ФОНДАЦИЯТА отбелязва 80-ия юбилей на Кирил Маричков с концерт на 30 октомври

5 яну 2024, 13:56 ч. 1260 / 37 10
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Супергрупата ФОНДАЦИЯТА празнува Кирил Маричков на 80 години - на 30 октомври в зала 1 на НДК

Ще има много изненади, а специален гост е Валди Тотев

Супергрупата „ФОНДАЦИЯТА празнува Кирил Маричков на 80 години“ с неповторим концерт на 30 октомври 2024 г. в зала 1 на НДК. Празничното събитие, в което главен герой ще бъде легендарният Кирил Маричков, ще се случи точно на рождения му ден (30 октомври). На сцената до него ще бъдат останалите 4-ма от супергрупата на България - Дони, Иван Лечев, Славчо Николов и Венко Поромански, а специален гост ще е обичаният им колега и приятел Валди Тотев. Музикантите планират още много изненади, които ще зарадват не само именития рожденик, но и всички в залата в паметната вечер на 30 октомври, а какви ще бъдат те ще стане ясно съвсем скоро.

Билетите за концерта „ФОНДАЦИЯТА празнува Кирил Маричков на 80 години“ вече са в продажба ексклузивно в системата на Ticketportal.bg, както и Билетния център в НДК, Билетна каса на зала „Арена София“, книжарници Booktarding, Office1Superstore и бензиностанции OMV. Цената им е от 50 до 100 лв. според мястото в залата.

Емблематичният музикант „зодия Щурец“ през април миналата година пусна автобиографичната си книга – Кирил Маричков „На прага на времето“. С нея авторът емоционално и елегантно отбеляза и 55 години от основаването на легендарната българска рок група „Щурците“. Книгата представя подробно житейския и творчески път на забележителния музикант от детството му до на най-силния период в историята на „Щурците“ – 80-те години на ХХ век. Не случайно групата е сред претендентите за титлата „най-влиятелна рок група на 20 век“, а само малка част от хитовете им са „Рок в минало време“, „Вкусът на времето“, „Конникът“, „Клетва“, „Вълшебен цвят“, „По пътя“ и много, много други. Голяма част от вечните песни на „Щурците“ ще звучат и в изпълнение на ФОНДАЦИЯТА на 30 октомври в зала 1, а със сигурност и в изпълнение на публиката.

„Чувствам се късметлия, защото осъществих голяма част от мечтите си“, споделя легендарният рок музикант преди 5 години, когато с ФОНДАЦИЯТА отбелязват заедно и 75-ия му рожден ден.

Тази есен празникът ще бъде още по-вълнуващ. На 30 октомври всички в залата, заедно с Кирил Маричков, бляскаво ще отбележат 80 изпълнени със смисъл, музика, емоции и много труд години.

 

Фондацията - Кирил Маричков



Коментари   (10)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


*** 9.01.2024 00:37:04 отговори + 8 3
Аз съм голям фен на Глен Хюз и преди Пърпъл, предполагам, ника ти идва от там. Гледал съм вероятно 100 концерта, вероятно повече, имам автографи от много големи звезди, вкл Блекмор. И съм бленувал да ги видя на живо през 80-те. Случи се много по-късно, когато почнаха да идват, или след това, когато аз можех да ходя навсякъде по света. Но е много е неправилно да се отрича направеното през комунизма от нашите големи музиканти. Те са нямали шанса да пеят на английски и да имат избор за музика. Всички са били цензурирани и са били натискани да слагат 60-70% соц шлака в албумите си - то и е така. Аз затова като слушам старите албуми на Сигнал, Щурци, Диана, ФСБ, прескачам половината песни. И Маричков, и Караджов го казваха неколкократно - няма смисъл от преиздаване на стари плочи с толкова соц боклук под натиск в тях. И въпреки това - как звучаха само, особено ФСБ, Диана Експрес и особено Щурците в периода 1980-1988. А концертите им, турнетата им - фантастични, пълни с енергия и музика, и без соц глупости. Концертния албум на Щурците от 1988 и видеокасетата им 20 години по-късно я слагам до Made in Japan с пълно съзнание. Също като концерта на ФСБ, излязъл години по-рано. Великопелен звук, емоция, общуване с публиката. Тогава не можеше ей така да ходиш на концерти на Запад. Имаше щастливци да видят Куийн и Скорпиънз в Будапеща и Пинк Флойд в Москва, ама са били единици. Тези музиканти ни даваха точно толкова радост, колкото Ковърдейл или Бон Джови в онези мрачни времена. И направиха много стойностна музика. Аз лично не смятам, че Кольо Гилъна е по-малко велик от Удо Диркшнайдер или Брус Дикинсън - самият факт, че избрах концерт на Контрол с Кольо пред този на Мейдън преди вече повече от 15 години години казва достатъчно. Същото е и с Маричков - пусни си ги в Тубата през 80-те и виж какъв продукт вадеха само. Но на български да пееш, от комунистическа страна да си - нямаш никакъв шанс за голям пробив в онези времена. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Zyklon 7.01.2024 19:29:01 отговори + 5 11
Икона на бг рок музиката? Хахахахахха Аман от такива икони Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Крава и пиле 7.01.2024 17:22:06 отговори + 1 11
Този комунист никой извън България не го е чувал, че го няма БКП-то да го лансира там. Много силно мирише на нафталин. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

влади 6.01.2024 09:50:38 отговори + 13 10
Кирил Маричков е страдал много като комсомолски секретар и затова е истински антикомунист. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fantomas 5.01.2024 22:26:10 отговори + 15 9
Маричков ли беше убил невинен човек при катастрофа , защото не беше спрял на знак Стоп ? И после неговите приятели на власт от СДС го спасиха . Дори в затвора не лежа ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


*** 6.01.2024 17:01:04 + 10 4
Той беше. Но това не му пречи да е иконата на българската рок музика. През 80-те те и ФСБ имаха такъв саунд и концерти, каквито само големите рок банди можеха. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Базил 6.01.2024 18:57:00 + 1 5
хо хо Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 7.01.2024 07:41:18 + 9 9
Е чак пък големи рок групи? Колко да са големи? Факт е, че никой извън България никога не се е интересувал от тях. Не че не съм ги обичал и не съм ги слушал, но нека гледаме фактите. Освен това ФСБ имаха твърде много кавъри и твърде малко оригинален материал. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

голем разбирач 7.01.2024 08:40:14 + 11 4
Абе трапеза ли си къв си там,на всека манджа мерудия.Ама си бос и изплискваш легена яко.
Колко да са големи? ФСБ са с Грами,а Щурците са искани като съпорт от самите Ролинг Стоунс при турнето им в Полша.Е те толко са големи,бърборко .
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 7.01.2024 09:16:32 + 4 11
Разбирач, твоето писание не мога да го определя по друг начин освен като "българска работа". ФСБ нямат Грами като група, имат участие в Грами на друг изпълнител. И Ролинг Стоунс имат безброй концерти, в които реално са ги съпортвали стотици групи. Тези стотици групи нямат претенции да са големи групи, макар че реално са ги съпортвали, не просто претендират, че са ги искали за съпорт. Като са толкова големи Щурците, защо не са отишли да ги съпортват? Ама така е, каквато ни е държавата, такива са ни и "големите групи". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".