2019 02:32:45 + 4 6
Ама вие сте били двойка, това обяснява нещата... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Педагог 19.08.2019 12:01:56 + 5 3
Този пък "предлага критика"

Предлагач на критика

Ако можех да имам едно
магазинче със две полички,
бих предлагал ... познайте какво?
- Критика! Критика за всички.

“Вземете! С отстъпка за Вас!
Всеки трябва критика да има!”
И на всеки бих давал аз,
колкото трябва за трима.

А на тоз, който няма пари
и отвънка само наднича,
бих му дал, без да плаща дори,
всичката своя критика.

Джани Родари
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Keeper of the seven keys 17.08.2019 14:56:49 отговори + 33 15
Мен пък ме бОли да не казвам кое от иронията на авторчето към тези, които с пълно право си недоволстваха от организацията. Не може буквално само няколко дни преди самия фестивал да сменяш мястото ей така и да не се зачудиш какво става с хората, които си запазиха хотелите и квартирите далеч преди това. Уж някакви автобусИ щели да пускат, а то се оказа ЕДИН-ЕДИНСТВЕН, който първо взимаше хората от ЖП гарата и ги караше до фестивала, след което се връщаше да взима следващите... След края на концертите положението беше още по-трагично- пак ЕДИН-ЕДИНСТВЕН рейс, претъпкан до край, взимаше от някаква спирка хората, след което не спираше на следващата спирка по очевидни причини, тъй като нямаше повече място и след като само един автобус е наличен, имаше хора, които са се прибрали чак 2 часа след края на концерта. Беше пълно с хора около мен, които не знаеха нито кога трябва да дойде рейса, нито откъде точно взима, а ушевите отбиваха тоя въпросен рейс от друга спирка и хората се чудиха какво става. Няколко приятели днес ми разказаха как те и хората около тях не са знаели дори от коя спирка точно се хваща този автобус (т.нар.шатълИ) и са се чуди ли дори откъде точно тръгва, тъй като са знаели само, че тръгва "от гарата". Така че "евала" на организаторите, догодина могат да го направят първо на това място, а 2 дни преди фестивала да го изместят на Златни пясъци. Авторчето ако иска пак може да им пляска и да иронизира хората. Дано се почувства по-добре.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 17.08.2019 15:25:24 + 17 8
Транспортът наистина беше под всякаква. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dr Freeman 17.08.2019 12:28:59 отговори + 21 17
Ако не бяхте плюли по Цонко Бобонко, Варна мега рок още щеше да си е на Морска гара. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Някой си... Запознат. 18.08.2019 18:51:50 + 10 4
Хората научиха една НЕголяма част от делата на Цонко в миналогодишното издание на Варна Рок. Плюваните по негов адрес са повече от заслужени.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fight 17.08.2019 11:59:47 отговори + 32 10
Иронията за мрънкането издиша. Хората недоволстваха не заради мястото, а за това, че се сменя в последния момент. И бяха прави. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Карлос 17.08.2019 11:44:35 отговори + 12 18
Е мрънкачите може да започват! Те са трима започнаха от снощи в F. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


браво 17.08.2019 11:41:17 отговори + 21 7
Много готин репортаж! А за другата година организаторите могат да помислят за морски транспорт между плажа на Аспарухово и Морска гара - за всички ощетени от сегашната схема... Не, че не е правено и преди, а сега щеше да е точно на място, но явно е нямало време да се организира. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Occulta 17.08.2019 11:37:07 отговори + 44 17
Стилът на списване на статията е толкова противен, че не успях да я дочета. Анатемосването на правото на хората да реагират срещу станалото симптоматично напоследък преместване на събитието в последния момент не е признак на широка скроеност и оптимистичен дух. Всъщност е признак на трансформация в безволеви планктон. Но авторчето дори не съзнава... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

... 17.08.2019 12:58:32 + 21 6
О, това е олекотената версия, да видиш кво е в оригинала... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Глупости 17.08.2019 13:28:34 + 16 23
Даже са се изказали твърде меко към мрънкалниците. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".