Fish се раздаде за българската публика на 5 октомври в София

6 окт 2005, 16:13 ч. 507 / 8 6
пред./следв.
Повече от две години след гастрола си в курорта Банско, екс-вокалистът на MARILLION Fish се завърна за нов концерт на родна земя, този път по покана на "СМЕ" като част от ежегодно провеждащия се в София музикален фестивал "Music Jam".
   Около 2-2500 души станаха свидетели на на тричасов концерт, половин час от който полагащ се на подгравящата група, българите O.J. BAND, изсвирили 6 песни и изпратени с аплодисменти от дошлата, за да види и чуе поредната легенда от 80-те, публика.
   Самият Fish, заедно с непознатия си бенд се качи на сцената точно в 21 часа. Първият част от сета шотландецът остави за соловата си кариера, като всеки от албумите му, с изключение на първия бе представен с по 2 -3 песни. Fish не изненада никого с поведението си, като централна роля през този час се полагаше на българската водка "Flirt".
   След петминутния антракт, без дума и стон Fish и бандата му се качиха на сцената, за да изпълнят на живо целия "Misplaced Childhood", отбелязвайки 20-годишнината от излизането му. Заедно с втория час от шоуто публиката се преобрази и започна да помага с пеене още в откриващата "Pseudo Silk Kimono" - мигове на изтръпване и нежна носталгия. Нататък по реда си минаха всичките 10 песни от албума, като естествено най-голям отклик предизвикаха "Kayleigh" и "Childhood’s End".
   Концертът свърши с изпълнението на още две песни на творчеството на Marillion - "Incommunicado" и "Market Square Heroes".
   Въпреки недостатъците като небалансирания звук, постоянно съскащия микрофон, едва чуващите се клавири и поизморения и не звучащ като преди 2 десетилетия глас на Fish, планинецът ни върна с тези 2 часа в неизживяното ни детство, а за другите просто даде повод да покажат прилежно поддържаните си костюми. Важните бяха феновете на Fish и MARILLION, а те останаха доволни.

   Вечерта на 5 октомври бе помрачена и от традиционната за концертите на "СМЕ" "автодъмпингова" (но и носеща чиста печалба) практика от продажба на евтини покани "на черно", всъщност извършвана съвсем открито пред касите и главния вход на НДК.
   Както и на концерта на BLACK SABBATH през лятото, публиката преминаваше неконтролирано от едни сектори в други, независимо от цената на местата в тях, което пък обезсмисли закупуването на скъпи билети, тъй като на практика и с евтин билет можеше да се стои на скъпо място.


Коментари   (6)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Roro 14.10.2005 13:07:28 отговори + 0 0
В този концерт определено имаше душа! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

yin&yang 7.10.2005 19:06:08 отговори + 0 0
Velik live!!!!Lipsvashe Samo Ne6to Ot Clutcing at Straws! Velik Album Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Eagle 7.10.2005 13:44:27 отговори + 0 0
Ясно. Значи това че е "oste ot samoto nachalo s FISH" го прави велик. Въй въй въй. Стиф Ротъри е велик, този е просто музикант Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

didi 7.10.2005 13:11:46 отговори + 0 0
Razbirai,Orlyo,che Frank Usher e oste ot samoto nachalo s FISH,a ne e nqkakuv sluchaen chovek.Inache konecrta beshe smazvast,a FISH pokaza kakuv golqm artist e ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Eagle 6.10.2005 21:33:27 отговори + 0 0
Frank Usher - guitar and Steve Vantsis - bass
Тия са някакви знаменитости така ли трябва да разбирам?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Жорж Радушев 6.10.2005 19:20:27 отговори + 0 0
Малко корекции в дружески тон!

1. За съжаление не чакахме само година от концерта в Банско, а малко повече от две.
2. Всъщност "непознатия" бенд на Fish си е доста познат с личности допринесли много за соловата му кариера, като Frank Usher - guitar and Steve Vantsis - bass.
3. Първият му солов албум бе представен с Big Wedge. Всъщност единствения албум без изява си остана неговия трети поред - Suits. За сет-листа виж форума!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".